Kostprijs opstijgend vocht bestrijden

In het bijzonder wanneer u er voor heeft gekozen om een bestaande, iets oudere woning te kopen bestaat het risico dat u te maken krijgt met bepaalde vochtproblemen. In het merendeel van de gevallen is er dan sprake van zogenaamd opstijgend vocht. Het betreft hier grondvocht dat zich een weg naar boven baant en wordt opgeslorpt door bijvoorbeeld de muren van de woning. Een dergelijk vochtprobleem is uiteraard bijzonder vervelend, maar valt in de praktijk gelukkig wel prima te verhelpen. Indien u ook geconfronteerd bent met opstijgend vocht en u graag een duidelijk zicht wenst te hebben op de kosten die gepaard gaan met het oplossen van dit probleem kan de informatie op deze pagina u daarbij helpen.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost opstijgend vocht bestrijden?

Veel mensen die geconfronteerd worden met een bepaald vochtprobleem in huis vrezen dat ze voor het laten verhelpen van dat probleem meteen erg diep in de buidel zullen moeten tasten. Dat is echter helemaal niet het geval, in tegendeel. Opstijgend vocht kan zoals reeds aangegeven vrij eenvoudig worden verholpen en bovendien vallen ook de kosten best goed mee. Wel dient u er rekening mee te houden dat er meerdere mogelijkheden bestaan om dit probleem aan te pakken. Wij hebben de verschillende opties inclusief hun kostprijs alvast even voor u op een rijtje gezet middels de hieronder terug te vinden prijstabel.

Type oplossing tegen opstijgend vocht Gemiddelde kostprijs
Injecteren van de muren Tussen 100 & 125 euro per lopende meter
Onderkappen van de muren Tussen 150 & 160 euro per lopende meter

De prijsopbouw van opstijgend vocht bestrijden

Voor het verhelpen van opstijgend vocht in uw huis dient er rekening te worden gehouden met een aantal verschillende kosten die gemaakt dienen te worden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de kostprijs voor het kopen van de vereiste materialen en producten. Deze neemt zo’n 40 procent van het totale kostenplaatje in beslag. 50 procent van de kosten gaat vervolgens naar de arbeidskosten die nodig zijn om het middel in de muur te injecteren. De overgebleven 10 procent moet worden betaald voor het indekken van de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van opstijgend vocht bestrijden beïnvloeden

Er zijn meerdere keuzes die u als eigenaar van de woning kunt maken die een bepaalde invloed kunnen hebben op het kostenplaatje voor opstijgend vocht bestrijden. We hebben deze verschillende keuzes alvast even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het injecteren van de muur tegen opstijgend vocht

U zult altijd kunnen vaststellen dat het financieel het interessantst is om er voor te kiezen om uw muren te injecteren om op die manier opstijgend vocht tegen te kunnen gaan. In deze situatie wordt er voor gekozen om elke 10 à 12 centimeter een gat te maken in de muur in kwestie waar een vochtwerend middel in wordt geïnjecteerd. Dit zorgt er voor dat er als het ware een barrière kan worden gevormd waar het grondwater niet doorheen kan breken. U dient er rekening mee te houden dat u in deze situatie een kostprijs moet betalen welke is gelegen ergens tussen de 100 en 125 euro per lopende meter.

Keuze 2: Het onderkappen van de muren

Een tweede oplossing tegen opstijgend vocht is terug te vinden in het onderkappen van de muren. Dit is een vrij arbeidsintensieve ingreep waarbij als het ware de volledige woning wordt opgelift. Omwille van deze reden wordt er dan ook in de praktijk haast altijd voor gekozen om deze aanpak te hanteren bij grootschalige renovatiewerken. U dient er bovendien ook rekening mee te houden dat het onderkappen van de muren een stuk duurder is in vergelijking met het gewoon injecteren. Voor het onderkappen wordt dan ook al snel een kostprijs aangerekend die ergens tussen de 150 en 160 euro per lopende meter is gelegen.

Interessante bespaartips

Wilt u ook het opstijgend vocht in uw huis een halt toeroepen? Bent u daarom van plan om uw muren te laten injecteren of wilt u deze onderkappen, maar heeft u slechts een beperkt budget voor deze werken beschikbaar? In dat geval kunnen de onderstaande, interessante bespaartips voor u misschien wel de oplossing bieden.

  • Recht op een kwantumkorting?

Opstijgend vocht is een bijzonder vaak voorkomend probleem, in het bijzonder bij woningen die niet beschikken over een zogenaamde waterkering. Dit betekent dat heel veel mensen met dit probleem geconfronteerd kunnen worden. Geldt dat niet alleen voor u, maar ook voor uw buurman? In dat geval kan het samen toekennen van de vereiste werkzaamheden aan dezelfde partij zorgen voor een extra besparing die kan oplopen tot een mooie 10 procent. Altijd mooi meegenomen dus!

  • Het injecteren van meerdere muren in één keer

De kans bestaat dat het opstijgend vocht niet zomaar één, maar wel verschillende muren in uw huis treft. Waarschijnlijk zult u er voor willen kiezen om dit probleem meteen in haar totaliteit op te lossen. Dat is mogelijk. Ook door het in één keer laten injecteren van alle muren in uw woning is het dan ook mogelijk om een bepaald financieel voordeel te verkrijgen.

  • Kies voor een lokaal bedrijf

Een laatste bespaartip is terug te vinden in het feit dat u er altijd goed aan doet om te kiezen voor een bedrijf uit uw eigen buurt. Op deze manier kan er een mooie besparing worden gerealiseerd op de totale kostprijs omdat de voorrijkosten sterk binnen de perken kunnen worden gehouden. Daarnaast ondersteunt u door te kiezen voor een lokaal bedrijf ook nog eens de plaatselijke economie. Zo slaat u twee vliegen in één klap!

Tot 30% extra besparing op opstijgend vocht bestrijden

Bent u op zoek naar nog een extra mogelijkheid om te besparen op het verhelpen van uw vochtprobleem met opstijgend vocht? In dat geval is het altijd interessant om er voor te kiezen om niet één, maar wel meerdere offertes voor vochtbestrijding aan te vragen bij verschillende partijen. Door het vergelijken van deze offertes zal er uiteindelijk op zeer eenvoudige wijze kunnen worden vastgesteld welke van de verschillende partijen u de beste prijs-kwaliteit weet te garanderen. Op deze manier is het in de praktijk dan ook vaak geen probleem om een mooie, extra besparing te realiseren die kan oplopen tot wel 30% op de eindfactuur.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …