Kostprijs doorslaand vocht

Kostprijs doorslaand vochtWanneer uw huis over een oude en / of deels beschadigde gevel beschikt is de kans op z’n minst bestaande dat u op een zeker ogenblik te maken zult krijgen met vochtproblemen in huis. In dit geval zal het vocht zich aftekenen op één of meerdere plaatsen op de binnenmuur en kan er na verloop van tijd zelfs schimmelvorming door ontstaan. Wanneer er reeds sprake is van een beschadigde gevel is de kans bovendien ook erg reëel dat deze beschadigingen zich verder zullen uitbreiden, niet in het minst omdat het doorslaand vocht de stenen en voegen verder kan aantasten. Heeft u ook te maken met doorslaand vocht en bent u daarvoor op zoek naar een concrete oplossing inclusief actuele prijsinformatie? In dat geval is het raadplegen van de inhoud van deze pagina absoluut de moeite meer dan waard.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost doorslaand vocht verhelpen?

Het aanpakken van doorslaand vocht is een vereiste om er voor te zorgen dat vochtplekken de binnenmuren van uw woning niet gaan ontsieren. Toch moet het gezegd dat het verhelpen van doorslaand vocht niet zelden heel wat voeten in de aarde heeft. Dit komt omdat de staat van de gevel op dit vlak van doorslaggevend belang is. Alleen een gevel in goede staat is namelijk opgewassen tegen doorslaand vocht. Om dit te kunnen realiseren dienen er vaak verschillende kosten te worden gemaakt. Om er voor te zorgen dat u wat dit betreft geen sprong in het diepe waagt hebben we de belangrijkste kosten op dit vlak alvast even voor u op een rijtje gezet middels de onderstaande prijstabel.

Type oplossing tegen doorslaand vocht Gemiddelde kostprijs
Het herstellen van de gevel Vanaf gemiddeld 20 euro per vierkante meter
Her aanbrengen van nieuwe gevelbekleding Vanaf gemiddeld 45 euro per vierkante meter
Het laten impregneren van de gevel Tussen 9 & 13 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van doorslaand vocht verhelpen

Wanneer het aankomt op het verhelpen van doorslaand vocht zijn er verschillende kosten waar u rekening mee dient te houden. In eerste instantie zijn er uiteraard de arbeidskosten. Deze kosten zijn veruit het belangrijkst. Ze nemen dan ook een slordige 55 procent in beslag. 40 procent van de kosten gaat naar het kopen van de vereiste materialen en / of producten en de overgebleven 5 procent wordt betaald voor de zogenaamde voorrijkosten.

Keuzes die de kosten van doorslaand vocht verhelpen beïnvloeden

Het is vandaag de dag op zich geen enkel probleem om doorslaand vocht te verhelpen. Wel dient er rekening mee te worden gehouden dat diverse keuzes en andere factoren een structurele impact kunnen hebben op de hoogte van de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wij hebben de verschillende keuzes op dit vlak voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Herstellen van de gevel of niet?

In het merendeel van de gevallen dient er rekening mee te worden gehouden dat doorslaand vocht wordt veroorzaakt door een (deels) kapotte gevel. Er voor kiezen om deze gevel zomaar te impregneren zonder de schade eerst te herstellen heeft geen enkele zin. Dit betekent dan ook in de praktijk dat er eerst een grondige renovatie van de gevel zal moeten gebeuren en daar zijn uiteraard niet onaanzienlijke kosten aan verbonden.

Keuze 2: Plaatsen van nieuwe gevelbekleding

Wanneer u de gevel niet gewoon wenst te herstellen, bijvoorbeeld omdat de uitstraling te klassiek is kan er ook voor worden gekozen om een nieuwe gevelbekleding te plaatsen. Op deze manier slaat u twee vliegen in één klap. Niet alleen krijgt uw gevel namelijk een lekker frisse en eigentijdse uitstraling, daarnaast wordt het probleem van doorslaand vocht direct in de kern aangepakt. Op vlak van kosten voor de realisatie van een nieuwe gevelbekleding kunt u rekening houden met de inhoud van deze prijstabel:

Soort gevelbekleding Gemiddelde kostprijs
Realisatie van een crepi gevel Tussen 110 & 150 euro per vierkante meter
Gevel kaleien Tussen 30 & 45 euro per vierkante meter
Steenstrips gevelbekleding Tussen 225 & 275 euro per vierkante meter
Houten gevelbekleding Tussen 130 & 250 euro per vierkante meter

Keuze 3: Het impregneren van de gevel

Tot slot is er uiteraard nog het impregneren van de gevel. Door het aanbrengen van een impregneermiddel wordt er voor gezorgd dat er een onzichtbare beschermingslaag op de gevel wordt aangebracht. Hierdoor wordt voorkomen dat water zich nog via de gevel een weg naar binnen in huis kan banen. Bovendien kan ook eventueel vandalisme onder de vorm van graffiti op deze manier veel eenvoudiger dan normaal worden verwijderd.

Interessante bespaartips

Zoals u reeds heeft kunnen lezen kan het verhelpen van doorslaand vocht gepaard gaan met stevige kosten. Gelukkig bestaan er ook een aantal interessante mogelijkheden om de totaalprijs te drukken. Wij hebben ze alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen

Verschillende werkzaamheden met betrekking tot het oplossen van doorslaand vocht kunnen in principe door uzelf worden uitgevoerd. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan het herstellen van de voegen in uw gevel. Het uitslijpen van de voegen kunt u (voorzichtig) zelf doen en ook het terug voegen is een karwei dat niet zo moeilijk is. Zo kunt u alvast heel wat kosten uitsparen.

  • Kwantumkorting

Heeft uw buurman of misschien iemand anders uit uw directe omgeving eveneens te maken met doorslaand vocht? In dat geval kan het voor jullie beiden financieel interessant zijn om het verhelpen van dit vochtprobleem samen uit te te besteden aan hetzelfde bedrijf. Hierdoor kan veelal een kwantumkorting worden verkregen die tot wel 10 procent kan bedragen.

Tot wel 30% extra besparing op doorslaand vocht verhelpen

Zijn de bovenstaande bespaartips toch niet voldoende om het verhelpen van doorslaand vocht voor u betaalbaar te maken? In dat geval hebben we nog een extra interessante tip voor u in petto. Wist u namelijk dat u op het oplossen van doorslaand vocht nog eens tot wel 30% extra kunt besparen? Hoe dan? Enkel en alleen door het aanvragen van meerdere offertes bij verschillende bedrijven. Op deze manier wordt het oplossen van doorslaand vocht bij uw woning meteen financieel een flink stuk toegankelijker.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …