Kostprijs kelder drainage

kelder drainageEen kelder is als ondergrondse ruimte bijzonder vatbaar voor vocht. In bepaalde situaties kunnen er grote hoeveelheden water in de kelder doordringen met als gevolg dat een kelder drainage eigenlijk de enige oplossing is. Er bestaan meerdere mogelijkheden om het vocht uit de kelder te draineren. In het merendeel van de gevallen wordt er echter gekozen voor rand-, vloer- of wanddrainage. Bent u op zoek naar specifieke informatie met betrekking tot kelder drainage en wilt u graag een goed zicht hebben op de kosten die daarvoor in rekening worden gebracht? In dat geval is het raadplegen van de informatie op deze pagina altijd een aanrader.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost kelder drainage?

De belangrijkste vraag die u zich ongetwijfeld zult stellen met betrekking tot kelder drainage heeft betrekking tot de kostprijs die er voor in rekening wordt gebracht. De prijs die wordt aangerekend voor kelder drainage wordt eigenlijk gebaseerd op verschillende zaken. In eerste instantie is er uiteraard het type drainage, maar daarnaast is er ook nog de oppervlakte waar de kelder over beschikt. Hoe groter deze oppervlakte is, des te hoger uiteindelijk uiteraard de kosten zullen uitvallen. Om er voor te zorgen dat u een goed beeld heeft op de kostprijs van kelder drainage hebben we alvast even de onderstaande prijstabel opgemaakt.

Type kelder drainage Gemiddelde kostprijs
Kelder drainage bij een kleine kelder Gemiddeld zo’n 2.500 euro
Kelder drainage bij een gemiddelde kelder Gemiddeld zo’n 5.000 euro
Kelder drainage bij een grote kelder Gemiddeld zo’n 10.000 euro

De prijsopbouw van kelder drainage

De exacte prijsopbouw van kelder drainage bestaat uit verschillende onderdelen. In eerste instantie is er de materiaalkost die 65 procent van het volledige prijskaartje in beslag neemt. 33 procent van de kosten is voorbehouden voor het betalen van de arbeidskosten en de overgebleven 2 procent gaat naar de voorrijkosten die dienen te worden betaald. Het is onnodig om te zeggen dat de exacte prijsopbouw van kelder drainage wel sterk afhankelijk kan zijn van situatie tot situatie.

Keuzes die de kostprijs van kelder drainage beïnvloeden

Het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor het uitvoeren van kelder drainage is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Om er zeker van te zijn dat deze kosten niet nodeloos hoger uitvallen hebben we de belangrijkste keuzes en factoren alvast even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort kelder drainage

We onderscheiden op vlak van kelder drainage verschillende mogelijkheden. U kunt er voor kiezen om randdrainage uit te voeren, maar ook vloerdrainage evenals wanddrainage behoren tot de mogelijkheden. Het onderlinge prijsverschil tussen deze verschillende mogelijkheden op vlak van kelder drainage wordt uiteraard ook beïnvloed door het bedrijf in kwestie.

Keuze 2: De oppervlakte van de kelder

Hoe groter de kelder, des te hoger de uiteindelijke kosten zullen uitvallen voor kelder drainage. Dit spreekt voor zich. Het prijsverschil kan behoorlijk aanzienlijk zijn. Bij een kleine kelder kunt u rekenen op een gemiddelde kostprijs voor kelder drainage van zo’n 2.500 euro. Is er sprake van een gemiddelde kelder? Dan lopen de kosten reeds op tot 5.000 euro. Voor het uitvoeren van kelder drainage bij een grote kelder ligt de kostprijs rond een indrukwekkende 10.000 euro. Rekening houden met de oppervlakte van uw kelder is dan ook zeker en vast van belang.

Keuze 3: Volledige kelder drainage noodzakelijk of niet?

Het is altijd de moeite waard om na te gaan of de realisatie van een volledige wandbekuiping of drainage wel noodzakelijk is. Het kan namelijk ook zomaar het geval zijn dat het water in de kelder wordt veroorzaakt door één of meerdere scheuren. Ook vochtinfiltratie afkomstig van leidingen en afvoerbuizen is een mogelijkheid. Om onnodige kosten te vermijden is het altijd belangrijk om de situatie even grondig samen met een professionele vochtbestrijder te bekijken.

Keuze 4: Ventilatie voorzien in de kelder

Om op een efficiënte wijze vochtbestrijding toe te kunnen passen is het van het grootste belang dat er voor wordt gekozen om een goede ventilatie in de kelder te voorzien. Dit kan gebeuren door het plaatsen van een gewoon ventilatierooster, maar u kunt er eveneens voor kiezen om een compleet, mechanisch ventilatiesysteem in de woning te realiseren. Voor de plaatsing van een gewoon ventilatierooster kunt u rekenen op zo’n 30 euro per stuk. Een mechanisch ventilatiesysteem kost u gemiddeld echter rond de 3.000 euro.

Interessante bespaartips

Het hoge prijskaartje dat is verbonden aan kelder drainage zorgt er voor dat het voor veel mensen een absolute must is om gebruik te maken van één of meerdere bespaartips met betrekking tot kelder drainage. Wanneer dit eveneens voor u geldt is het ongetwijfeld de moeite waard om één van de onderstaande, interessante bespaartips toe te passen.

  • Kwantumkorting tot 10%

In bepaalde situaties is het mogelijk om een korting te ontvangen op de kostprijs van kelder drainage van zo’n 10 procent. Deze korting kan worden verkregen wanneer u er voor kiest om de opdracht samen met één van uw buren aan één en hetzelfde bedrijf toe te kennen. Op deze manier is het voor het bedrijf in kwestie dan ook mogelijk om meerdere werkzaamheden op één en dezelfde plaats uit te voeren waardoor ze heel wat geld en tijd kan besparen. Dit wordt deels gecompenseerd op uw factuur voor kelder drainage.

  • Het aanvragen van een premie voor kelder drainage

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om een premie voor kelder drainage aan te vragen. Wanneer u aanspraak kunt maken op een dergelijke premie betekent dit dat er een structurele besparing kan worden gerealiseerd op de uiteindelijke kostprijs voor kelder drainage. Hoeveel u precies kunt besparen door het toepassen van kelder drainage is uiteraard afhankelijk van situatie tot situatie.

Bespaar tot 30% op de kostprijs van kelder drainage

Bent u ook van plan om kelder drainage uit te voeren, maar wilt u de hoge kosten die hiervoor worden aangerekend nog meer kunnen drukken? In dat geval kan het de moeite zijn om offertes aan te vragen bij meerdere vochtbestrijdingsbedrijven. Door het aanvragen van deze verschillende offertes is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de meest gangbare kostprijs waardoor u er de voordeligste offerte voor kelder drainage zo tussenuit kunt halen. Door het toepassen van deze werkwijze is het in de praktijk mogelijk om een (extra) besparing te realiseren die uiteindelijk op een mooie 30 procent kan uitkomen. Hierdoor kan kelder drainage een behoorlijk stuk voordeliger uitvallen.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …