Vochtbestrijding Aalst

Vooral oudere woningen hebben vaak last van vocht in de muren, het plafond, het dak of de vloer. Dat komt doordat deze zijn verouderd of aan renovatie toe zijn. Ook zijn oudere woningen vaak niet voorzien van een waterkering of van een goede isolatielaag. In België worden er veel problemen gemeld die te maken hebben met grondwater, omdat dat bij ons zo hoog staat. Wat ook de reden, het is belangrijk dat je snel een vochtbestrijder vindt voordat het vocht meer schade aan kan richten. Gelukkig zijn er voldoende bedrijven te vinden, ook in de omgeving Aalst. Hier lees je over wat een goede vochtbestrijder in jouw regio voor je kan betekenen en wat de financiële gevolgen zijn.

Denk eerst aan ventilatie

Nadat je een vochtbestrijder in Aalst hebt gebeld en gevraagd om langs te komen voor een inventarisatie, kun je zelf ook al het één en ander doen om het probleem handelbaar te maken. Vocht komt vaak voor omdat een ruimte niet goed kan ventileren en het water dus niet kan worden afgevoerd. De lucht hier is ook vaak slecht en ongezond. Kijk dus met een kritisch oog naar je woning en bepaal hoe goed de ventilatie is, zowel in het leefgedeelte als onder de grond. Je geeft de getroffen oppervlakten dan alvast de kans om een beetje te drogen en je zorgt ervoor dat je zelf ook frisse lucht in kunt ademen. Door dit te doen zal het probleem waarschijnlijk niet verergeren en kan de vochtbestrijder het verder verhelpen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Als je denkt aan vochtbestrijding, dan denk je waarschijnlijk aan natte kelders en kruipruimtes die vol staan met schimmels en waar het hout al een tijdje aan het rotten is. Toch zijn er veel meer andere soorten vochtproblemen die voornamelijk worden bepaald door waar het vocht vandaan komt. Een vochtbestrijder werkt volgens de volgende stappen.

  1. Een inventarisatie: allereerst wordt er een inventarisatie gemaakt. Er komt dan iemand langs om jouw vochtige plekken of ruimtes te bekijken en te bepalen wat de problemen veroorzaakt. Goede vochtbestrijders hebben hier moderne meetapparatuur voor waarmee ze achter je muren kunnen kijken, temperaturen kunnen meten en kunnen zien hoe diep het vocht zich in je oppervlakte bevindt. De vochtbestrijder gaat vervolgens met de resultaten naar huis om een plan van aanpak voor te stellen.
  2. Het plan van aanpak: het plan van aanpak zal je worden gepresenteerd in de vorm van een offerte. De vochtexpert geeft aan wat hij of zij denkt gevonden te hebben, hoe dat het beste kan worden opgelost en waarom. Aan het einde wordt er een prijs gegeven. Jij hebt nu de keuze om deze werkzaamheden uit te laten voeren of niet. Doe je dit wel, dan is de inventarisatie gratis. Doe je dit niet, dan zal je daar vaak een bepaald bedrag voor moeten betalen.
  3. Het uitvoeren van de werkzaamheden: ga je met het vochtbestrijdingsbedrijf verder dan zullen ze zo snel mogelijk langskomen om de voorgestelde werkzaamheden uit te voeren. Ze zullen je hier als het goed is ook een garantieregeling over geven, want vochtproblemen zijn vaak hardnekkig en kunnen terugkomen.

De kosten

De kosten voor vochtbestrijders in Aalst komen overeen met de kosten van vochtbestrijders in de rest van het land. Wat je betaalt is volledig afhankelijk van je situatie. Onderstaande tabel geeft je alvast een indicatie van de mogelijke prijzen. Wil je dit exact weten dan zal je een vochtbestrijder moeten uitnodigen voor een inventarisatie. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Soort vochtprobleem Mogelijke oplossingen Prijs per eenheid
Doorslaand vocht Gevel verven

Gevel opnieuw bekleden

Gevel impregneren

Gevel renoveren

€20 per vierkante meter

€75 per vierkante meter

€10 per vierkante meter

€50 per vierkante meter

Optrekkend vocht Onderkapping

Injectie van de muren

€125 per strekkende meter

€130 per strekkende meter

Vocht in de kelder Bekuiping

Drainage

€15 per vierkante meter

€3000 – €10.000 in totaal

Condensatievocht Ramen openzetten

Ventilatieroosters plaatsen

Ventilatiesysteem plaatsen

Gratis

€40 per stuk

€3000 per systeem

Koudebruggen Na isoleren

Opnieuw isoleren

€15 – €30 per vierkante meter

€15 – €30 per vierkante meter

Lekkende leiding Leiding vervangen €40 – €600 per leiding
Bouwvocht Woning ventileren

Bouwontvochter

Gratis

€200 voor een ontvochtiger

Nadat de werkzaamheden zijn afgerond

Als de expert zijn werk heeft gedaan en je bent tevreden met de resultaten zal deze de oplevering doen en word je gepresenteerd met de eindfactuur. Nu is het zaak dat je alle natte plekken zoveel mogelijk laat drogen. Dit is altijd belangrijk voordat je ook maar gaat denken aan het herstel ervan. Je vochtbestrijder uit Aalst kan je precies vertellen hoe lang dit ongeveer zal gaan duren en wat je kunt doen om het proces te bevorderen. Wat wel altijd belangrijk is en blijft is ventilatie, zodat het vocht in je woning gemakkelijk kan worden afgevoerd. Als alles is gedroogd is het tijd om de schade te analyseren en om aan herstel te denken. Houd er rekening mee dat sommige schimmels en zwammen professioneel moeten worden verdelgd en dat ook ongedierte soms zal moeten worden bestreden. Verder kan er schade zijn ontstaan in je hout en zal je je muren en plafond moeten terugbrengen naar hun oude glorie.

Vergelijk offertes

Wij kunnen je alvast in contact brengen met een aantal goede vochtbestrijders in Aalst. Door je gegevens in te vullen in onze vergelijkingstool zal je snel een aantal offertes ontvangen van betrouwbare experts uit deze stad en omstreken. Vergelijk ze met elkaar zodat je het beste vochtbestrijdingsbedrijf uit Aalst kunt inschakelen voor jouw vochtprobleem.

 

 

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …