Vochtbestrijder per uur

beschimmeld huisOp het ogenblik dat u te maken heeft met een vochtprobleem in uw huis is het niet meer dan normaal dat u meteen op zoek zult willen gaan naar een geschikte oplossing. De kostprijs voor het verhelpen van uw vochtprobleem kan op meerdere manieren in rekening worden gebracht. Er kan bijvoorbeeld een prijs per vierkante of lopende meter worden aangerekend, maar daarnaast is het ook een mogelijkheid dat er een uurtarief wordt aangerekend. Dit laatste is in het bijzonder het geval indien er sprake is van een lek welke eerst nog moet worden gedetecteerd. Hoe dan ook, wenst u meer informatie over de kostprijs van een vochtbestrijder per uur? In dat geval zal de informatie op deze pagina voor u ongetwijfeld bijzonder interessant blijken te zijn.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een vochtbestrijder per uur?

Indien u een vochtbestrijder per uur onder de arm wenst te nemen zult u uiteraard altijd een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die er door deze vakman in rekening wordt gebracht. Om de zekerheid te hebben dat u niet voor een verrassing komt te staan met betrekking tot het uurtarief van een vochtbestrijder is het aan te raden om de hieronder vermelde prijstabel te raadplegen.

Vochtbestrijder Gemiddelde kostprijs
Uurtarief Gemiddeld 40 à 45 euro per uur

De hierboven aangegeven kostprijs is doorgaans inclusief BTW. Er kan door de vochtbestrijder in kwestie wel voor worden gekozen om nog extra voorrijkosten in rekening te brengen. Deze kosten zijn doorgaans gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer die de vakman dient af te leggen. Dit geldt dus zowel voor het traject heen als terug.

De prijsopbouw van een vochtbestrijder per uur

Wanneer we gaan kijken naar de prijsopbouw van een vochtbestrijder per uur zien we uiteraard dat deze voor de volle honderd procent uit arbeidskosten bestaat. Echter is dat als vanzelfsprekend niet mogelijk, want er dienen ook materialen te worden aangekocht. Anders kan de vochtbestrijder helemaal diens werk niet uitvoeren. Daarnaast zijn er ook nog de transportkosten waar rekening mee dient te worden gehouden. Dit alles zorgt er voor dat de prijsopbouw van een vochtbestrijder per uur uiteindelijk uit drie verschillende onderdelen bestaat. De arbeidskosten nemen 60 procent in beslag, de materiaalkosten zijn goed voor 35 procent en de overgebleven 5 procent gaat naar de voorrijkosten die ingedekt dienen te worden.

Keuzes die de prijs van een vochtbestrijder per uur kunnen beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen een bepaalde invloed hebben op de kostprijs die een vochtbestrijder per uur in rekening brengt. Om de zekerheid te hebben dat er geen enkele van deze factoren aan uw aandacht wordt onttrokken hebben we ze even uitgebreid voor u op een rijtje gezet:

Keuze 1: De complexiteit van de vochtbestrijding

De ene vorm van vochtbestrijding is absoluut de andere niet. Er wordt door een vochtbestrijder per uur gewerkt op het ogenblik dat er sprake is van een complex probleem. Dit geldt onder meer wanneer de oorsprong van een lek bijvoorbeeld niet meteen kan worden gesitueerd. Er wordt dan een lekdetectie uitgevoerd (doorgaans een totaal prijskaartje van zo’n 400 euro) waarna er op basis van een vastgesteld uurtarief een oplossing zal worden aangereikt.

Keuze 2: De omvang van de opdracht

Niet alleen de complexiteit, maar ook de omvang van de opdracht is bepalend voor het uiteindelijke prijskaartje dat een vochtbestrijder in rekening zal brengen. Hoe groter de opdracht, des te hoger uiteindelijk de totale factuur zal komen te liggen. Dat is logisch. Daar staat echter tegenover dat er voor grote opdrachten wel eens een flinke korting op het uurtarief kan worden toegekend. U zult voor een omvangrijke opdracht dus altijd een aardige prijs betalen, maar in verhouding zal ze goedkoper zijn ten opzichte van een kleine opdracht.

Keuze 3: Zelf meehelpen of niet?

Het zelf impregneren of injecteren van uw muur of gevel is uiteraard geen eenvoudige opdracht, in tegendeel. Dit betekent echter niet dat u door het leveren van bepaalde inspanningen het verschuldigde kostenplaatje niet kunt verlagen. Vraag de vakman dus zeker en vast of u hem of haar ergens bij van dienst kunt zijn. Al is het maar het uitvoeren van de voorbereidende werkzaamheden. Op deze manier zult u namelijk altijd kunnen vaststellen dat er heel wat kan worden uitgespaard op de uiteindelijke arbeidskosten die in rekening worden gebracht.

Interessante bespaartips

Bent u ook van plan om een vochtbestrijder onder de arm te nemen, maar liggen de standaard kosten van een dergelijke vakman voor u nog net iets te hoog? Bent u dan ook op zoek naar één of zelfs bij voorkeur meerdere mogelijkheden om te besparen op de kostprijs van een vochtbestrijder per uur? Dat is mogelijk door rekening te houden met deze bespaartips:

  • Kies voor een vochtbestrijder uit de buurt

In eerste instantie is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op de diensten van een vochtbestrijder uit uw eigen buurt. Niet alleen is het maken van afspraken met een regionale vakman zeer eenvoudig, daarnaast wordt ook de plaatselijke economie er door ondersteund. Tel daar ook nog eens bij op dat de zogenaamde voorrijkosten die er aan u aangerekend kunnen worden tot een absoluut minimum kunnen worden beperkt en u heeft voldoende goede redenen om een lokale vochtbestrijder onder de arm te nemen.

  • Recht op kwantumkorting?

In bepaalde gevallen zult u kunnen vaststellen dat er een korting op het uurtarief van een vochtbestrijder kan worden verkregen. Deze korting kan oplopen tot een mooie 10 procent op het ogenblik dat er niet één, maar wel meerdere opdrachten door dezelfde vochtbestrijder dienen te worden uitgevoerd. Heeft u dus met andere woorden opgevangen dat er nog iemand uit uw buurt een beroep wenst te doen op de diensten van een vochtbestrijder? Sla dan de handen in elkaar en profiteer beiden van een mooie korting op het uurtarief van de vochtbestrijder!

Tot 30% extra besparen op de kostprijs van een vochtbestrijder per uur

Het is uiteraard mogelijk dat de hierboven aangegeven bespaartips toch niet zorgen voor een voldoende besparing op de kostprijs van een vochtbestrijder per uur. In dat geval zult u nog verder moeten kijken naar een extra besparingsmogelijkheid. Deze bestaat. U doet er namelijk altijd goed aan om er voor te kiezen om niet zomaar één, maar wel meerdere offertes bij verschillende vochtbestrijders aan te vragen. Door alle ontvangen offertes vervolgens met elkaar te vergelijken is het mogelijk om er de goedkoopste optie zo tussenuit te halen. In de praktijk kan dit er voor zorgen dat de eindfactuur met zomaar even 30 procent wordt verlaagd. Als dat niet mooi meegenomen is!

 

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …