Vochtproblemen oplossen

Vochtproblemen oplossenVochtproblemen in uw woning kunnen vrij ernstig zijn. Wanneer er natte plekken op de muur ontstaan is dit een duidelijk teken van een te hoog vochtgehalte. Een van de meest voorkomende vochtproblemen is opstijgend vocht. Vocht in de muur kan echter ook andere oorzaken hebben zoals een lekkage. Lees snel verder wat de oorzaken en de beste oplossingen zijn.

 

*Tip

Een vochtbestrijding bedrijf nodig tegen de beste prijs? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de prijs.

Inhoud

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht komt meestal via de grond uw woning binnen. Dit gebeurd via de fundering en veroorzaakt natte plekken op de muur. Opstijgend vocht kan veel schade aan uw woning aanrichten wanneer u dit niet laat behandelen. Als het metselwerk te lang nat blijft wordt deze poreus en gaat afbrokkelen. U kunt daarom zodra u vochtproblemen constateert daarom het best een specialist inschakelen om een analyse van het vocht in de muur te doen. In sommige gevallen zijn er namelijk verschillende soorten behandelingen nodig om opstijgend vocht te bestrijden.

Doorslaand vocht

Naast opstijgend vocht zijn er ook andere soorten vochtproblemen. Doorslaand vocht bevindt zich doorgaan aan de gevel (voorkant) van uw woning. Wanneer u merkt dat uw buitenmuur vochtige plekken behoudt enkele dagen na een regenbui kunt u hier last van hebben. In warmere periodes hoeft dit niet direct voor schade te zorgen. In de winter kunnen deze vochtplekken echter bevriezen waardoor de bakstenen kapot gaan door de ijskristallen. Het is daarom altijd aan te raden om iemand in te schakelen bij de eerste detectie van vochtproblemen. Wachten kan er voor zorgen dat de problemen zich verergeren en moeilijker (en vooral duurder) zijn om op te lossen.

Kostprijs

Vochtprobleem Behandelen Gemiddelde prijs
Optrekkend vocht Muur aanpakken 135 euro per meter
Doorslaand vocht Buitenmuur 10 euro per m2
Kelder Kelder waterdicht maken (16m2)  2.000 euro totaal

Kelderdichting

Wanneer vochtproblemen in de kelder ontstaan is dit in de meeste gevallen opstijgend vocht. Omdat een kelder of kruipruimte onder de grond liggen is de kans op vocht in de muur hier groter. Kelderdichting is hier de oplossing voor. Er kan vochtwerend materiaal in de muren worden gespoten om opname van vocht te voorkomen. In sommige gevallen wordt er bij kelderdichting ook een extra vochtwerend membraan op de muur aangebracht om vocht in de muur verder tegen de gaan.

Prijzen vergelijken

Het beste advies die we u kunnen meegeven is om prijzen te vergelijken van diverse vochtbestrijding bedrijven. Aangezien het om maatwerk gaat verschillen de prijzen van het bestrijden van vocht aanzienlijk per specialist. Vergelijken kunt u gemakkelijk via onze website doen. Vul op deze pagina uw gegevens in, ontvang de offertes in uw mailbox en begin met vergelijken. Op deze manier kunt u tot wel 30% op de totale kosten besparen.

 

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …