Kostprijs vochtbestrijding kruipruimte

Kostprijs vochtbestrijding kruipruimteEén van de meest gevoelige ruimtes voor vocht in uw woning is de kruipruimte. Dit heeft alles te maken met het feit dat er vaak in deze ruimte slechts sprake is van een zeer beperkte ventilatie. Bovendien ligt de temperatuur in de kruipruimte gevoelig lager dan in de rest van de woning het geval is met als gevolg dat het vocht niet kan verdampen. Een significant deel van de vochtproblemen waar u in huis mee wordt geconfronteerd ontstaan dan ook in de kruipruimte. Heeft u eveneens te maken met een vochtige kruipruimte en bent u op dit vlak op zoek naar een concrete oplossing? Wilt u ook graag te weten komen welke kosten hieraan verbonden zijn? In dat geval is het beslist de moeite waard om de prijsinformatie m.b.t. vochtbestrijding kruipruimte op deze pagina te raadplegen.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost vochtbestrijding kruipruimte?

In het merendeel van de gevallen wordt water in de kruipruimte veroorzaakt door grondwater dat zich een weg naar boven weet te banen. In het bijzonder wanneer er sprake is van een vochtige periode is het voor grondwater mogelijk om zich een weg te banen door de aansluitingen tussen wanden en vloeren. Ook in het metselwerk zelf kan het vocht zich manifesteren. Bovendien is het belangrijk om er rekening mee te houden dat ook het ontbreken van een degelijke ventilatie aan de basis kan liggen van een vochtprobleem in de kruipruimte. Het vocht zal zich bij een slechte ventilatie namelijk gaan ophopen waarna ze zich af kan zetten tegen de wanden en de vloeren. Het toepassen van een oplossing op vlak van vochtbestrijding kruipruimte is dan ook zeker en vast gewenst.

Diverse opties

Vandaag de dag bestaan er verschillende interessante oplossingen op vlak van vochtbestrijding kruipruimte. Welke van deze diverse opties voor u nu precies het interessantst is, is sterk afhankelijk van situatie tot situatie. Wij hebben de verschillende mogelijkheden inclusief hun gemiddelde kostenplaatje alvast even voor u op een rijtje gezet.

Type oplossing vochtbestrijding kruipruimte Gemiddelde kostprijs
Kruipruimte waterdicht maken met bekuiping Gemiddeld zo’n 4.000 euro per project.
Kruipruimte isoleren Tussen 1.250 & 1.600 euro voor een kruipruimte van 55 vierkante meter.

De prijsopbouw van vochtbestrijding kruipruimte

Bovenstaande mag u dan wel reeds een bepaald zicht geven op de gemiddelde kosten die worden aangerekend voor het uitvoeren van vochtbestrijding kruipruimte, wat te denken van de precieze prijsopbouw? Op dit vlak zijn er meerdere kosten waar u rekening mee dient te houden. De belangrijkste kost is deze voor het kopen van de vereiste materialen. Deze neemt dan ook zomaar even 60 procent van alle kosten in beslag. 35 procent van de kosten is voorbehouden voor het indekken van de arbeid die wordt uitgevoerd en de overgebleven 5 procent gaat naar de voorrijkosten die zullen worden aangerekend.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding kruipruimte beïnvloeden

Wist u dat het prijskaartje van vochtbestrijding kruipruimte altijd wordt beïnvloed door verschillende keuzes en factoren? Stuk voor stuk kunnen deze zaken een niet onaanzienlijke impact hebben op de uiteindelijke totaalfactuur die u zult voorgeschoteld krijgen. Het raadplegen van onderstaand overzicht is dan ook beslist een aanrader te noemen.

Keuze 1: Type vochtbestrijding kruipruimte

In principe bestaan er twee verschillende manieren om vochtbestrijding kruipruimte uit te voeren. In eerste instantie is het namelijk mogelijk om een complete bekuiping van de kruipruimte uit te voeren, maar daarnaast kan er eveneens een vorm van drainage worden toegepast. Voor welke van deze verschillende oplossingen u zult kiezen is natuurlijk afhankelijk van de aard evenals de intensiteit van het probleem. U moet wel rekening houden met een niet onaanzienlijk prijsverschil. Daar waar een bekuiping reeds eenvoudig kan worden gerealiseerd voor een prijs vanaf zo’n 4.000 euro kost drainage vaak een flink stuk meer.

Keuze 2: Isoleren van de kruipruimte of niet?

Wilt u er niet alleen zeker van zijn dat vocht geen schijn van kans meer krijgt in uw kruipruimte, maar wilt u tegelijkertijd ook het warmteverlies tegengaan? In dat geval kan het een aanrader zijn om er voor te kiezen om te investeren in kruipruimte-isolatie. Verschillende materialen kunnen op dit vlak een interessante oplossing bieden, namelijk:

  • Isolatieschelpen
  • Polystreen chips
  • EPS parels
  • Isolatiematrassen

Wilt u er zeker van zijn dat u kiest voor de voordeligste isolatie voor in uw kruipruimte? In dat geval is kiezen voor isolatiematrassen veelal de interessante oplossing.

Interessante bespaartips

Het verhelpen van een vochtprobleem in de kruipruimte van uw woning kan gepaard gaan met verrassend hoge kosten. Het spreekt voor zich dat lang niet iedereen hier zomaar op is voorbereid, laat staan over de nodige financiële middelen beschikt om dergelijke werkzaamheden uit te laten voeren. Omwille van dit gegeven hebben we alvast even enkele zeer interessante bespaartips voor u op een rijtje gezet.

  • Maak de ingang naar de kruipruimte vrij

Waar de toegang tot de kruipruimte zich ook mag bevinden in uw woning, het is altijd van belang om deze vrij te maken. Alleen op deze manier is het voor de vakman meteen mogelijk om bij aankomst zijn werkzaamheden uit te voeren. Hierdoor wordt onder meer voorkomen dat er voor de extra werken die moeten worden uitgevoerd bijhorende kosten in rekening worden gebracht.

  • Kwantumkorting tot wel 10%

Bijzonder veel mensen die een kruipruimte in hun woning hebben worden op een bepaald ogenblik geconfronteerd met een vochtprobleem. Heeft u ook nog mensen in uw buurt gehoord die hier hinder van ondervinden? In dat geval is het altijd de moeite waard om de handen in elkaar te slaan en samen het karwei uit te besteden aan één enkel vochtbestrijdingsbedrijf. Hierdoor kan er een kwantumkorting worden ontvangen voor beide partijen die kan oplopen tot wel 10 procent.

Tot 30% besparing realiseren op kosten vochtbestrijding kruipruimte

Wilt u graag het vochtprobleem in uw kruipruimte in de kiem smoren, maar liggen de standaard kosten van vochtbestrijding kruipruimte wat aan de hoge kant? In dat geval is het altijd een mogelijkheid om er voor te kiezen om offertes bij meerdere partijen aan te vragen. Eenmaal u de offertes heeft ontvangen kunt u deze vervolgens met elkaar vergelijken waardoor u er de goedkoopste oplossing zo tussenuit kunt halen. Op deze manier wordt tot 30 procent extra besparing realiseren op uw kosten vochtbestrijding kruipruimte werkelijk kinderspel!

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …