Kostprijs kelder injecteren

Kostprijs kelder injecterenOpstijgend vocht is een zeer vervelend probleem waar u in meerdere ruimtes van uw woning mee kunt worden geconfronteerd. Er kan wat dat betreft dan ook niet alleen sprake zijn van optrekkend vocht in bijvoorbeeld de keuken of de slaapkamer welke zich op de benedenverdieping bevindt. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de kelder? Sterker nog, van alle ruimtes in huis is deze het meest vatbaar voor optrekkend grondwater. Dat is vervelend, want hierdoor wordt misschien wel verhinderd dat de ruimte wordt gebruikt waarvoor ze is bestemd. Heeft u eveneens te maken met optrekkend grondwater tot in de kelder en wilt u deze ruimte daarom graag laten injecteren? In dat geval is het zeker een aanrader om even de informatie op deze pagina door te nemen.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost een kelder injecteren?

Geconfronteerd worden met opstijgend vocht in de kelder is altijd vervelend. Om dit vochtprobleem een halt toe te roepen zult u er voor moeten kiezen om de kelder te laten injecteren. Dit dient in principe muur per muur te gebeuren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het trouwens absoluut niet zo dat het injecteren van een kelder een fortuin hoeft te kosten. Veel is echter wel afhankelijk van de oppervlakte van de muren. Hoe groter de kelder, des te meer er moet worden geïnjecteerd en dat kan uiteraard het totale kostenplaatje beïnvloeden. De gemiddelde kost die wordt aangerekend voor het injecteren van uw kelder wordt in ieder geval weergegeven door middel van de onderstaande prijstabel.

Injecteren van de kelder Gemiddelde kostprijs
Injecteren van keldermuur per lopende meter Tussen 100 & 125 euro per lopende meter

U kunt er in principe voor kiezen om uw kelder ook zelf te injecteren. In dit geval kunt u op de laagste prijs van 100 euro zomaar even 40 euro besparen. Dit zorgt toch voor een interessante besparing van 40 procent op het totale prijskaartje. Let wel op, voor het zelf injecteren van uw kelder dient u uiteraard in het bezit te zijn van een geschikte machine. Indien u deze moet huren is het vaak interessanter om het karwei toch gewoon uit te besteden aan een expert.

De prijsopbouw van een kelder injecteren

De prijsopbouw van een kelder injecteren bestaat uit vier verschillende onderdelen. De arbeidskosten zijn goed voor 40 procent van het totale kostenplaatje. 45 procent van de kosten zijn voorbehouden voor het kopen van het vochtwerend middel dat moet worden geïnjecteerd en 10 procent van de kosten is vereist voor het gebruik van de machine. De resterende 5 procent moet worden betaald voor de voorrijkosten. Dit laatste is uiteraard uitsluitend het geval wanneer u het karwei gaat uitbesteden aan een expert.

Keuzes die de kostprijs van een kelder injecteren beïnvloeden

Uiteraard moet er rekening mee worden gehouden dat de kostprijs voor een kelder injecteren door meerdere zaken kan worden beïnvloed. Veel mensen zien deze over het hoofd waardoor ze onverhoopt worden geconfronteerd met een veel hoger uitvallend kostenplaatje dan verwacht. Door rekening te houden met de onderstaande keuzes kan dit gelukkig worden voorkomen.

Keuze 1: De prijs van het vochtwerend middel

Het vochtwerend middel dat in de muren van de kelder wordt geïnjecteerd kan sterke verschillen vertonen afhankelijk van het middel waarvoor u kiest. Dit zorgt er voor dat het altijd de moeite waard is om even de verschillende vochtwerende middelen op de markt te vergelijken. Alleen op deze manier zorgt u er voor dat u voor het kopen van het vochtwerend product alleen al niet noodzakelijk meer betaalt dan u daadwerkelijk moet.

Keuze 2: Zelf injecteren of uitbesteden?

Een kelder injecteren is in principe niet zo moeilijk, in tegendeel. Dit zorgt er voor dat u er in principe voor kunt kiezen om dit karwei zelf uit te voeren. U moet er dan wel even de handen voor uit de mouwen steken, op het einde van de rit kan dit u een zeer mooie besparing opleveren van zomaar even 40 à 45 procent. Let wel op, doe het injecteren van uw kelder alleen maar wanneer u over voldoende kennis beschikt. Heeft u deze niet of twijfelt u toch? In dat geval blijft het, het interessantst om er voor te kiezen om dit uit te besteden aan een expert. Alleen op deze manier zult u namelijk kunnen voorkomen dat het injecteren van uw kelder haar doel voorbijschiet.

Interessante bespaartips

Zoals reeds aangegeven hoeft het laten injecteren van uw kelder geen fortuin te kosten, in tegendeel. Dit neemt echter niet weg dat de standaard kosten voor veel mensen toch wel wat te hoog kunnen liggen. Gelukkig bestaat er hier een interessante oplossing voor. Wij hebben namelijk alvast 2 zeer interessante bespaartips voor u op een rijtje gezet.

  • Recht op kwantumkorting

Heeft uw buurman eveneens te maken met optrekkend vocht in diens kelder en is hij daarvoor eveneens op zoek naar een oplossing? Kies er in dat geval bij voorkeur voor om de beide kelders in één keer te laten injecteren door hetzelfde bedrijf. De kans is bijzonder groot dat u op deze manier kunt genieten van een mooi kwantumkorting die kan oplopen tot wel 10 procent.

  • Beperk de voorrijkosten met een bedrijf uit de buurt

Gaat u het injecteren van uw kelder toch uitbesteden aan een professionele partij? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een bedrijf uit uw eigen omgeving. Op deze manier zult u namelijk kunnen vaststellen dat de voorrijkosten (gemiddeld tussen 0,50 en 1 euro per kilometer) sterk beperkt kunnen worden.

Tot nog 30% extra besparen op het injecteren van uw kelder?

Bieden de hierboven aangegeven bespaartips u onvoldoende besparing voor wat het injecteren van uw kelder betreft? Wilt u graag nog tot 30% extra kunnen besparen? In dat geval raden we u aan om niet zomaar met de eerste, de beste partij in zee te gaan. Vraag gerust offertes aan bij een groot aantal bedrijven en vergelijk deze met elkaar. Door dit grondig te doen zult u kunnen vaststellen dat er zomaar een besparing tot wel 30% kan worden gerealiseerd. Als dat niet mooi meegenomen is! Het injecteren van uw kelder wordt hierdoor meteen een behoorlijk stuk betaalbaarder en dat uiteraard zonder dat u moet inleveren op vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …