Vochtbestrijding Luik

Ben jij op zoek naar een goede vochtbestrijder in Luik, dan heb je waarschijnlijk een vochtprobleem in huis. Vochtproblemen kunnen elk moment hun kop opduiken, hoe oud of nieuw je woning ook is. Het is wel een feit dat oudere woningen meer problemen hebben met vocht, omdat de gevel is verouderd, er geen onderkapping is geplaatst of de leidingen moeten worden vernieuwd. De behandelmethode voor jouw vochtprobleem wordt bepaald door waar het vocht vandaan komt. Zie jij ergens in je woning vochtplekken ontstaan, dan kun je het volgende stappenplan gebruiken om hier zo snel mogelijk vanaf te komen.

Stap 1: bel een goede vochtbestrijder

Vooral als je probleem ernstig is kun je het beste eerst een goede vochtbestrijder in Luik bellen. Deze kan je alvast vertellen wat je het beste kunt doen om de schade te beperken. Ook zullen ze langs willen komen om een inventarisatie te maken van het probleem. Naar aanleiding van de oorzaak zullen ze dan een plan van aanpak voorstellen en dit presenteren in de vorm van een offerte. Het is altijd verstandig om de mening te vragen van een aantal vochtbestrijders, maar houd er rekening mee dat een inventarisatie vaak geld kost als je niet besluit met dat bedrijf in zee te gaan. Let erop dat je dus niet te veel geld uitgeeft aan deze inventarisaties en maak van tevoren een goede selectie. De onderstaande tabel geeft je een indicatie van de prijzen, inclusief btw, waarmee je mogelijk te maken zult krijgen in Luik. Zoals je ziet zijn deze zwaar afhankelijk van het type vochtprobleem.

Soort vochtprobleem Mogelijke oplossingen Prijs per eenheid
Doorslaand vocht Gevel verven

Gevel opnieuw bekleden

Gevel impregneren

Gevel renoveren

€20 per vierkante meter

€75 per vierkante meter

€10 per vierkante meter

€50 per vierkante meter

Optrekkend vocht Onderkapping

Injectie van de muren

€125 per strekkende meter

€130 per strekkende meter

Vocht in de kelder Bekuiping

Drainage

€15 per vierkante meter

€3000 – €10.000 in totaal

Condensatievocht Ramen openzetten

Ventilatieroosters plaatsen

Ventilatiesysteem plaatsen

Gratis

€40 per stuk

€3000 per systeem

Koudebruggen Na isoleren

Opnieuw isoleren

€15 – €30 per vierkante meter

€15 – €30 per vierkante meter

Lekkende leiding Leiding vervangen €40 – €600 per leiding
Bouwvocht Woning ventileren

Bouwontvochter

Gratis

€200 voor een ontvochtiger

Stap 2: verbeter de ventilatie

Terwijl je wacht op je offertes kun je zelf al het één en ander doen om de situatie te verbeteren. Natte plekken die ontstaan zijn in ruimtes waar de ventilatie slecht is zullen veel sneller gaan schimmelen dan in ruimtes waar de lucht goed circuleert. Ook krijgen muren die nat zijn dan meer kans om te drogen en het vocht los te laten. Zorg er dus voor dat de ruimte met het vochtprobleem goed kan ventileren. Dit is voor jouw eigen gezondheid ook belangrijk, omdat muffe lucht vaak weinig zuurstof bevat. Daarnaast kun je zonder ventilatie de sporen van schimmels en zwammen inademen waardoor je ziek kunt worden of je je onwel kunt gaan voelen.

 

Stap 3: de werkzaamheden worden uitgevoerd

De volgende stap is het uitvoeren van de werkzaamheden en dit zal gedaan worden door het vochtbestrijdingsbedrijf uit Luik dat je hebt uitgekozen. Sommige werkzaamheden, zoals het injecteren van de muren, zullen sneller kunnen plaatsvinden dan andere. Volledige gevelrenovaties of het plaatsen van een onderkapping staan er bekend om erg arbeidsintensief te zijn, veel tijd in te nemen en veel overlast te bezorgen. Zorg ervoor dat je weet wat je te wachten staat, dat je koffie en koekjes beschikbaar hebt voor de vakmannen en dat je kinderen en huisdieren de werklieden niet kunnen lastigvallen. Eventueel kun je zelf ook helpen door bijvoorbeeld op te ruimen. Hoe sneller ze kunnen werken, hoe eerder jij van je probleem af bent en hoe minder je vaak betaalt.

 

Stap 4: wachten

Nu is het tijd om te wachten tot de muren of andere oppervlakten zijn uitgedroogd. Hier kan soms wel een half jaar tot een jaar overheen gaan. Je kunt het proces versnellen wederom door een goede ventilatie te realiseren en eventueel door een bouwontvochtiger aan te schaffen of te huren. Dit zijn machines die je in de natte ruimte zet en die ervoor zorgen dat het vocht daar verdwijnt. Je vochtbestrijder kan je vertellen hoe lang het zal duren voordat jouw vocht uit je woning is verdwenen.

 

Stap 5: het herstel

Als alles droog is kun je de schade gaan opnemen en kun je gaan denken aan het herstel. Soms is het simpel en hoef je alleen een muurtje te verven of behangen, maar in ander gevallen kunnen er grotere werkzaamheden nodig zijn. Het opnieuw aanbrengen van pleister, bijvoorbeeld, of het herstellen van houtrot zijn vrij grote en specialistische klussen. Hetzelfde geld voor het plaatsen van een nieuwe vloer. Ook kan het zijn dat er schimmel of zwammen professioneel moeten worden verwijderd of dat er sprake is van ongedierte dat nog niet is vertrokken. Naderhand ziet je huis er echter weer uit alsof er nooit vocht is geweest en kun je er weer lang en droog van genieten.

Vergelijk offertes

Wil je graag in contact gebracht worden met een vochtbestrijdingsexpert in Luik? Dan heb je geluk, want via onze vergelijkingstool kunnen we je in contact brengen met een aantal betrouwbare specialisten in die omgeving.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …