Kostprijs muur schimmel verwijderen

Kostprijs muur schimmel verwijderenEen vochtprobleem dat zich heeft gemanifesteerd kan op termijn visueel waarneembaar zijn. Er kunnen in uw huis vochtvlekken verschijnen, maar daarnaast is het ook mogelijk dat er schimmels op de muur opduiken. Een dergelijke schimmel ziet er niet alleen verschrikkelijk uit, daarnaast moet er ook nog eens rekening mee worden gehouden dat ze een nefaste invloed kan hebben op de gezondheid van de inwoners van het huis. Schimmel verwijderen is bovendien iets dat u wel zelf kunt doen, maar omwille van de risico’s vaak zult willen uitbesteden. In ieder geval, wanneer u te maken heeft met een schimmel op de muur en u deze graag wenst te laten verwijderen door een expert kunt u op deze pagina alvast de concrete prijsinformatie voor deze opdracht terugvinden.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost muur schimmel verwijderen?

De kostprijs welke in rekening wordt gebracht voor schimmel verwijderen is altijd afhankelijk van het soort schimmel waarvan sprake is. Ook de ernst van de schimmels evenals uiteraard de te bestrijden oppervlakte zullen hun rol spelen bij het bepalen van de uiteindelijke factuur. Door middel van de onderstaande prijstabel zal het voor u ongetwijfeld in zekere zin reeds duidelijk worden met welke kosten u voor schimmel verwijderen rekening dient te houden.

Schimmel verwijderen Gemiddelde kostprijs
Schimmel verwijderen 3 vierkante meter Gemiddeld zo’n 80 euro
Schimmel verwijderen 4 vierkante meter en opnieuw laten kitten Gemiddeld zo’n 175 euro
Schimmel verwijderen 10 vierkante meter en opnieuw laten schilderen Gemiddeld zo’n 550 euro

De bovenstaande kosten zullen u reeds een bepaalde indruk geven van de gemiddelde totaalprijs waar u rekening mee dient te houden voor het laten verwijderen van de schimmel in uw woning. Anderzijds is het misschien wel interessant om enkele concrete prijsvoorbeelden te kunnen aanschouwen. Wij hebben daarom drie specifieke prijsvoorbeelden voor u uitgewerkt.

  • Goedkoopste oplossing

Heeft u te maken met schimmel in uw huis welke het geval is van een lek die reeds werd hersteld? In dat geval kunt u er rekening mee houden dat het verwijderen van 3 vierkante meter aan schimmel ongeveer zo’n 80 euro kosten met zich meebrengt.

  • Meest voorkomende oplossing

Het merendeel van de schimmels in uw woning duiken op in de badkamer. Dit komt omdat dit meteen ook de meest vochtige ruimte is van uw huis. Het laten verwijderen van schimmel in uw badkamer evenals het opnieuw laten kitten van de randen bij de douche en / of het bad gaat gepaard met een kostprijs van ongeveer 175 euro.

  • Meest luxe keuze

Heeft u een groot oppervlak waarbij er sprake is van schimmel? Wilt u de wand in kwestie meteen ook op professionele wijze laten afwerken door een expert? Het laten verwijderen van schimmel op een oppervlakte van 10 vierkante meter evenals een frisse laag verf laten aanbrengen door een professionele schilder gaat gepaard met een totale kostprijs van zo’n 550 euro.

De prijsopbouw van muur schimmel verwijderen

De prijsopbouw die van toepassing is bij schimmel verwijderen is zeer eenvoudig op te maken. Maar liefst 70 procent van de totale kosten gaan naar het gebruik van het vereiste materiaal. De overgebleven 30 procent is voorbehouden voor het indekken van de arbeidskosten.

Keuzes die de kostprijs van schimmel verwijderen kunnen beïnvloeden

U dient er rekening mee te houden dat een niet onbelangrijk deel van de totale kostprijs van schimmel verwijderen afhankelijk is van de keuzes die u zelf als eigenaar van de woning maakt. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Zelf muur schimmel verwijderen of uitbesteden?

Wat muur schimmel verwijderen betreft kunt u twee verschillende keuzes maken. Enerzijds is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan met bleek of een schimmelverwijderaar, maar daarnaast kunt u er eveneens voor kiezen om het karwei uit te besteden aan een expert. Het spreekt voor zich dat deze laatste optie een stuk duurder uitvalt. Wilt u zelf de schimmel in uw huis verwijderen? Zorg er dan voor dat dit altijd nat gebeurt. Anders loopt u het risico dat de schimmelsporen zich zullen verspreiden over de rest van het oppervlak. Het spreekt voor zich dat het probleem hiermee niet wordt verholpen, in tegendeel.

Keuze 2: De oppervlakte

De totale kosten die worden aangerekend op vlak van schimmel verwijderen zijn voor het overgrote merendeel afhankelijk van het oppervlakte waar ze op kan worden opgemerkt. Om op dit vlak een goede inschatting te kunnen maken van de kosten kan er rekening worden gehouden met een prijs per vierkante meter schimmel verwijderen die is gelegen tussen de 30 en 55 euro.

Interessante bespaartips

Bent u op zoek naar een aantal interessante bespaartips met betrekking tot muur schimmel verwijderen? Wilt u echter niet moeten inboeten op vlak van eindresultaat? In dat geval is rekening houden met de hieronder vermelde, interessante bespaartips beslist een aanrader.

  • De handige doe-het-zelver

In principe is zelf muur schimmel verwijderen geen enkel probleem. Zolang u er rekening mee houdt dat de muur schimmel niet droog mag worden verwijderd kunt u in principe weinig verkeerd doen. Door zelf de schimmel in uw huis te verwijderen is het mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot wel 30 procent.

  • Kwantumkorting tot wel 10 procent

Bent u niet de enige persoon in uw buurt die is geconfronteerd met schimmel in huis? Geldt dit bijvoorbeeld ook voor uw buurman of voor iemand anders uit uw straat? In dat geval is het de moeite waard om de de muur schimmel verwijderen samen uit te besteden aan één en hetzelfde bedrijf. Op deze manier kunnen jullie beiden rekenen op een aantrekkelijke kwantumkorting tot zomaar even 10 procent.

Bespaar tot 30% (extra) op de kostprijs van muur schimmel verwijderen

Het is uiteraard mogelijk dat de hierboven vermelde interessante bespaartips een onvoldoende besparing bieden op de kosten die schimmel verwijderen uitbesteden met zich meebrengt. Dat hoeft nog niet meteen een probleem te zijn. Wist u namelijk dat er zomaar nog een extra mogelijkheid bestaat om tot 30% extra te besparen? Dit kan door het opvragen van offertes bij verschillende, gespecialiseerde bedrijven. Door het opvragen van deze offertes en ze met elkaar te vergelijken is het mogelijk om de kostprijs van muur schimmel verwijderen aanzienlijk te verlagen zonder dat er rekening moet worden gehouden met kwaliteitsverlies.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …