Vochtbestrijding Antwerpen

Bent u op zoek naar vochtbestrijding in Antwerpen voor vochtige muren of water in de kelder? U kunt wel 40% besparen op vochtbestrijding door via onze dienst gratis 4 offertes te vergelijken van specialisten uit uw regio. Voor vochtproblemen zijn er verschillende vochtbestrijding methoden die gebruikt worden per vochtbestrijder. Hierdoor kan de prijs per specialist flink verschillen. Het is daarom altijd sterk aan te raden om meerdere offertes te vergelijken. Maak vandaag nog gebruik van onze vergelijkingsdienst en ontvang kosteloos 4 offertes voor vochtbestrijding in Antwerpen.

Klik hier om gratis offertes te ontvangen van vochtbestrijding specialisten Antwerpen

Opstijgend vocht

Verschillende soorten vochtproblemen

Vochtproblemen komen in Antwerpen regelmatig voor. Vaak gaat het om opstijgend vocht waardoor er vochtige muren of een vochtige kelder ontstaat. Mogelijke oplossingen hiervoor zijn het impregneren van de muren of de kelderwaterdicht maken. Omdat vochtproblemen ook andere oorzaken kunnen hebben is het verstandig specialisten langs te laten komen om de vochtproblemen te inspecteren. Gebruikt u onze dienst dan komt u gratis en vrijblijvend in contact met 4 lokale specialisten die vochtbestrijding in Antwerpen uitvoeren.

Helaas komt het maar al te vaak voor dat er vochtplekken ontstaan in huis. Dit is vaak een teken van een constructieve fout en zal moeten worden hersteld. Vochtproblemen lossen zichzelf helaas niet vanzelf op en vooral als je woning ouder aan het worden is zal je hier ongetwijfeld mee te maken gaan krijgen. In België ondervinden we bijvoorbeeld veel problemen met vocht omdat het grondwater zo hoog staat. Omdat deze wel vrij gewoon zijn, zijn er ook voldoende vochtbestrijders te vinden. Woon je in Antwerpen, dan kun je ongetwijfeld een bedrijf vinden in jouw omgeving. Hier lees je over de soorten vochtbestrijding die je in Antwerpen tot je beschikking hebt en wat je hier gemiddeld voor betaalt.

De kosten

Allereerst de kosten. Er zijn veel verschillende soorten vochtproblemen en deze moeten allen op een andere manier worden aangepakt. Daarnaast zal de behandelingsmethode ook afhangen van punten als de ernst van het probleem en de leeftijd van je woning. De tabel beneden geeft aan welke oplossingen er mogelijk zijn voor welke oorzaken en wat je hiervoor betaalt. De gegeven bedragen zijn een gemiddelde en kunnen je een indicatie aanleveren van wat je uiteindelijk mogelijk zou moeten betalen. Deze zijn allen inclusief btw. Exacte prijzen vraag je op middels offertes.

Soort vochtprobleem Mogelijke oplossingen Prijs per eenheid
Doorslaand vocht Gevel verven

Gevel opnieuw bekleden

Gevel impregneren

Gevel renoveren

€20 per vierkante meter

€75 per vierkante meter

€10 per vierkante meter

€50 per vierkante meter

Optrekkend vocht Onderkapping

Injectie van de muren

€125 per strekkende meter

€130 per strekkende meter

Vocht in de kelder Bekuiping

Drainage

€15 per vierkante meter

€3000 – €10.000 in totaal

Condensatievocht Ramen openzetten

Ventilatieroosters plaatsen

Ventilatiesysteem plaatsen

Gratis

€40 per stuk

€3000 per systeem

Koudebruggen Na isoleren

Opnieuw isoleren

€15 – €30 per vierkante meter

€15 – €30 per vierkante meter

Lekkende leiding Leiding vervangen €40 – €600 per leiding
Bouwvocht Woning ventileren

Bouwontvochter

Gratis

€200 voor een ontvochtiger

Het probleem identificeren

Vaak is het handig als je voor jezelf eerst kunt bepalen waar jouw vocht vandaan komt. Je kunt dan ook zien of je misschien zelf eerst een paar werkzaamheden kunt uitvoeren of dat je direct Antwerpen al gaat afzoeken naar een geschikte vochtbestrijder. Hier vind je in het kort de verschillende soorten vochtproblemen en hoe je deze herkent.

 • Doorslaand vocht: doorslaand vocht is vocht dat via een lek in de gevel naar binnen kan komen. Je herkent het doordat het op alle plaatsen op de muur kan ontstaan, ook op een bovenverdieping. Het wordt erger als de weersomstandigheden buiten ook slecht zijn en de plek zal kleiner worden als het opklaart.
 • Optrekkend vocht: optrekkend vocht is grondwater dat door de muren wordt opgezogen als een spons. Je treft dit aan in oudere woningen zonder waterkering. De vochtplekken ontstaan onder aan de muren en aan de randen van de vloer.
 • Vocht in de kelder: kelders staan onder constante druk van het grondwater en als er een beschadiging ontstaat in de muur of de vloer dan zal deze hier snel een weg doorheen vinden. Dit wordt ook wel sijpelwater genoemd en je herkent het doordat er plassen in de kelder staan of doordat er water langs de muren loopt.
 • Condensatievocht: condensatie treedt op als warme lucht af kan koelen. Het laat dan waterdeeltjes los omdat koude lucht minder capaciteit heeft dan warme lucht. Daarom vind je condensatievocht altijd op koudere oppervlakten zoals de muren, de ramen, de buitendeuren en de spiegels. Ook in kelders en kruipruimtes komt veel condensatie voor. Het is een bekend probleem in woningen die goed zijn geïsoleerd.
 • Koudebruggen: koudebruggen zijn plekken die niet geïsoleerd zijn in een geïsoleerd oppervlak. Dit kan ontstaan omdat het isolatiemiddel in je spouw verzakt is of de isolatieplaten onder je dak niet goed aansluiten. Omdat de lucht daar plaatselijk kouder is ontstaat er condenswater dat je muren, vloer of dak in kan trekken.
 • Een lekkende leiding: leidingen kunnen gaan lekken omdat ze gesprongen zijn na een vriesperiode of omdat ze oud zijn. Het kan ook spontaan gebeuren. Een lek in de leiding kan soms jaren onopgemerkt blijven en het is moeilijk dit probleem te herkennen. Je schakelt het beste een goede vochtbestrijder in om het te lokaliseren en een behandeling voor te stellen.
 • Bouwvocht: iedere nieuw opgeleverde woning kan wel 3000 tot 5000 liter water bevatten. Dit moet opdrogen voordat je de muren kunt verven of behangen, bijvoorbeeld. Het duurt soms wel anderhalf jaar voordat een nieuwbouwwoning droog is, maar het vochtprobleem is niet ernstig. Het lost zichzelf vanzelf op als je de woning de kans geeft om uit te drogen.

Denk altijd aan ventilatie

Wat ook je vochtprobleem is, je kunt het vaak aanzienlijk minder erg maken als je aandacht besteedt aan ventilatie. Dit is altijd een goede tweede stap nadat je gesproken hebt met een professionele vochtbestrijder in Antwerpen. Je zal veel minder condensatievocht aantreffen, je muren krijgen de mogelijkheid om te ademen en een gedeelte van de lucht zelf af te voeren en je zorgt ervoor dat je zelf ook gezonde lucht in kunt ademen. Een goed geventileerde kelder en kruipruimte zal veel minder muf ruiken en de luchtvochtigheid zal snel dalen. Zorg er daarom ook nadat je vochtprobleem is opgelost voor dat je de lucht binnen goed laat circuleren. Dit doe je met een ventilatiesysteem, maar in sommige gevallen kun je ook prima een aantal ventilatieroosters of automatische ventilatoren laten plaatsen.

Opstijgend vocht in huis

Wanneer u vochtige muren in huis heeft gaat het vaak om opstijgend vocht. Dit is grondwater dat via de muren in de woning wordt opgenomen. Vaak begint opstijgend vocht in de kelder of kruipruimte. Vochtplekken of vochtige muren kunnen echter ook op andere plekken beginnen. Zelfs bij beginnende vochtproblemen is het verstanding contact op te nemen met een specialist op het gebied van vochtbestrijding in Antwerpen. Opstijgend vocht kan namelijk voor blijvende schade aan de muren zorgen.

Behandel vocht in de kelder zo snel mogelijk

Vochtproblemen die in de kelder ontstaan door een lekkage of opstijgend vocht kunnen grote gevolgen hebben voor uw woning. Wanneer er vocht in de kelder wordt gevonden kunt u het liefst zo snel mogelijk een vochtbestrijding specialist in Antwerpen zoeken. Deze kan voor u vaststellen of er kelderdichting of kelderdrainage moet worden uitgevoerd. Wanneer de muren in de kelder erg vochtig zijn dan is er ook een grote kans dat de muren geïmpregneerd moeten worden. Wanneer u gebruik maakt van onze dienst helpen wij u de beste en voordeligste vochtbestrijder in uw regio vinden.

Vergelijk offertes

Wil je weten wat vochtbestrijding voor jou exact zal kosten in de omgeving Antwerpen? Dan kun je hier een aantal offertes opvragen bij plaatselijke experts op dit gebied. Geef door wat je probleem is en je zal de nodige informatie snel ontvangen. Zo weet je zeker dat je de beste vochtbestrijder in Antwerpen kunt aanwijzen voor jouw klus.

 • Vochtbestrijding Antwerpen

  Vochtbestrijding Antwerpen

 • Opstijgend vocht

  Vochtbestrijding Antwerpen

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …