Kostprijs huiszwam verwijderen

Kostprijs huiszwam verwijderenHet lijkt op het eerste zicht misschien niet zo’n groot probleem, maar huiszwam kan ernstige schade aanrichten aan de structuur van uw huis. Dit type van schimmel kan er voor zorgen dat houtstructuren week worden. Bovendien is het mogelijk dat de aantasting zich vervolgens door de muren verplaatst. De woning kan als gevolg hiervan bijzonder onstabiel worden. Huiszwammen hebben niet alleen negatieve gevolgen voor de structuur van het huis, maar ook voor de gezondheid van de inwoners.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost huiszwam verwijderen?

Het is voor veel mensen vooral van belang om zo snel mogelijk een goed beeld te krijgen van de gemiddelde kosten die verbonden zijn aan huiszwam verwijderen. Dit is echter een beetje koffiedik kijken. Er dient namelijk rekening te worden gehouden met:

  • De ernst van de huiszwam (hoelang heeft ze zich reeds kunnen doorzetten)
  • Het oppervlak welke door huiszwam is aangetast

Op basis van deze bovenstaande zaken zal er door de expert een min of meer precieze raming van de kosten gegeven kunnen worden. Van groot belang is in ieder geval om zo snel mogelijk dit probleem in de kern aan te pakken. Alleen op deze manier kunnen de kosten immers zoveel mogelijk worden beperkt. Door middel van de onderstaande prijstabel krijgt u reeds een bepaalde indicatie van de gemiddelde kosten waar u bij huiszwam verwijderen rekening mee dient te houden.

Type behandeling huiszwam Gemiddelde kostprijs
Huiszwam in een vroeg stadium behandelen Tussen 2.500 & 3.500 euro
Huiszwam in een laat stadium behandelen Tussen 6.000 & 10.000 euro

De prijsopbouw van huiszwam verwijderen

Met betrekking tot de prijsopbouw van huiszwam verwijderen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze uit drie verschillende delen bestaat. De belangrijkste kost in deze is uiteraard de arbeidskost. Hiervoor dient 68 procent van de totale kosten te worden betaald. 30 procent van de kosten is voorbehouden voor het materiaal en / of de producten die aangekocht dienen te worden en de resterende 2 procent gaat naar de voorrijkosten. Het spreekt voor zich dat de exacte kosten die worden aangerekend voor huiszwam verwijderen nog enigszins kunnen worden beïnvloed afhankelijk van situatie tot situatie.

Keuzes die de kostprijs van huiszwam verwijderen beïnvloeden

De eerder op deze pagina aangegeven kosten vormen een goede maatstaf waar u op vlak van huiszwam verwijderen rekening mee kunt houden. Dit neemt echter niet weg dat meerdere keuzes of factoren nog een behoorlijke invloed kunnen hebben op het totale kostenplaatje dat huiszwam verwijderen met zich meebrengt. We hebben deze alvast even allemaal uitgebreid voor u op een rijtje gezet door middel van onderstaand overzicht.

Keuze 1: Het onderzoek dat moet worden uitgevoerd

In eerste instantie zal er een onderzoek moeten worden uitgevoerd naar de ernst van de situatie. Dit gebeurt altijd. Het is op deze manier voor de expert mogelijk om vast te stellen hoe ernstig het probleem reeds is geëvolueerd en wat de meest efficiënte behandelingsmethode precies is. U dient er rekening mee te houden dat de omvang van dit onderzoek aanzienlijke verschillen kan vertonen. Het is dan ook onnodig om te zeggen dat dit een zekere impact kan hebben op de uiteindelijke totaalprijs die in rekening wordt gebracht.

Keuze 2: De behandeling van huiszwam in huis

De wijze waarop de aanwezige huiszwam kan worden behandeld hangt eveneens samen met de ernst van de situatie. De behandeling van huiszwam kan dan ook uit de volgende onderdelen bestaan:

  • Het drogen van het aanwezige vocht om de (verdere) verspreiding van huiszwam tegen te gaan.
  • Het verwijderen van het hout dat door huiszwam is aangetast.
  • Het schuren en diepreinigen van alle oppervlakken waaronder bijvoorbeeld bakstenen en pijpen.
  • Het toepassen van een anti-schimmelbehandeling op het resterende hout evenals het metselwerk.
  • Het vervangen van al het verwijderde hout dat met huiszwam was geïnfecteerd.

De precieze omvang van de werkzaamheden zal uiteindelijk bepalend zijn voor de totaalprijs die in rekening wordt gebracht.

Interessante bespaartips

De informatie op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat huiszwam verwijderen bij voorkeur zo snel mogelijk dient te gebeuren. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om de gevolgen er van zoveel als mogelijk is in te perken. Om er voor te zorgen dat huiszwam verwijderen voor u op financieel vlak goed doenbaar blijft hebben we alvast enkele zeer interessante bespaartips voor u op een rijtje gezet.

  • Kwantumkorting tot 10%

De kans is zeer groot dat u lang niet de enige persoon bent in uw omgeving die met huiszwam te maken heeft. Is dat zo en willen jullie dit probleem beiden het hoofd bieden? In een dergelijke situatie kan het nooit kwaad om hiervoor de handen in elkaar te slaan. Ken samen de opdracht toe aan hetzelfde bedrijf en u zult kunnen vaststellen dat er voor jullie allebei een interessante kwantumkorting in zit. In het beste geval kan deze tot wel 10% bedragen. Als dat niet mooi meegenomen is!

  • Kies voor een bedrijf uit uw eigen buurt

2 procent van de totale kosten m.b.t. huiszwam verwijderen is voorbehouden voor het indekken van de zogenaamde voorrijkosten. Het gaat hierbij om kosten die tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer zijn gelegen. Wilt u deze graag tot een absoluut minimum beperken of misschien zelfs nog het liefst van allemaal helemaal voorkomen? In deze situatie kunnen we u alleen maar aanraden om de keuze te maken om een onderneming uit de eigen regio onder de arm te nemen.

Tot 30% besparen op de kosten van huiszwam verwijderen

Voor huiszwam verwijderen kunnen er diverse kosten in rekening worden gebracht. Uiteraard zijn dit kosten waar u geen rekening mee heeft gehouden. Om er voor te zorgen dat deze toch vrij goed betaalbaar zijn kunt u er voor kiezen om de hierboven vermelde bespaartips op optimale wijze te benutten. Er is echter meer. Wist u namelijk dat u zelfs naast bovenstaande nog eens tot 30% extra kunt besparen? Dit kan gebeuren door een offerte voor huiszwam verwijderen aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Op deze manier is het mogelijk om dit vervelende karwei financieel toch heel wat draaglijker te maken.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …