Kostprijs kelder vochtvrij maken

Kostprijs kelder vochtvrij makenWanneer mensen er voor kiezen om een kelder onder hun woning te laten maken hebben ze daar veelal een concreet doel bij voor ogen. Misschien gaat u de kelder bijvoorbeeld wel gebruiken als opslagruimte of wie weet wilt u ze eerder gaan benutten als leuke, ondergrondse kantoorruimte of een hobbykamer? Het is allemaal mogelijk, maar niet wanneer u wordt geconfronteerd met vocht in uw kelder. Uw kelder vochtvrij maken is dan het eerste wat u zult moeten doen en dat gaat uiteraard gepaard met de nodige kosten. Bent u op zoek naar concrete informatie over de kostprijs van een kelder vochtvrij maken? In dat geval is het raadplegen van de inhoud van deze pagina de moeite absoluut meer dan waard.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost een kelder vochtvrij maken?

Het feit dat een kelder een ondergrondse ruimte betreft zorgt er voor dat vocht er vaak vrij spel in krijgt. Zoals voor overal in uw woning geldt ook voor de kelder dat er in eerste instantie zal moeten worden achterhaald op welke manier het vocht precies ontstaat. Is er bijvoorbeeld ergens sprake van een insijpeling of wordt het vochtprobleem veroorzaakt door grondwater dat zich een weg naar boven probeert te banen? Het achterhalen van de oorzaak van het vochtprobleem in uw kelder is van cruciaal belang om overbodige kosten te voorkomen en meteen de juiste behandeling toe te kunnen passen. In ieder geval hebben we verschillende oplossingen voor het vochtvrij maken van uw kelder evenals hun kosten door middel van de onderstaande prijstabel even voor u op een rijtje gezet.

 

Type oplossing kelder vochtvrij maken Gemiddelde kostprijs
Het injecteren van de keldermuren Tussen 100 & 125 euro per lopende meter
Het plaatsen van een ventilatiesysteem Tussen 3.000 & 5.000 euro per installatie
Het uitvoeren van lekdetectie in de kelder Tussen 350 & 500 euro per lekdetectie
Kelderbekuiping realiseren langs binnen Tussen 16 & 18 euro per vierkante meter
Kelderbekuiping realiseren langs buiten Tussen 60 & 70 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van een kelder vochtvrij maken

Nu u reeds een beetje een zicht heeft op de kosten die voor het vochtvrij maken van een kelder in rekening gebracht kunnen worden is het tijd om verder te kijken. Wat namelijk ook te denken van de prijsopbouw van een kelder vochtvrij maken? Er zijn dan ook verschillende kosten die er aan u in rekening kunnen worden gebracht. Denk op dit vlak niet alleen aan het kopen van de vereiste materialen of producten (40 procent), maar ook aan de daadwerkelijke arbeidskosten (55 procent). De resterende 5 procent moet worden aangewend voor het indekken van de zogenaamde voorrijkosten welke door het gespecialiseerde bedrijf in rekening zullen worden gebracht.

Keuzes die de kostprijs van een kelder vochtvrij maken beïnvloeden

Meerdere factoren en keuzes kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat het kostenplaatje met betrekking tot een kelder vochtvrij maken aanzienlijk wordt beïnvloed. Om er zeker van te zijn dat u geen enkele van deze zaken vergeet hebben we de belangrijkste voor u op een rijtje gezet door middel van onderstaand overzicht.

Keuze 1: Het type vochtbestrijding voor uw kelder

De belangrijkste factor die zal bepalen welke kosten u dient te betalen is uiteraard het type vochtbestrijding dat wordt toegepast. De voordeligste oplossing is uiteraard het injecteren van uw keldermuren, maar deze is jammer genoeg lang niet altijd voldoende. Het kan wat dat betreft veel interessanter zijn om een volledige kelderbekuiping te laten realiseren. De kostprijs waar u dan rekening mee dient te houden is uiteraard afhankelijk van de totale oppervlakte van uw kelder. Hoe groter deze is, des te meer kosten u zult moeten betalen.

Keuze 2: Zelf de handen uit de mouwen steken of uitbesteden?

Verschillende zaken die kunnen worden ondernomen om een kelder vochtvrij te maken kunnen in principe zonder probleem door uzelf worden uitgevoerd. Dit zorgt er voor dat u in de praktijk niet zelden tot wel 50 procent of nog meer aan arbeidskosten kunt uitsparen. Het spreekt voor zich dat dit echter niet mogelijk is voor alle vormen van het vochtvrij maken van uw kelder. Vaak is namelijk specialistisch materiaal vereist evenals een grondige vakkennis. In dat geval zit er dan ook vaak niets anders op om dit karwei toch uit te besteden aan een expert.

Interessante bespaartips

Het vochtvrij maken van een kelder hoeft lang niet altijd handenvol met geld te kosten. Toch kunnen de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht hoger oplopen dan toereikend zijn voor uw budget. Gelukkig bestaan er verschillende, interessante bespaartips die u op dit vlak een duwtje in de rug kunnen geven, namelijk:

 

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Het is perfect mogelijk dat u de goedkoopste offerte voor het vochtvrij maken van uw kelder ontvangt van een bedrijf welke vrij ver van u vandaan is gevestigd. Dat kan op het eerste zicht dan wel de interessantste offerte blijken te zijn, u moet ook altijd nog rekening houden met zogenaamde voorrijkosten. Deze kosten kunnen tussen de 0,50 en 1 euro gelegen zijn waardoor ze behoorlijk hoog kunnen oplopen. Kiezen voor een bedrijf uit uw eigen buurt is dan ook veelal een stukje interessanter te noemen.

 

  • Steek ook zelf de handen uit de mouwen

Er gaan bij het vochtvrij maken van een kelder ook heel wat kosten zitten in zaken die in principe perfect voorkomen kunnen worden. Door zelf de handen uit de mouwen te steken en de vakman te vragen waar u bij kunt helpen is het dan ook vaak mogelijk om de hoogte van de eindfactuur aanzienlijk te beperken.

Tot 30% extra besparing op een kelder vochtvrij maken

Heeft u door het toepassen van de bovenstaande bespaartips nog onvoldoende besparing gerealiseerd? In dat geval is het een aanrader om er voor te kiezen om niet zomaar één, maar wel meerdere offertes aan te vragen bij verschillende partijen. Door vervolgens deze offertes met elkaar te vergelijken zult u namelijk kunnen vaststellen dat er zonder veel problemen een besparing kan worden gerealiseerd die kan oplopen tot een mooie, extra 30 procent. Op deze manier wordt het vochtvrij maken van uw kelder uiteraard een flink stuk toegankelijker.

 

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …