Vochtbestrijding Limburg Belgie

Vind snel de voordeligste prijs voor vochtbestrijding in Limburg Belgie

Bent u op zoek naar vochtbestrijding in Limburg Belgie voor vochtige muren of water in de kelder? Er kan tot wel 40% op vochtbestrijding bespaard worden door geheel gratis 4 offertes te vergelijken van vocht experts in uw regio. Vochtproblemen hebben vaak verschillende behandelingstechnieken die kunnen verschillen per vochtbestrijder. Prijzen per bedrijf kunnen hierdoor ver uit elkaar liggen. Hierdoor is het een slimme zet om offertes met elkaar te vergelijken. Gebruik vandaag nog onze kosteloze dienst om snel en eenvoudig 4 offertes te vergelijken voor vochtbestrijding in Limburg Belgie.

Klik hier om gratis offertes te ontvangen van vochtbestrijding specialisten Limburg Belgie

Vochtbestrijding prijzen

Wij helpen u bij alle denkbare vochtproblemen

Ongeveer 15% van de woningen in Limburg Belgie heeft wel eens last van vochtproblemen. Vocht in huis is meestal terug te zien in de vorm van vochtige muren of water in de kelder. Dit ontstaat in het grootste gedeelte van de gevallen door opstijgend vocht. Effectieve vochtwerende methoden die kunnen worden toegepast zijn bijvoorbeeld het impregneren van de vochtige muren of de kelder waterdicht laten maken door middel van kelderdichting. Naast opstijgend vocht zijn er echter nog andere mogelijke oorzaken van vochtproblemen. Een inspectie kan u hier meer duidelijkheid over geven. Een goede vergelijking tussen lokale vochtbestrijders maakt u door gratis 4 offertes te vergelijken voor vochtbestrijding in Limburg Belgie.

De gevaren van opstijgend vocht

Opstijgend vocht is de grootste oorzaak van vochtige muren. Het gaat hier om grondwater dat langzaam de muren in trekt waardoor deze vochtig en poreus worden. Opstijgend vocht is te constateren aan vochtplekken op hoogte van de plinten aan de muur. De vochtplekken zijn vaak het eerst te zien in de kruipruimte of in de kelder. Omdat vochtproblemen het best te behandelen zijn in een vroeg stadium is het aan te raden om zo snel mogelijk een vochtbestrijding expert in Limburg Belgie een inspectie te laten doen. Opstijgend vocht kan namelijk voor blijvende schade aan de muren zorgen.

Tip 1: probeer zelf vast te stellen waar het vocht vandaan komt

Als jij merkt dat water je woning binnen kan komen, waar dan ook, dan is het waarschijnlijk tijd om contact op te nemen met een vochtbestrijder. Ook in Limburg zijn er een groot aantal vochtbestrijdingsbedrijven beschikbaar en heb je ruime keuze. Het is natuurlijk de bedoeling dat je voor jezelf het beste bedrijf uitkiest. Hier vind je enkele tips waarmee je de beste vochtbestrijder kunt vinden voor jouw specifieke wensen en probleem.

Het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen waar het vocht in jouw woning vandaan komt. Kun je dit wel, dan kun je een vochtbestrijder kiezen die in jouw type vochtprobleem is gespecialiseerd. De plek waar het vocht zich bevindt vertelt je heel veel over de oorsprong ervan. Je kunt hierbij de volgende indicators gebruiken.

 • Vocht onderaan de muren: beginnen de vochtplekken onderaan je muren, dan is er een grote kans dat dit optrekkend vocht betreft. Dit is grondwater dat door je muren wordt opgezogen en kan worden opgelost met een onderkapping of een injectie van de muren.
 • Vocht in de vloer: is je vloer vochtig, dan kan dit het gevolg zijn van een vochtige kruipruimte of kelder. Deze zijn vaak slecht geventileerd en staan onder constante druk van het grondwater. Heb je geen ruimte onder je woning of is hier geen sprake van vocht, dan kan het een gesprongen waterleiding zijn.
 • Vocht op willekeurige plekken op je muur: als er vocht op willekeurige plekken op je muur ontstaat dan kan dit een aantal oorzaken hebben.
  1. Lekkende leiding: allereerst is er een gesprongen leiding, wat betekent dat de vochtplek niet weg zal gaan en steeds groter wordt.
  2. Doorslaand vocht: is er sprake van vocht dat via de gevel naar binnen komt, dan zal de plek erger worden als het slecht weer is buiten en daarna weer krimpen. Dit wordt doorslaand vocht genoemd en is een gevolg van een lekke buitenmuur. Dit zie je dus alleen op buitenmuren.
  3. Condens: condens ontstaat op koude oppervlakten en wordt erger als je aan het koken bent of net gedoucht hebt. Gaat het vocht vrij snel weg als je de ventilatie verbetert in huis dan zal je vaak met condensatievocht te maken hebben.
  4. Koudebruggen: koudebruggen ontstaan als je je muur hebt geïsoleerd maar het isolatiemateriaal sluit niet (meer) goed aan. Deze plekken bevatten stilstaande koude lucht dus daar ontstaat condensatievocht dat je muur intrekt. Dit is moeilijk zelf te constateren en kan het beste worden onderzocht door een isolatiespecialist.
 • Een vochtige kelder: als er vocht je kelder binnen kan komen dan hoef je dit in eerste instantie niet direct te merken in je woongedeelte. Natuurlijk kun je dit met het blote oog zien, maar je kunt het ook ruiken. Er zal dan een muffe geur opstijgen via je keldergat of je meterkast.

Tip 2: de folietest; condensatievocht of doorslaand vocht?

Je kunt vrij gemakkelijk constateren of je te maken hebt met condensatie- of doorslaand vocht als je een stuk aluminiumfolie op de muur plakt. Na een paar dagen zullen zich daar dan waterdruppels op hebben gevormd. Tref je deze aan aan de buitenkant van het folie, dan is er sprake van condensatievocht. Bevindt het vocht zich aan de binnenkant, dan is jouw probleem als gevolg van doorslaand vocht.

Tip 3: kies een vochtbestrijder die jouw probleem goed kent

Er zijn veel soorten vochtproblemen en als jij hebt kunnen bepalen waar jouw vocht waarschijnlijk vandaan komt kun je beginnen met het uitnodigen van specialisten voor een inventarisatie. Veel vochtbestrijders in Limburg zullen een specialisatie hebben, zoals het behandelen van vochtige kelders of het uitvoeren van een muurinjectie. Kies je direct een vochtbestrijder die je met jouw probleem het beste kan helpen, dan is deze waarschijnlijk in staat je bij te staan tijdens het gehele proces.

Tip 4: nodig niet te veel vochtbestrijders uit

Vochtbestrijders doen de inventarisatie van jouw probleem niet altijd gratis. Vaak hanteren ze een regel dat je moet betalen als je besluit met een ander bedrijf in zee te gaan. Het is in dit geval dus erg belangrijk dat je van tevoren al een goede selectie maakt, zodat je maar een paar vochtbestrijders hoeft uit te nodigen om naar je probleem te komen kijken. Dit kun je doen aan de hand van het specialisme, zoals boven beschreven, maar er zijn ook andere manieren waarop je je vochtbestrijder in Limburg kunt selecteren. Dit is vooral handig als je niet weet waar jouw vocht vandaan komt.

 • Kwaliteit en vakmanschap: kijk of de vochtbestrijder een keurmerk mag voeren. Deze keurmerken worden gegeven over de materialen die worden gebruikt en over het bedrijf zelf en zijn aan zeer strenge kwaliteitseisen verbonden. Een erkende vochtbestrijder is lid van een vakvereniging en moet daarvoor ook voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen.
 • Klantenservice: zoek je vooral een bedrijf dat je uitgebreid te woord staat en goed behandeld, ga dan naar de klantenrecensies en bekijk voornamelijk de klachten. Als het bedrijf deze netjes en correct probeert op te lossen weet je dat het bij hen belangrijk is dat klanten tevreden zijn.
 • Garantieregeling: ook niet onbelangrijk is de garantieregeling. Vochtproblemen zijn vaak hardnekkig en kunnen terugkomen, hoe vakkundig je vochtbestrijder ook is. Daarom is een goede garantieregeling vaak een belangrijk criterium voor het uitkiezen van een vochtbestrijdingsbedrijf.

Kelderdichting bij grote hoeveelheden vocht in de kelder

Bij vocht in de kelder door een lekkage of opstijgend vocht dient er altijd snel geschakeld te worden. Wanneer er vocht in de kelder wordt gevonden kunt u het liefst zo snel mogelijk een vochtbestrijding specialist in Limburg Belgie zoeken. Met een korte inspectie wordt al snel duidelijk of er een behandeling als kelderdichting of kelderdrainage nodig is. Indien er te veel vocht de muur intrekt zal de specialist deze moeten impregneren om ze vochtwerend te maken. Met onze dienst krijgt u snel en gemakkelijk inzicht wat de prijzen zijn die vochtbestrijders in uw regio hanteren.

Vergelijk offertes

We kunnen je alvast helpen aan een aantal offertes van vochtbedrijven uit Limburg als je onze vergelijkingstool gebruikt. Deze service is gratis en vrijblijvend en kan je helpen bij het vinden van de beste vochtbestrijder voor jou.

 • Vochtbestrijding Limburg Belgie

  Vochtbestrijding Limburg Belgie

 • Vochtproblemen behandelen

  Vochtbestrijding Limburg Belgie

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …