Kostprijs vochtbestrijding badkamer

Kostprijs vochtbestrijding badkamerDe badkamer staat algemeen bekend als de meest vochtige ruimte in huis. Dit komt omdat er elke dag opnieuw heel wat water in wordt gebruikt en er uiteraard een lekker warme douche of een bad in wordt genomen. Alle waterdamp die op deze manier ontstaat kan schadelijk zijn voor de muren, maar ook het plafond en de vloer in de ruimte. Dat is in het bijzonder het geval wanneer er geen goede ventilatie is voorzien. Heeft u eveneens te maken met één of misschien zelfs meerdere vochtproblemen in uw badkamer en bent u benieuwd welke kosten er in rekening kunnen worden gebracht voor het verhelpen van dit probleem? In dat geval zal de informatie op deze pagina u daar ongetwijfeld bij verder kunnen helpen.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Inhoud

Hoeveel kost vochtbestrijding badkamer?

Wanneer u te maken heeft met vocht in de badkamer betreft het hier in meer dan 80 procent van de gevallen condensatievocht. Dat is goed nieuws, want dergelijk vocht is in principe het eenvoudigst op te lossen zonder dat er daarvoor grote kosten gemaakt dienen te worden. In het merendeel van de gevallen is het zelfs reeds voldoende om een goedkoop ventilatierooster te voorzien waardoor de waterdamp op efficiënte wijze een weg naar buiten kan vinden. In ieder geval, de kosten waar u op vlak van vochtbestrijding badkamer rekening mee dient te houden worden meteen duidelijk middels de onderstaande prijstabel.

Type vochtbestrijding badkamer Gemiddelde kostprijs
Voorzien van een ventilatierooster Tussen 17,50 & 30 euro per stuk
Plaatsing van een elektrische ventilator Tussen 30 & 80 euro per stuk
Kosten klusjesman Tussen 17 & 30 euro per uur

In principe hoeft u in het geval van vochtbestrijding badkamer niet echt rekening te houden met arbeidskosten. Hoe dat komt? Omdat het eigenlijk geen enkel probleem is om zelf een ventilatierooster te plaatsen. Dit zorgt er voor dat u in principe enkel en alleen rekening moet houden met het kopen van het rooster. Op deze manier kan er hoe dan ook zeer veel geld worden uitgespaard.

De prijsopbouw van vochtbestrijding badkamer

Zoals reeds aangegeven hoeft u bij vochtbestrijding badkamer in principe niet altijd rekening te houden met arbeidskosten, in tegendeel. De standaard prijsopbouw houdt hier uiteraard wel rekening mee. Deze prijsopbouw bestaat dan ook uit 60 procent materiaalkosten, 35 procent arbeidskosten en tot slot 5 procent voorrijkosten. Uiteraard kunnen meerdere van deze kosten worden voorkomen door zelf de handen uit de mouwen te steken of door een beroep te doen op een vakman uit uw buurt.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding badkamer beïnvloeden

De kosten op vlak van vochtbestrijding badkamer kunnen worden beïnvloed door tal van verschillende keuzes en factoren. Wij hebben de belangrijkste van deze zaken even uitgebreid voor u op een rijtje gezet waardoor u met zekerheid altijd kunt rekenen op de scherpst mogelijke prijs.

Keuze 1: De oplossing tegen condensatievocht

Zoals reeds aangegeven op deze pagina is het mogelijk om twee verschillende oplossingen toe te passen in de strijd tegen condensatievocht in uw badkamer. Zo kunt u er voor kiezen om een gewoon ventilatierooster te plaatsen, maar is het ook mogelijk om een volledig ventilatiesysteem te laten installeren. De goedkoopste oplossing is uiteraard het uitsluitend voorzien van een ventilatierooster. Dit kunt u zelf en bovendien liggen de kosten gemiddeld tussen de 17,50 & 30 euro per stuk. Voor een elektrische ventilator dient er al snel een veelvoud te worden betaald. Uiteindelijk zal de oplossing voor het condensatievocht in uw badkamer altijd voor een groot deel gebaseerd zijn op de ernst van de situatie.

Keuze 2: Eventuele andere vochtproblemen behandelen

Ondanks het feit dat condensatievocht het vaakst voorkomend vochtprobleem is in een badkamer spreekt het voor zich dat er ook nog andere vocht gerelateerde problemen kunnen opduiken. Heeft u bijvoorbeeld te maken van opstijgend vocht in uw badkamer? In dat geval zult u er ook nog voor moeten kiezen om de muren te impregneren. Enkel en alleen een ventilatierooster of een elektrische ventilator plaatsen zal in deze situatie geen voldoende oplossing bieden. De gemiddelde kosten die in rekening worden gebracht voor het verhelpen van opstijgend vocht zijn:

Oplossing tegen opstijgend vocht Gemiddelde kostprijs
Impregneren Tussen 9 & 11 euro per vierkante meter
Reinigen en impregneren Tussen 16 & 21 euro per vierkante meter

Interessante bespaartips

Wilt u graag besparen op de kostprijs van vochtbestrijding badkamer, maar bent u niet van plan om daarvoor in te leveren op vlak van kwaliteit? In dat geval kunnen we u alleen maar aanraden om rekening te houden met deze, zeer interessante bespaartips:

  • Kies voor een bedrijf uit uw eigen buurt. Elk professioneel bedrijf welke bij u een bepaald karwei moet komen uitvoeren zal zogenaamde voorrijkosten in rekening brengen. Het betreft hier een vaste prijs van tussen de 0,50 en 1 euro die per kilometer wordt aangerekend. Door te kiezen voor een lokaal bedrijf is het doorgaans mogelijk om deze volledige kostprijs te voorkomen. Zo kunt u toch heel wat geld uitsparen op de uiteindelijke factuur voor uw vochtbestrijding badkamer.
  • Doe de plaatsing van het ventilatierooster zelf. Volstaat het om gewoon een ventilatierooster te plaatsen om het condensatievocht in uw badkamer af te voeren? In dat geval is dit een karwei welke u perfect zelf kunt doen. Op die manier kunt u alle verschuldigde arbeidskosten voorkomen. Het spreekt voor zich dat dit er voor zorgt dat de eindfactuur gevoelig kan worden verlaagd en dat terwijl het vochtprobleem in uw badkamer wel gewoon perfect wordt opgelost.

Tot 30% besparen op de kosten van vochtbestrijding badkamer

Bent u nog op zoek naar een extra mogelijkheid om te besparen op de kostprijs van vochtbestrijding badkamer? Dat hoeft geen probleem te zijn. Het gebeurt nog steeds bijzonder vaak dat mensen er voor kiezen om zomaar met de eerste, de beste partij in zee te gaan op vlak van vochtbestrijding badkamer. Dat is uiteraard de keuze van de woningeigenaar in kwestie, maar het levert u nooit de beste prijs op. Door meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken is het in principe probleemloos mogelijk om een besparing tot 30 procent (extra) te realiseren. Het spreekt voor zich dat dit zeer interessant is.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …