Vochtbestrijding Brugge

Een vochtbestrijdingsbedrijf kan je helpen bij allerlei verschillende vochtproblemen. De plek waar het vocht vandaan komt zal bepalen welke behandeling nodig is. Ook in Brugge zijn er een groot aantal vochtbestrijders die kwalitatief werk leveren en die je voorgoed van al je vochtproblemen af kunnen helpen. Of je nu een toename aan condens gemerkt hebt of je kelder staat blank, een vochtbestrijder staat klaar om er wat aan te doen. Hier kun je lezen waar een goed vochtbestrijdingsbedrijf je precies mee kan helpen.

De inventarisatie

Het is altijd verstandig om contact op te nemen met een paar vochtbestrijdingsbedrijven in Brugge zodat je de kandidaat kunt uitzoeken die jou het beste ligt. Daarna zullen ze allereerst bij je langskomen om de situatie te bekijken. Tijdens dit bezoek zullen ze met verschillende meetapparaten de oorsprong en de ernst van je probleem analyseren. Dit doen ze bijvoorbeeld door met een kleine camera in de muur te kijken, door te meten hoe diep het vocht in de muur getrokken is of door met een thermische camera te onderzoeken of er sprake is van koudebruggen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat de vochtbestrijder mogelijk doet tijdens de inventarisatie. Er zal hoe dan ook een uitgebreid rapport gemaakt worden waarin de constateringen worden vastgelegd, een plan van aanpak wordt voorgesteld gevolgd door een kostenoverzicht en officiële offerte.

Tip: Deze inventarisatie is vaak gratis als je besluit met dat bedrijf verder te gaan, maar doe je dit niet, dan zal je moeten betalen. Maak dus een kleine selectie van vochtbestrijders in Brugge en probeer vooraf al te bepalen welke jou het meeste aanstaan.

Wat kan een vochtbestrijder voor je betekenen?

Vervolgens kunnen vochtbestrijders je helpen bij een groot aantal behandelingen waarmee het vocht kan worden tegengehouden. Sommige bedrijven specialiseren zich in één type vochtprobleem en anderen zijn wat breder georiënteerd. Hier volgen enkele voorbeelden van wat je kunt verwachten.

  • Een bekuiping: is er sprake van sijpelvocht, dus grondwater dat via de muren van je kelder naar binnen sijpelt, dan kan een vochtbestrijder een bekuiping voor je uitvoeren. Alle oppervlakten worden dan volledig waterdicht gemaakt met een waterafstotend cement.
  • Een drainage: drainages zijn systemen waarmee het vocht uit de muren, de vloer of de naden daartussen wordt verzameld en met een pomp afgevoerd. Het wordt vaak gekozen voor de kelder als het vochtprobleem daar te groot is voor een bekuiping.
  • Injectie van de muren: is er sprake van optrekkend vocht, dan zuigen je muren het grondwater uit de grond. Dit is vaak het geval in oudere woningen waar geen waterkering is geplaatst. Optrekkend vocht wordt vaak bestreden door de muren te injecteren met een gel die een waterafstotende barrière vormt tussen het grondwater en de rest van de muur.
  • Een onderkapping: niet alle vochtbestrijders zullen een onderkapping kunnen plaatsen, want dit is een vrij specialistische en bouwtechnische klus. Soms zal je hier een ander bedrijf voor in moeten huren. Er wordt een rij stenen verwijderd uit de muur, hier wordt een waterafstotend membraan op geplaatst en de stenen worden teruggeplaatst.
  • Vervangen van een leiding: ook het opsporen en vervangen van een lekkende leiding kan gedaan worden door een vochtbestrijdingsbedrijf.
  • Impregneren: impregneren is meer preventief, maar kan soms problemen met een lekkende gevel oplossen. De buitenmuur wordt dan behandeld met een vochtafstotend middel.

Advies

In een aantal gevallen zal de vochtbestrijder kunnen constateren waar het probleem ligt, maar kan deze het niet voor je oplossen. Vaak staan ze dan zelf wel in contact met bedrijven die dat wel kunnen, maar soms zal je dan zelf een ander bedrijf in moeten schakelen om het probleem te verhelpen. Ze kunnen je in ieder geval advies geven over welke volgende stappen je kunt nemen.

  • Condens: is er sprake van een toename aan condensatie in je woning, dan is dit bijna altijd het gevolg van een gebrek aan ventilatie. De vochtbestrijder kan je adviseren hoe je dit kunt verbeteren en eventueel verwijzen naar een bedrijf dat een ventilatiesysteem voor je kan plaatsen.
  • Doorslaand vocht: doorslaand vocht is vocht dat via de gevel naar binnen komt. Soms is dit het gevolg van een verouderde gevel die aan een renovatie toe is. Bij grote werkzaamheden aan de gevel (reparatie, renovatie, nieuwe bekleding) zal de vochtbestrijder je waarschijnlijk verwijzen naar een ander bedrijf.
  • Bouwvocht: is er in jouw woning sprake van bouwvocht, dan betekent het dat deze pas recentelijk officieel is opgeleverd. Alle nieuwe woningen bevatten bouwvocht en dit kan soms wel anderhalf jaar nodig hebben om uit te drogen. De vochtbestrijder kan je vertellen hoe je dit proces eventueel zou kunnen versnellen.

De beste vochtbestrijder kiezen

Als je in Brugge op zoek bent naar een vochtbestrijder dan zal je zien dat er voldoende bedrijven beschikbaar zijn. Het beste bedrijf is waarschijnlijk een bedrijf dat jou direct van je probleem af kan helpen en dit op een professionele manier. Het is daarom verstandig om zelf van tevoren te kijken waar je denkt dat het vocht vandaan komt, zodat je een specialist kunt kiezen die dat specifieke probleem voor je kan oplossen. Zo vermijd je dat je op zoek moet naar iemand anders nadat de oorzaak van je vocht is vastgelegd in het inventarisatierapport.

Vergelijk offertes

Wil je alvast een aantal offertes ontvangen voor jouw vochtprobleem? Wij staan in contact met een aantal kwalitatieve en professionele bedrijven in Brugge. Gebruik daarom onze vergelijkingstool en zet de eerste stap richting het oplossen van jouw specifieke vochtprobleem.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …