Kelderdichting bij een vochtige kelder

Kelderdichting bij een vochtige kelderDe oorzaak van vocht in de kelder is vrijwel altijd opstijgend vocht. Dit wordt veroorzaak door uw keldervloer of muren die in contact staan met het grondwater. Bij oudere woning of woningen met een slechte vochtwering wordt het grondwater dan geabsorbeerd waardoor de vochtproblemen zich over de gehele woning kunnen verspreiding. Kelderdichting is een vochtbestrijding methode die ervoor zorgt dat het vocht in de kelder definitief bij de oorzaak wordt verholpen.

*Tip:
Door gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen van lokale kelderdichting bedrijven kunt u tot 40% besparen op de prijs. Gebruik onze vergelijkingsdienst om snel de beste deal te vinden.

Wat is kelderdichting?

Kelderdichting kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Verreweg de meest voorkomende manier van kelderdichting is het aanbrengen van een vochtwerende pasta die over de gehele kelder wordt aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat het vocht gestopt wordt en zich niet verder kan verspreiden. Eventueel worden ook uw keldervloer en muren geïnjecteerd met een vochtwerende gel die ervoor zorgen dat het vocht ook dieper in het materiaal geen kans krijgt zich te verspreiden. Bij drastische vochtproblemen in de kelder die al veel schade hebben veroorzaak zal vochtwerende folie moeten worden aangebracht en zullen er nieuwe wanden en een keldervloer overheen gemetseld worden. Dit gebeurd echter maar in een klein aantal gevallen.

Kelderdichting prijzen in uw regio

Wanneer het gaat om kelderdichting prijzen is het zeer lastig te zeggen hoeveel het kost om de vochtproblemen te verhelpen. De oorzaak en omvang van het probleem spelen hier een grote rol in. Ook het type kelder dat u heeft kan van invloed zijn. Om er achter te komen wat de prijzen van kelderdichting zijn kunt u gebruik maken van onze gratis vergelijkingsdienst voor vochtbestrijding offertes. Hier kunt u niet alleen kelderdichting prijzen vergelijken, maar ook tot 40% besparen op de prijs.

Opstijgend vocht in de kelder behandelen

Opstijgend vocht is het water dat zich op grondniveau of onder uw kelder bevindt. Wanneer uw muren of keldervloer niet voldoende vochtwerend zijn dan wordt dit water geabsorbeerd en kan het zich zelfs verspreiden over de gehele woning. Het kan zelfs zijn dat u de vochtproblemen voor het eerst opmerkt in een andere kamer zonder dat er al zichtbare vochtproblemen in de kelder zijn. Vocht in huis kan schimmel en poreuze muren en vloer veroorzaken. Het behandelen van opstijgend vocht middels vochtbestrijding is dan ook sterk aan te raden. Ook wanneer u geen overlast heeft van de vochtproblemen of deze slechts beginnend zijn. Vraag altijd advies aan een ervaren vochtbestrijder wanneer u voor het eerste de problemen opmerkt.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …