Kostprijs coating vochtbestrijding

Kostprijs coating vochtbestrijdingWanneer u wordt geconfronteerd met vochtproblemen in huis is het altijd van belang dat deze problemen zo snel mogelijk en in de kern worden aangepakt. Het is echter tevens van belang dat er preventief wordt gewerkt om nieuwe vochtproblemen te voorkomen. Dit is onder meer mogelijk door het aanbrengen van een coating op plaatsen waar vocht zich bijvoorbeeld een weg doorheen het materiaal weet te banen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gebruik te maken van een vochtwerende verf om bijvoorbeeld uw muren mee te schilderen. Hoe dan ook, heeft u ook interesse in het gebruik van een vochtwerende coating of verf en wilt u graag een goed beeld hebben van de gemiddelde kosten die hieraan verbonden zijn? Dat is precies de informatie die we op deze pagina met u willen delen.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost een coating vochtbestrijding?

In eerste instantie zult u graag een helder beeld willen hebben op de kosten die zijn verbonden aan het kopen van een coating vochtbestrijding. Wel, uiteraard is de prijs enigszins afhankelijk van het type product waarvoor u kiest, maar globaal gezien zijn er wel bepaalde richtprijzen waar u rekening mee kunt houden. Welke prijzen dit zijn komt u te weten door het raadplegen van de hieronder aangegeven prijstabel.

Type coating vochtbestrijding Gemiddelde kostprijs
HG30 Hydrofuge gel 5 liter Gemiddeld tussen de 105 & 125 euro
HG30 Hydrofuge gel 20 liter Gemiddeld tussen de 355 & 450 euro

Wanneer u er niet om staat te springen om gebruik te maken van een coating vochtbestrijding, maar u bijvoorbeeld wel uw muren beter wenst te beschermen tegen aanslaand vocht is het eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor het gebruik van een vochtwerende verf. Voor een hoeveelheid van zo’n 10 liter kan er rekening worden gehouden met een gemiddelde kostprijs van zo’n 250 euro.

De prijsopbouw van coating vochtbestrijding

In principe is de prijsopbouw van een coating vochtbestrijding natuurlijk bijzonder eenzijdig. Dit komt omdat er eigenlijk alleen maar rekening moet worden gehouden met de aankoopprijs er van. Wilt u er toch graag voor kiezen om de coating te laten aanbrengen door een echte professional? In dat geval wordt het natuurlijk weer een compleet ander verhaal. De prijsopbouw bestaat dan namelijk voor 45 procent uit materiaalkosten en 55 procent uit arbeidskosten. Wanneer u de kostprijs van uw coating vochtbestrijding zo laag mogelijk wenst te houden is het dan ook altijd een must om deze zelf aan te brengen.

Keuzes die de kostprijs van coating vochtbestrijding beïnvloeden

De ene coating vochtbestrijding is uiteraard de andere niet. Indien u deze vorm van vochtbestrijding wenst toe te passen zijn er dan ook steevast een aantal keuzes die de kostprijs kunnen beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat u geen enkele van deze keuzes over het hoofd ziet hebben we de belangrijkste alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type coating die u aankoopt

Door de jaren heen zijn er op de markt uiteraard verschillende soorten coatings verschenen. Het spreekt voor zich dat de kostprijs welke u moet betalen steeds afhankelijk is van het soort coating waar gebruik van wordt gemaakt. Vaak doen de coatings in principe allemaal hetzelfde waardoor het is aan te raden om even goed de verschillende producten op de markt met elkaar te vergelijken. Zo haalt u er de beste mogelijkheid tegen de scherpste prijs zo tussenuit.

Keuze 2: De hoeveelheid coating die u bestelt

De prijstabel die we eerder op deze pagina voor u hebben geplaatst maakt in één klap duidelijk dat er een structureel verschil in prijs kan ontstaan naargelang de hoeveelheid coating die wordt aangekocht. Concreet betekent dit dat u er altijd goed aan doet om grotere hoeveelheden te kopen omdat de prijs in verhouding heel wat voordeliger uitvalt. Bovendien gaat dit prijsvoordeel nooit ten koste van de kwaliteit van de coating waardoor u op dit vlak twee vliegen in één klap slaat.

Keuze 3: Zelf coating aanbrengen of uitbesteden?

In principe is het perfect mogelijk om zelf een vochtwerende coating aan te brengen op het oppervlak van uw keuze. Ondanks dit gegeven kiezen veel mensen er toch nog steeds liever voor om dit uit te besteden aan een echte expert. Dit is uiteraard ook een optie, maar kan u heel wat geld extra kosten. Hou er bovendien rekening mee dat de vakman de prijs voor het aanbrengen van de vochtwerende coating zowel per uur als per vierkante meter kan aanrekenen.

Interessante bespaartips

Een coating voor vochtbestrijding realiseren hoeft zoals u heeft kunnen lezen eigenlijk de wereld niet te kosten, in tegendeel. Toch willen veel mensen graag een besparing op de standaard kosten realiseren. Geldt dat eveneens voor u en wilt u graag te weten komen hoe u dit precies kunt doen? In dat geval is het altijd een aanrader om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen!

Wilt u de totale kostprijs voor het aanbrengen van uw vochtwerende coating zo laag mogelijk houden? In dat geval is het altijd de moeite waard om zelf de handen uit de mouwen te steken. Op deze manier kunnen tot wel 55 procent van de totale kosten worden uitgespaard. Het spreekt voor zich dat dit zeer aantrekkelijk te noemen is.

  • Koop de vochtwerende coating in grotere hoeveelheden

Heeft u een grote woning en wilt u op verschillende plaatsen gebruikmaken van een vochtwerende coating? In dat geval is het altijd de moeite waard om deze in grotere heoveelheden te kopen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een verpakking van 20 liter bent u op termijn altijd goedkoper uit dan wanneer u kiest voor een verpakking van slechts 5 liter en u er meerdere dient te kopen.

Bespaar tot wel 30% (extra) op uw coating vochtbestrijding

Wilt u naast bovenstaande een extra besparing realiseren op de realisatie van een coating vochtbestrijding? Dat is geen probleem. U kunt zomaar tot wel 30% extra besparen op het kopen en laten plaatsen van een vochtwerende coating! Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door een objectieve vergelijking uit te voeren tussen offertes die u heeft ontvangen van verschillende bedrijven. Zo haalt u er de voordeligste offerte zo tussenuit en kunt u heel wat geld besparen zonder kwaliteitsverlies te lijden!

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …