Kostprijs salpeter verwijderen

saltpeterWanneer u eigenaar bent van een oudere woning (in het bijzonder een huis die is gebouwd voor het jaar 1980) is de kans zeer groot dat u op een zeker ogenblik te maken zult krijgen met het zogenaamde salpeter. Het betreft hier een mineraal zout welke wordt veroorzaakt door optrekkend water. Dit komt omdat het opstijgende water allerhande chemische elementen bevat. Denk hierbij niet alleen aan ammoniak, maar ook aan nitraatbacteriën. Op het ogenblik dat het metselwerk bestaat uit kaliumcarbonaat zal dit voor een chemische reactie zorgen. Het gevolg is een witte, harige aanslag op de muur. Dit salpeter is niet alleen zeer schadelijk voor de bouwconstructie, maar ook voor uw gezondheid. Wilt u ze daarom ook zo snel mogelijk verwijderd hebben? In dat geval zal de (prijs)informatie op deze pagina voor u ongetwijfeld zeer interessant blijken te zijn.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel bedragen de kosten salpeter verwijderen?

De witte aanslag die op de muren ontstaat en die we salpeter noemen is niet alleen alles behalve aantrekkelijk, daarnaast moet er ook nog eens rekening mee worden gehouden dat salpeter een zout is. Dit zorgt er voor dat ze vocht aantrekt waardoor het bestaande vochtprobleem alleen maar erger wordt gemaakt. Bovendien is het zo dat salpeter er voor zorgt dat de verf evenals het behang zullen afbladeren en loslaten. Daarnaast wordt op deze manier ook de vorming van schimmel bevorderd. Vooraleer de salpeter te verwijderen is het dan ook altijd van belang om eerst de oorzaak van het vochtprobleem aan te pakken. Pas wanneer dit is gebeurd kan de salpeter worden verwijderd en zult u kunnen vaststellen dat het probleem volledig kan worden verholpen.

Heeft u het vochtprobleem waarvan sprake was in uw huis reeds in de kern aangepakt en bent u nu op zoek naar een mogelijkheid om de salpeter te verwijderen? In dat geval is het aan te raden om rekening te houden met de hieronder aangegeven kosten.

Type kostprijs Gemiddelde kosten
Kopen van het verwijderingsmiddel Gemiddeld 22 euro per liter
Kopen van een roller Gemiddeld zo’n 6 euro per stuk
Kopen van een verfbak Gemiddeld zo’n 2,50 euro per stuk

De prijsopbouw van salpeter verwijderen

Het is altijd de moeite waard om ook rekening te houden met de prijsopbouw van salpeter verwijderen. Wat dit betreft valt het meteen op dat vooral de kostprijs van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt vrij hoog kan uitvallen. Het materiaal voor salpeter verwijderen neemt dan ook in totaal een slordige 70 procent in beslag. De eventuele arbeidskosten zijn goed voor 27 procent en de resterende 3 procent worden u aangerekend voor het indekken van de voorrijkosten. Het spreekt voor zich dat deze prijsopbouw wel sterk afhankelijk is van situatie tot situatie.

Keuzes die de kostprijs van salpeter verwijderen beïnvloeden

Wanneer u geconfronteerd bent met salpeter in uw woning en u deze wenst te verwijderen is het altijd van belang om er bij stil te blijven staan dat een groot aantal keuzes en factoren een directe invloed kunnen hebben op de totaalprijs die in rekening zal worden gebracht. Welke keuzes dit precies zijn wordt meteen duidelijk door het raadplegen van het hieronder geplaatste overzicht.

Keuze 1: De oppervlakte met salpeter

In eerste instantie is er uiteraard de totale oppervlakte die door salpeter is aangetast. Het verwijderingsmiddel dat moet worden aangekocht wordt aangerekend per liter. Hoe groter de oppervlakte en hoe meer salpeter er aanwezig is, des te hoger uiteraard de totale kosten zullen komen te liggen. Het is mogelijk om de aantasting met salpeter te beperken door er voor te kiezen om zo snel mogelijk een potentieel vochtprobleem in de kern aan te pakken. Zo wordt in ieder geval voorkomen dat het vocht zich manifesteert waardoor deze vorm van vochtschade min of meer in de kiem kan worden gesmoord.

Keuze 2: Zelf de salpeter verwijderen of uitbesteden?

Het verwijderen van salpeter is in principe zeer eenvoudig mogelijk, zolang u maar over de gepaste middelen beschikt. Zelf salpeter verwijderen zorgt er voor dat in het bijzonder de arbeidskosten volledig voorkomen of uitgeschakeld kunnen worden. Het is onnodig om te zeggen dat u hierdoor een aanzienlijke besparing kunt realiseren. Het is wel van belang dat u de salpeter op gepaste wijze verwijderd. Alleen op deze manier kunt u voorkomen dat er bijvoorbeeld schade aan het behang of de verf ontstaan.

Interessante bespaartips

De kosten die gepaard gaan met het (laten) verwijderen van salpeter kunnen veel hoger uitvallen dan u in eerste instantie had verwacht. Dat is vervelend, niet in het minst omdat uiteraard lang niet iedereen zomaar over de financiële mogelijkheden beschikt om deze kosten te betalen. Gelukkig kunnen onderstaande, interessante bespaartips op dit vlak enige verlichting bieden:

  • Kwantumkorting

De kans is meer dan bestaande dat ook andere mensen in uw buurt te maken hebben met salpeter. Het spreekt voor zich dat ook zij deze salpeter graag zullen willen laten verwijderen. In dat geval is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om deze opdracht samen aan hetzelfde bedrijf uit te besteden. Op deze manier kunnen jullie beiden genieten van het voordeel van een aanzienlijk lager prijskaartje. In het beste geval kan deze kwantumkorting dan ook 10 procent bedragen.

  • Zelf actie ondernemen betekent besparen!

Zoals eerder op deze pagina reeds gesteld is het perfect mogelijk om salpeter zelf te verwijderen. Het enige wat u hiervoor eigenlijk hoeft te doen is het kopen van een kwalitatief reinigingsmiddel. Door zelf actie te ondernemen zult u merken dat de volledige arbeidskost kan worden uitgespaard. Dit maakt dat het verwijderen van salpeter eigenlijk voor iedereen op financieel zeer toegankelijke wijze kan gebeuren.

  • Doe een beroep op een lokaal bedrijf

Gaat u er toch voor kiezen om de salpeter verwijderen uit te besteden aan een professioneel bedrijf? In dat geval is het steeds een aanrader om te kiezen voor een bedrijf uit de buurt. Op deze manier is het niet alleen zeer eenvoudig om een afspraak te maken, daarnaast kunnen ook de voorrijkosten tot een absoluut minimum worden beperkt. De gemiddelde voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Hierop kunnen besparen is dan ook altijd interessant.

Een besparing tot 30% realiseren op salpeter verwijderen

Wilt u eveneens van die vervelende salpeter verlost worden, maar bieden de hierboven aangegeven bespaartips voor u geen voldoende besparing? In dat geval is het een aanrader om er voor te kiezen om offertes aan te vragen voor salpeter verwijderen bij meerdere bedrijven. Wanneer u deze offertes heeft ontvangen en u ze gaat vergelijken zult u uiteindelijk alleen maar kunnen vaststellen dat u hierdoor een extra aantrekkelijke besparing kunt realiseren. In het beste geval loopt deze extra besparing op tot zomaar even 30 procent! Als dat niet mooi meegenomen is!

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …