Hoe vind ik een goede vochtbestrijder?

Zoals bij zoveel werkzaamheden het geval is, zoek je voor het bestrijden van je vocht natuurlijk ook de beste specialist voor de laagste prijs. Het is de bedoeling dat je in één keer van je vochtprobleem afkomt, dat er kwalitatieve materialen worden gebruikt, dat de werkzaamheden vakkundig worden afgerond en dat je hier tegelijkertijd niet te veel voor betaalt. Het vinden van een goede vochtbestrijder is niet gemakkelijk, maar het onderstaande stappenplan kan je misschien helpen bij het uitvoeren van deze taak.

Stap 1: bekijk het aanbod en maak een selectie

Ga een uurtje op het internet op zoek naar alle vochtbestrijders uit jouw omgeving. Spreek voor jezelf een straal af waar ze niet buiten gevestigd mogen zijn. Op die manier houd je de eventuele voorrijkosten laag en haal je iemand met professionele regionale kennis in huis. Van alle vochtbestrijders die je vindt selecteer je er 6 die jou op het eerste gezicht interesseren. Dit kan zijn omdat ze een bepaald product gebruiken, omdat ze bepaalde certificeringen hebben ontvangen, omdat de website professioneel overkomt enzovoorts. Ga op je buikgevoel af en duik nog niet te diep in wat ze je kunnen bieden. Maak een lijstje van 6 potentiële kandidaten.

Stap 2: offertes opvragen

Deze 6 kandidaten benader je vervolgens voor een offerte. Ze zullen dan waarschijnlijk bij je langskomen om te kijken naar de aard van het vochtprobleem en ook de ernst ervan. Naar aanleiding daarvan kunnen ze een behandelingsmethode voorstellen en deze samenvatten in een offerte. Ze kunnen snel zien of er sprake is van doorslaand vocht, koudebruggen of condensatie, bijvoorbeeld, maar moeten dit dan wel ter plekke bekijken. Wanneer je alle 6 offertes hebt ontvangen ga je naar stap 3.

Stap 3: de offertes controleren

Voordat je aan een uitgebreide vergelijking begint is het altijd verstandig te controleren of de offertes compleet zijn. Worden uitgaven zoals steigerhuur en voorrijkosten vermeld? Staat er duidelijk in de offerte welke diensten je ontvangt en hoe deze samen tot de eindprijs leiden? Kortom, als je niet zeker bent dat de prijs op de offerte ook daadwerkelijk reflecteert wat je uiteindelijk zou moeten betalen, dan neem je nogmaals contact op met het bedrijf in kwestie. Het heeft alleen nut om complete offertes met elkaar te vergelijken.

Stap 4: vergelijkingspunten vaststellen

Deze stap is het belangrijkste in het gehele proces en zal je uiteindelijk de beste specialist leiden. Vraag jezelf af waaraan het beste vochtbestrijdingsbedrijf voor jou moet voldoen. Ben je op zoek naar vakmanschap, een goede klantenservice, een mooie garantieregeling, een lage prijs of de beste service? Stel twee of drie punten vast die jij belangrijk vindt zodat je doelgericht kunt gaan vergelijken in plaats van globaal. 

Stap 5: de vergelijking

Je hebt 6 complete offertes, toegang tot het internet en je hebt een paar belangrijke punten waaraan de specialist voor jou moet voldoen; dan is het tijd om te beginnen met vergelijken. Neem de 6 bedrijven goed onder de loep en gebruik hiervoor hun website, maar ook klantenrecensies en andere bronnen. Hieronder vind je enkele tips die je hierbij kunt gebruiken.

  • Vakmanschap en kwaliteit: ben je op zoek naar bewijs van vakmanschap, dan kun je dit niet aflezen van een offerte. Ga naar de website van het bedrijf en controleer of deze lid zijn van een vakvereniging, of ze bepaalde certificeringen hebben gehaald en of de producten die ze gebruiken bepaalde keurmerken voeren. Dit zijn allemaal goede indicators dat je een vakkundig en kwalitatief bedrijf te pakken hebt.
  • Garantie: als de garantieregeling voor jou belangrijk is, dan kijk je niet alleen naar de lengte ervan, maar ook naar wat er onder valt. Houd hierbij ook in je achterhoofd dat specialisten die geen vertrouwen in hun eigen product hebben deze ook niet lang zullen garanderen. Een goede en complete garantieregeling daarentegen, geeft aan dat het bedrijf overtuigd is kwaliteit te kunnen leveren.
  • Klantenservice: de kwaliteit van de klantenservice kun je vaak aflezen uit klantenrecensies. Mensen die je voor zijn gegaan kunnen je vaak veel vertellen over een bedrijf. Hierbij houd je goed in je achterhoofd dat mensen liever klagen dan prijzen en dat je sommige klachten met een korreltje zout moet nemen. Wat veel waardevoller is, is hoe het bedrijf op deze klachten heeft gereageerd en hoe ze hebben geprobeerd deze op te lossen. Dit vertelt je veel over de integriteit en werkethiek van de vochtbestrijder.
  • Prijs: uiteraard is de prijs ook belangrijk, maar deze betekent niet als je deze niet vergelijkt met wat je ervoor terugkrijgt. Tenzij je echt met een erg laag budget te maken hebt, kun je altijd beter iets meer betalen als dit betekent dat de diensten die je ontvangt aanzienlijk beter zijn. Staar je dus niet blind op de prijs, want het zou jammer zijn als je uiteindelijk meer zou moeten betalen omdat de goedkoopste kandidaat je probleem toch niet naar behoren kon oplossen.

Stap 6: een keuze maken

Het kiezen van de juiste vochtbestrijder is vervolgens een persoonlijke aangelegenheid. Wat voor jou belangrijk is, is voor iemand anders misschien juist een minpunt. Kijk naar de specialisten die het hoogste scoren op de door jou van tevoren opgeschreven punten en zie dan welke jou daar de beste deal voor kan aanbieden. Zo weet je zeker dat je aan diensten ontvangt wat je zoekt maar dat je hier niet teveel voor betaalt. Is er toch geen specialist die er voor jou het beste uitkomt, dan begin je weer opnieuw en maak je een nieuwe lijst van 6 kandidaten. Dit is echter vrij onwaarschijnlijk en de kans is groot dat je nadat je bovenstaande stappen hebt gevolgd kunt beginnen met het inplannen van je klus.

Vergelijk offertes

Op onze website vind je een link naar onze vergelijkingstool. Deze tool helpt je gratis aan een aantal offertes die je verder nergens toe verplichten. We staan alleen in contact met betrouwbare vochtbestrijdingsbedrijven.

 

 

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …