Kostprijs lek detecteren

Kostprijs lek detecterenWanneer u ergens in huis wordt geconfronteerd met een lek is het van het grootste belang dat deze zo snel mogelijk wordt gedetecteerd. Een lek dat niet wordt opgelost kan namelijk na verloop van tijd aanzienlijke schade veroorzaken. Een lek detecteren is een erg lastig karwei, niet in het minst omdat de plaats waar de schade opduikt lang niet altijd gelijk staat aan de oorzaak van het lek. Omwille van deze reden wordt het aangeraden om op vlak van lek detectie een beroep te doen op een professionele partij. Bent u dit ook van plan, maar heeft u er geen idee van met welke kosten u op dit vlak rekening dient te houden? Dat is precies wat we u op deze pagina gaan vertellen!

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost een lek detecteren?

Vooraleer u er voor kiest om een professioneel bedrijf in te huren om een lekdetectie uit te voeren is het natuurlijk van belang dat u zo zeker mogelijk weet dat er wel degelijk echt sprake is van een lek. U kunt dit op verschillende manieren vaststellen, namelijk:

 • Door het verschijnen van vochtvlekken en schimmels.
 • Door een sterk hoger uitvallende waterfactuur.
 • Door een niet goed werkende isolatie.

Wanneer één of meerdere van bovenstaande zaken bij u duidelijk worden zult u meer dan waarschijnlijk te maken hebben met een lek in uw huis. In dat geval is het onder de arm nemen van een bedrijf om lekdetectie uit te voeren aan te raden. U kunt dan rekening houden met de onderstaande kostprijs.

Type werkzaamheid Gemiddelde kostprijs
Grondige lekdetectie inclusief rapport Gemiddeld tussen 350 & 500 euro

De prijsopbouw van een lek detecteren

Wanneer het aankomt op een lek detecteren dient er rekening mee te worden gehouden dat er verschillende soorten kosten in rekening gebracht kunnen worden. Het merendeel van de kosten, namelijk 80 procent is voorbehouden voor de arbeidskost. 10 procent kan worden aangerekend voor het gebruik van het toestel om de lekdetectie mee uit te voeren en de resterende 10 procent gaat op aan de voorrijkosten die moeten worden betaald.

Keuzes die de kostprijs van lekdetectie kunnen beïnvloeden

De ene lekdetectie is de andere niet. Verschillende factoren kunnen er dan ook voor zorgen dat het kostenplaatje van uw lekdetectie een stuk hoger of net lager kan uitvallen dan verwacht. Wij hebben de belangrijkste keuzes en zaken op dit vlak alvast even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort lekdetectie welke wordt uitgevoerd

Het detecteren van een lek kan op tal van verschillende manieren gebeuren. De specialist zal uiteindelijk bepalen welke van de mogelijkheden voor hem of haar in uw situatie het meest efficiënt zijn. Op vlak van lekdetectie kunnen de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

 • Het opsporen van een waterlek door middel van een infraroodcamera.
 • Het opsporen van een waterlek via ultrasone detectie.
 • Lekdetectie door middel van een vochtmeting of hygrometrie.
 • Waterlek opsporen door het toepassen van een druktest.
 • Opsporen van een waterlek via endoscopie.

Ondanks het feit dat de kosten dus afhankelijk kunnen zijn van het type lekdetectie moet het gezegd dat ze ook niet zover uit elkaar liggen. Voor de voordeligste vorm van lekdetectie kunt u rekenen op ongeveer zo’n 300 à 350 euro. Voor de duurdere vormen kan er een meerprijs tot wel 200 euro in rekening worden gebracht.

Keuze 2: Voorbereidende werkzaamheden

Heel wat gespecialiseerde bedrijven komen aan bij het huis waar ze een lekdetectie moeten uitvoeren om vervolgens vast te moeten stellen dat ze eerst nog even een groot aantal voorbereidende werkzaamheden moeten uitvoeren. Dit is onder meer het geval wanneer de woning reeds volledig is bemeubeld en er met andere woorden niet meer overal vrij kan worden bewogen. Het aan de kant zetten van grote meubelstukken of andere objecten die het werk van de specialist kunnen bemoeilijken kan er voor zorgen dat u kunt rekenen op een aanzienlijk lager uitvallende kostprijs. U zal er natuurlijk wel eerst even zelf de handen voor uit de mouwen moeten steken.

Interessante bespaartips

Het laten verhelpen van een vochtprobleem is een karwei dat vrij duur kan uitvallen. Dit zorgt er voor dat veel mensen lang niet zomaar meteen de mogelijkheid hebben om deze kosten te betalen. Omwille van deze reden wordt er dan ook stelselmatig gezocht naar interessante bespaartips. Wij hebben er alvast een aantal voor u op een rijtje gezet.

 • Dien een schadeclaim in bij uw verzekeraar

Waterschade wordt doorgaans altijd ingedekt door de brandverzekering. Dit geldt eveneens voor de kosten die gemaakt dienen te worden voor het uitvoeren van lekdetectie. Dit betekent dat u een zeer groot gedeelte van deze kosten in principe terug kunt krijgen. Ook een eventuele volgende oplossing m.b.t. het verhelpen van het lek in kwestie kan in principe worden ingedekt door de brandverzekering.

 • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Wist u dat er voor het laten komen van een vakman altijd ook zogenaamde voorrijkosten in rekening worden gebracht? Deze kosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Wanneer u een vakman onder de arm neemt die ver bij u vandaan is gevestigd dient u dan ook rekening te houden met een vrij stevige voorrijkost. Kiezen voor een bedrijf uit de buurt is wat dit betreft dan ook altijd financieel interessanter.

 • Kwantumkorting

Wist u dat er een mogelijkheid bestaat om aanspraak te maken op een kwantumkorting voor wat het laten uitvoeren van lekdetectie betreft? Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door er voor te kiezen om dit karwei samen met bijvoorbeeld uw buurman toe te kennen aan hetzelfde bedrijf. De kans bestaat tegenwoordig altijd dat er nog iemand anders in uw buurt eveneens te maken heeft met een lekkage. Is dat het geval? Dan kunnen jullie met een kwantumkorting allebei geld uitsparen.

Tot 30% extra besparen op de kosten van een lek detecteren

Wilt u graag nog meer kunnen besparen op de kosten van een lek detecteren? Dat is mogelijk, namelijk door een offerte aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Door het toepassen van deze werkwijze is het in de praktijk zomaar mogelijk om een extra besparing tot wel 30% te realiseren. Als dat niet mooi meegenomen is! Zo wordt het laten uitvoeren van een lekdetectie meteen voor u op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter gemaakt.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …