Vochtbestrijding caravan

Caravans worden niet het gehele jaar gebruikt. Vaak staan deze het grootste gedeelte van de tijd in de opslag, totdat ze weer voor de dag moeten komen voor een vakantie. Heb je een stacaravan, dan bevindt deze zich op een camping, maar het idee is hetzelfde. Het is de nachtmerrie van iedere caravaneigenaar om vochtplekken of schimmels aan te treffen wanneer de caravan weer in gebruik wordt genomen. En helaas is het vaak het geval dat deze hier in jouw afwezigheid gemakkelijk kunnen vormen, zonder dat je er erg in hebt. Of er nu sprake is van een lekkage of van condensatievocht, deze schimmels kun je het beste snel verwijderen voordat ze meer schade aanrichten.

Wat veroorzaakt vochtproblemen in een caravan?

De grootste oorzaak van vochtproblemen in caravans is waar ze worden gestald. Als dit niet in een verwarmde en overdekte ruimte is, dan kan vocht uit de lucht en neerslag binnendringen en daar schade aanrichten. De muren kunnen poreus worden, de fineerlaag kan losraken, de kussens, gordijnen en andere textiele oppervlakten ruiken muf en voelen klam, hout kan gaan rotten en er kan condensatie ontstaan. Hierdoor zullen schimmels gaan vormen, vooral als de stalling onverwarmd is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je caravan weer uit de stalling haalt en je allerlei herstelwerkzaamheden moet gaan uitvoeren voordat je op vakantie kunt.

Hoe kun je vochtproblemen in je caravan voorkomen?

Je kunt op twee manieren zorgen dat je caravan de winter goed doorkomt. De ene is door te zorgen dat deze goed kan worden gestald en de andere is door de luchtvochtigheid op peil te houden.

  • De stalling: als je jouw caravan in een overdekte en verwarmde stalling kan plaatsen zullen je vochtproblemen nagenoeg zijn opgelost. Neerslag kan de caravan niet bereiken en kou kan niet voor condensatie zorgen binnen. Het is dus essentieel dat je een goede plek organiseert waar je caravan veilig kan overwinteren.
  • De luchtvochtigheid: een te hoge luchtvochtigheid rondom en in je caravan kan zorgen voor een klam gevoel, een muffe geur en condensatievorming. Wil je zeker zijn dat het klimaat in je caravan gezond is, ook als je er geen gebruik van maakt, dan kun je dit realiseren door een ontvochtiger aan te schaffen.

Hoe kun je de schade herstellen?

Heeft het vocht toch binnen kunnen dringen en schade kunnen veroorzaken, dan is het belangrijk dit snel te herstellen. Anders kan je caravan beschadigen en kunnen schimmels je gezondheid aantasten. Het is mogelijk zelf de schimmels te verwijderen, maar je kunt hier ook een vochtbestrijdingsbedrijf voor inhuren. Deze zullen dan direct bekijken wat de oorzaak is van het vochtprobleem en kunnen dit verhelpen zodat het niet terugkomt. Wat wel belangrijk is, is dat je de volgende winter dan zorgt voor een goede stalling. In een ideale situatie is deze dus zowel overdekt als verwarmd.

Vergelijk offertes

Wil jij een vochtbestrijder inhuren voor het vochtprobleem in jouw caravan? Ook dat kun je met onze vergelijkingstool snel in werking zetten. Je ontvangt dan offertes van vochtbestrijders uit jouw omgeving die je hier vakkundige hulp bij kunnen bieden.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …