Kostprijs grondvocht verwijderen

Kostprijs grondvocht verwijderenEen bijzonder vaak voorkomend vochtprobleem heeft betrekking tot opstijgend grondvocht. Het betreft hier zoals de naam reeds laat vermoeden vocht dat zich via de grond een weg naar boven probeert te banen. Dat is vervelend, want op deze manier kunnen er niet alleen vochtplekken op de vloer ontstaan, daarnaast kan het vocht ook andere delen van de woning aantasten. Bent u eveneens geconfronteerd met grondvocht in uw huis en wilt u daar meteen komaf mee maken? Wilt u er echter zeker van zijn dat u op dit vlak voldoende budget voor handen heeft? In dat geval is het raadplegen van de informatie op deze pagina absoluut een aanrader.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost grondvocht verwijderen?

De belangrijkste vraag die veel mensen zich stellen wanneer ze worden geconfronteerd met grondvocht is hoeveel ze precies zullen moeten betalen om dit vochtprobleem aan te pakken. Dat is een goede vraag, maar helaas wel één waar we niet zomaar in één, twee, drie een antwoord op kunnen geven. Dit komt omdat veel op dit vlak afhankelijk is van de ernst van het probleem. Bovendien kan er alleen sprake zijn van grondvocht in de kelder van uw huis, maar kan dit vocht zich ook manifesteren in andere, gelijkvloerse ruimtes. Eventueel kosten waar u bij het opduiken van grondvocht mogelijks mee geconfronteerd kunt worden hebben we even duidelijk op een rijtje gezet door middel van deze prijstabel:

 

Oplossing tegen grondvocht Gemiddelde kostprijs
Muren injecteren Vanaf 100 euro per lopende meter
Muren onderkappen Vanaf 150 euro per lopende meter
Realiseren van een carebrick Vanaf 125 euro per lopende meter

 

  • Goedkoopste oplossing

De voordeligste oplossing wordt aangeboden door het injecteren van de muren die het opstijgende grondvocht absorberen. In deze situatie wordt er voor gekozen om een vochtwerend middel in de muur in te spuiten waardoor er een grens voor het optrekkende vocht wordt gecreëerd. Op deze manier kan het grondvocht eenvoudig een halt worden toegeroepen.

 

  • Gemiddelde oplossing

Een stuk minder bekend is het realiseren van een zogenaamde carebrick. Het betreft hier dan ook een zeer innovatieve manier om opstijgend vocht een halt toe te roepen. In dit geval worden er immers keramische kokers die zijn voorzien van gaten in de vochtige muren geplaatst. Dit zorgt er voor dat de muren in kwestie worden geventileerd waardoor het aanwezige vocht verdampt. De kosten hiervoor liggen gemiddeld 25 euro per lopende meter hoger in vergelijking met het injecteren van de muren.

 

  • Duurste oplossing

De duurste en ook meest onpraktische oplossing om optrekkend grondvocht tegen te houden heeft betrekking tot het onderkappen van de muren. Hierbij wordt de woning als het ware opgelift en wordt er een barrière gecreëerd om het optrekkend grondvocht een halt toe te roepen. Dit is niet alleen dure, maar ook een zeer ingrijpende oplossing die dan ook veelal uitsluitend wordt toegepast bij grootschalige renovaties.

De prijsopbouw van grondvocht verwijderen

Wat de prijsopbouw van grondvocht verwijderen betreft moet u als eigenaar van de woning rekening houden met drie verschillende kosten. In het merendeel van de gevallen worden er namelijk altijd één of meerdere speciale machines gebruikt waardoor deze kost reeds 10 procent van het totale prijskaartje in beslag neemt. 50 procent van de kosten zijn voorbehouden voor het indekken van de arbeidskosten en de overgebleven 40 procent wordt betaald voor het kopen van de noodzakelijke materialen.

Keuzes die de kostprijs van grondvocht verwijderen beïnvloeden

Zoals u reeds heeft kunnen lezen eerder op deze pagina bestaat er niet zomaar één mogelijkheid om grondvocht te verwijderen of tegen te gaan. Dit zorgt er voor dat de keuzes die u als eigenaar van de woning maakt steeds mee bepalend zullen zijn voor de kosten die u zult moeten betalen. We hebben op dit vlak even een aantal zaken voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type oplossing voor grondvocht verwijderen

De drie aangegeven oplossingen eerder op deze pagina beschikken stuk voor stuk over hun eigen kostprijs. Het onderlinge prijsverschil tussen de diverse opties kan in het slechtste geval oplopen tot wel 100 euro of nog meer. Dat is behoorlijk wat. Bepaal daarom voor uzelf wat nu precies voor u de meest interessante oplossing is en hou het vereiste budget in het achterhoofd.

Keuze 2: De ernst van de situatie

De tweede keuze is niet echt een keuze, maar eerder een bepalende factor voor de totale facturatieprijs. Het spreekt namelijk voor zich dat ook de ernst van de situatie altijd mee bepalend is voor het kostenplaatje dat moet worden betaald. Dient er bijvoorbeeld een drainage plaats te vinden? Mogelijks van uw kelder? In dat geval kan er in het slechtste geval tot nog wel 10.000 euro (u hoort het goed) extra worden toegevoegd aan de eindfactuur. Een goede kostenraming laten maken is bij grondvocht verwijderen dan ook echt een absolute must wanneer u niet tegen vervelende verrassingen aan wil lopen.

Interessante bespaartips

Grondvocht verwijderen is iets waar u niet echt voor kiest, maar wat in het merendeel van de gevallen gewoon een absolute vereiste is. Toch heeft lang niet iedereen zomaar voldoende budget voor handen om de vereiste werkzaamheden uit te laten voeren. In dat geval kunnen de onderstaande bespaartips voor u ongetwijfeld zeer interessant zijn.

 

  • Kies voor de voordeligste oplossing

In het merendeel van de gevallen kan optrekkend grondvocht perfect een halt worden toegeroepen door het toepassen van een injectie met een vochtwerend middel in de muren. Dit betekent dat de kostprijs vrij beperkt blijft en dat terwijl er niet moet worden ingeboet op vlak van efficiëntie of eindresultaat.

 

  • Recht op kwantumkorting

De kans bestaat dat u niet de enige persoon bent in uw omgeving die te maken heeft met grondvocht. Geldt dat bijvoorbeeld ook voor uw buurman en is hij eveneens van mening dat er best tegen ingegrepen wordt? Kies er dan voor om hetzelfde bedrijf onder de arm te nemen en geniet zo allebei van een kwantumkorting die perfect kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 10 procent.

Een besparing tot 30% (extra) realiseren op grondvocht verwijderen

De bovenstaande bespaartips mogen dan nog zo interessant zijn, de kans bestaat dat de totale kostprijs zelfs dan nog steeds te hoog uitvalt. Gelukkig hebben we nog één extra troef bij de hand. Het is immers een mogelijkheid om nog een extra besparing te realiseren die kan oplopen tot een mooie 30 procent. Hoe? Erg makkelijk, namelijk door er voor te kiezen om bij verschillende bedrijven aan te kloppen en een offerte aan te vragen. Vergelijk de ontvangen offertes vervolgens en het zal snel duidelijk worden welke partij u de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding weet aan te bieden.

 

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …