Vochtbestrijder gezocht

Het vinden van een vakman is vaak lastiger dan gedacht. Het is moeilijk om van een website af te lezen of je ook echt de kwaliteit zal ontvangen die daar wordt beweerd. Daarnaast kun je online niets vinden over integriteit en werkethiek wat je vaak beter kunt inschatten als je iemand persoonlijk ziet. Ben je op zoek naar een goede vochtbestrijder, dan heb je waarschijnlijk al meerdere websites bekeken van specialisten die allemaal beweren de beste te zijn. Je kunt de onderstaande tips gebruiken om ook daadwerkelijk de beste te kunnen kiezen.

Keurmerken

Keurmerken zijn een waterdicht en zeer behulpzaam bewijs van kwaliteit. Er zijn keurmerken voor de materialen die het bedrijf gebruikt en keurmerken voor het bedrijf zelf en beide zijn belangrijk. Om dit keurmerk te mogen voeren moet het bedrijf of product aan een groot aantal kwaliteitseisen voldoen en dit moeten ze volhouden anders raken ze het keurmerk weer kwijt. Wat betreft vochtbestrijding zijn er een groot aantal keurmerken, vooral omdat er een aantal verschillende producten en methoden op de markt zijn waarmee dit kan worden gedaan. Daarom kun je ook zelf nog wat onderzoek doen naar waar de verschillende keurmerken voor staan en wat ze betekenen. Hier vind je enkele voorbeelden.

  • Het KOMO-keurmerk: het KOMO-keurmerk is een Nederlands keurmerk en één van de grootste van zijn soort in de bouw. Er zijn 7000 certificeringen uitgegeven. Een product of bedrijf dat dit keurmerk voert voldoet aan de wettelijke eisen die zijn opgelegd in het Bouwbesluit.
  • Het Bouwgarant-keurmerk: zoek je een bedrijf die eerlijke en complete offertes opstelt, die de juiste verzekeringen heeft en die goede opleveringsrapporten schrijft, dan kun je zoeken naar het Bouwgarant-keurmerk. Naar eigen zeggen staan ze garant voor betrouwbaarheid in vakmanschap en dit doen ze al een groot aantal jaren voor bedrijven in de bouw.
  • Stichting Keurmerk Erkende Vochtexperts: de SKEV is een vakvereniging waarbij vochtbestrijders zich kunnen aansluiten. Om lid te worden moeten ze aan kunnen tonen dat ze financieel gezond zijn, dat ze een klanttevredenheid hebben van 90 procent of meer, dat ze werken met gekwalificeerd personeel, dat ze minstens 3 jaar ervaring hebben als vochtbestrijders en dat ze professionele apparatuur gebruiken.
  • Keurmerk Milieuvriendelijk: in de vochtbestrijding wordt nogal eens met chemische middelen gewerkt. Maak je je zorgen over het gevolg van deze middelen voor het milieu, dan zoek je en vochtbestrijdingsbedrijf die producten gebruikt met het keurmerk Milieuvriendelijk.

Een erkende vochtbestrijder

Veel mensen vragen zich ook af wat een erkende vochtbestrijder precies is. Vaak zie je dit staan bij reclame en is het wel duidelijk dat je daar meer voor betaalt, maar is het eigenlijk onduidelijk wat deze erkenning precies inhoud. Een erkende vochtbestrijder moet aangesloten zijn bij een vakvereniging, in dit geval de SKEV. Om dit de kunnen doen moeten ze allereerst aan verscheidene eisen voldoen, maar moeten ze dit ook later blijven bewijzen. Als consument heb je daarna een aantal voordelen als je een erkende vochtbestrijder inschakelt.

  • Altijd goede garantie: één van de voorwaarden om erkend te worden is dat er een goede garantieregeling aangeboden moet worden over de geleverde werken.
  • Bijscholing: de specialist wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in zijn of haar vakgebied en moet zich constant blijven bijscholen.
  • Geschillencommissie: erkende vochtbestrijders hebben toegang tot een onafhankelijke geschillencommissie. Komt het dan tot een misverstand tussen jullie twee, dan hoeven jullie geen rechtszaak te beginnen. De geschillencommissie zal de situatie professioneel en eerlijk oplossen.
  • Vervanging: mocht jouw originele vochtbestrijder om de één of andere reden afhaken of failliet gaan voordat je klus is afgerond, dan zal de vakvereniging voor een erkende vervanger zorgen die de klus zonder financiële gevolgen voor jou professioneel af zal maken.

Klantenrecensies

Ook klantenrecensies kunnen je veel vertellen over het bedrijf dat je aan het onderzoeken bent. Het is altijd goed om de ervaringen van je voorgangers te bestuderen. Vaak zijn er een aantal klachten waardoor je misschien argwanend wordt, maar je moet niet vergeten dat mensen veel liever klagen dan prijzen. Kijk daarom naar de manier waarop het bedrijf op de klacht heeft gereageerd en heeft geprobeerd deze op te lossen. Zo kun je goed zien hoe serieus ze een goede klantenservice nemen en welke werkethiek ze erop na houden.

Grondig marktonderzoek

Het is ook altijd verstandig om contact op te nemen met verschillende vochtbestrijders en deze om een offerte te vragen. Ze zullen altijd eerst bij je willen komen kijken om een inventarisatie van het probleem te maken. Naar aanleiding daarvan zullen ze een plan van aanpak voor kunnen stellen en een prijs kunnen geven. Als je zo 6 offertes kunt verzamelen, dan is het een stuk gemakkelijker om de beste deal te vinden voor jouw situatie. Wil je misschien een vochtbestrijder die vakmanschap levert, zoek je iemand die uitstekende klantenservice aanbiedt, is de garantieregeling belangrijk voor je of wil je juist iemand met de beste prijs? Vaak gaat het om een combinatie van kenmerken waardoor één specialist er voor jou uitspringt en dit is lang niet altijd de goedkoopste.

Staar je niet blind op de prijs

De prijs is belangrijk, maar dit is niet alles. Ben je financieel in staat iets meer te betalen, dan kun je daar vaak aanzienlijk betere service voor verwachten. Het is altijd beter om de verhouding te bekijken tussen prijs en kwaliteit of prijs en service in plaats van je blind te staren op het eindbedrag. Op die manier kun je een vochtbestrijder vinden die je de juiste diensten kan leveren voor de laagst mogelijke prijs.

Vergelijk offertes

Wil je nu je marktonderzoek beginnen, ga dan naar onze vergelijkingstool en ontvang snel offertes van betrouwbare en kwalitatieve bedrijven. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend, maar kunnen je helpen bij het vinden van de beste vakman.

 

 

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …