Kostprijs kelderdichting

Op het ogenblik dat er sprake is van een vochtige kelder ten gevolge van insijpelend vocht is het belangrijk om zo snel mogelijk een bepaalde vorm van kelderafdichting toe te passen. Alleen op deze manier kan er namelijk voor worden gezorgd dat deze terug droog komt te staan. Het tijdig realiseren van een kelderafdichting is niet alleen interessant omdat u op deze manier eventuele mogelijke (vervolg)schade kunt voorkomen, daarnaast blijft ook de impact op de gezondheid van de inwoners van het huis zeer beperkt. Moet u eveneens een kelderdichting realiseren in uw huis en bent u daarvoor op zoek naar specifieke prijsinformatie? In dat geval is de informatie welke is terug te vinden op deze pagina voor u ongetwijfeld zeer interessant te noemen.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost het realiseren van een kelderdichting?

De belangrijkste vraag die u zich ongetwijfeld stelt heeft te maken met de kostprijs die is verbonden aan het realiseren van een kelderdichting. Op dit vlak zijn er echter meerdere mogelijkheden. U kunt daadwerkelijk kiezen voor het uitvoeren van een kelderdichting waarvoor de kosten verder in dit overzicht in rekening worden gebracht, maar er bestaat ook nog zoiets als condensatievocht. Dit vocht kan in principe zeer eenvoudig worden verholpen door het toepassen van een ventilatierooster of de plaatsing van een mechanisch ventilatiesysteem. Voor een enkel ventilatierooster ligt de prijs tussen de 17,50 en 30 euro terwijl u voor een mechanisch systeem al snel zo’n 1.300 kwijt bent voor het goedkoopste model.

Is er geen sprake van condensatievocht, maar dient er daadwerkelijk een kelderdichting te worden gerealiseerd, bijvoorbeeld tegen insijpelend vocht? In dat geval kan het interessant zijn om rekening te houden met de kosten zoals aangegeven in de onderstaande prijstabel.

Methode kelderdichting Gemiddelde kostprijs
Kelder bekuiping langs binnen realiseren 16 à 18 euro per vierkante meter
Kelder bekuiping langs buiten realiseren 62 euro per vierkante meter
Kelder drainage uitvoeren Tussen 3.500 & 9.500 euro
Keldermuren injecteren Tussen 130 & 150 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van een kelderdichting

Naast bovenstaande is het ook altijd de moeite waard om even te kijken in de richting van de prijsopbouw van een kelderdichting. Deze prijsopbouw maakt meteen duidelijk dat vooral het kopen van de vereiste materialen en producten een behoorlijke kostprijs met zich meebrengt. De materialen die voor een kelderdichting dienen te worden aangekocht nemen dan ook zo’n 60 procent van de totale kosten in beslag. 35 procent van de facturatieprijs is vereist voor het indekken van de arbeidskosten en de overige 5 procent gaat naar de eventuele voorrijkosten welke nog moeten worden betaald.

Keuzes die de kostprijs van een kelderdichting beïnvloeden

Vooraleer er een bepaalde kelderdichting kan worden gerealiseerd is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat er meerdere keuzes gemaakt dienen te worden. Elk van deze keuzes kan er uiteindelijk voor zorgen dat het kostenplaatje voor de realisatie van kelderdichting hoger of juist lager uitvalt. Wij hebben de belangrijkste alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De exacte invulling van de werkzaamheden

In eerste instantie is het belangrijk om rekening te houden met de exacte invulling van de werkzaamheden. Hoe zult u er namelijk voor zorgen dat uw kelder echt droog wordt? Verschillende opties zijn op dit vlak mogelijk, namelijk:

  1. Het realiseren van een bekuiping van de kelder
  2. Het toepassen van kelder drainage
  3. Het injecteren van de keldermuren

De precieze werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden zullen uiteindelijk bepalend zijn voor het exacte kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht.

Keuze 2: De oppervlakte van de kelder

U zult kunnen vaststellen dat er door een vochtbestrijdingsbedrijf voor wat kelderdichting betreft steeds een kostprijs per vierkante meter in rekening wordt gebracht. Dit betekent meteen ook dat de uiteindelijke factuur voor het realiseren van een kelderdichting is gebaseerd op de omvang er van. Hoe groter de kelder, des te lager de kostprijs per vierkante meter doorgaans komt te liggen, maar des te hoger uiteraard wel de eindfactuur uitvalt.

Interessante bespaartips

Het is perfect mogelijk dat de kostprijs die wordt aangerekend voor het realiseren van een kelderdichting voor u heel wat te hoog uitvalt. Dat is vervelend, want het is zoals u heeft kunnen lezen van het grootste belang dat een vochtige kelder zo snel mogelijk wordt opgelost. Gelukkig is het op verschillende manieren mogelijk om een besparing op de kostprijs van uw kelderdichting te realiseren. Wij hebben de meest interessante bespaartips alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Ventilatierooster plaatsen tegen condensatievocht

Condensatievocht welke ontstaat door een gebrekkige ventilatie in de kelder is een bijzonder vaak voorkomend probleem. Door het voorzien van een ventilatierooster zult u kunnen vaststellen dat dit probleem zeer eenvoudig en met lage kosten kan worden verholpen.

  • Besparen op de voorrijkosten van het vochtbestrijdingsbedrijf

Gaat u voor de realisatie van uw kelderdichting een beroep doen op een vochtbestrijdingsbedrijf? In dat geval is het altijd van belang om rekening te houden met de voorrijkosten die in rekening worden gebracht. Om deze te drukken kan het aan te raden zijn om te kiezen voor de diensten van een vochtbestrijdingsbedrijf uit uw buurt. De gemiddelde voorrijkosten liggen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.

  • Kwantumkorting van 10 procent

Woont er nog iemand in uw buurt die met hetzelfde probleem kampt als u? Wil deze persoon ook graag een kelderdichting laten realiseren? In dat geval kan het een aanrader zijn om de beide opdrachten in één keer uit te besteden. Op deze manier is het voor jullie allebei mogelijk om een kwantumkorting tot wel 10 procent te realiseren.

Tot 30% extra besparing realiseren op uw kelderdichting

Het toepassen van de hierboven vermelde, interessante bespaartips is altijd de moeite waard wanneer u het verschuldigde prijskaartje met betrekking tot de realisatie van een kelderdichting zo beperkt mogelijk wenst te houden. Er is echter meer. Wist u bijvoorbeeld dat er nog een extra besparing tot wel 30 procent kan worden gerealiseerd? Hoe? Zeer eenvoudig. Het loont namelijk de moeite om voor een kelderdichting altijd een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven. Door deze offertes na ontvangst met elkaar te vergelijken zal u immers meteen kunnen uitmaken welk bedrijf uw kelderdichting kan realiseren tegen de laagste prijs.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …