Vochtbestrijding keurmerken en garanties

Wanneer je vocht aantreft in de muren van jouw woning, dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Niet alleen is het lelijk en kunnen er schimmels ontstaan, het is ook ongezond voor de inwonenden en voor je woning. Om direct van het probleem af te komen wil je een specialist inschakelen die weet waar hij het over heeft. Je wilt een garantie dat de materialen die gebruikt worden van goede kwaliteit zijn en dat ook de nazorg in orde is. Het is lastig van een website af te lezen of een bepaalde vochtbestrijdingsexpert je deze kwaliteitspunten kan bieden, want elk bedrijf beweert natuurlijk de beste service te leveren. Er zijn enkele manieren waarop je toch een garantie kunt krijgen van vakmanschap en dit vind je in de keurmerken en garanties.

Keurmerken voor vochtbestrijders

Keurmerken worden gegeven over materialen en aan bedrijven en worden uitgedeeld als deze aan een aantal strenge eisen voldoen. Wat betreft vochtbestrijdingsbedrijven kun je dus kijken naar de keurmerken die zijn gegeven aan de materialen die ze gebruiken, maar ook aan de keurmerken die het bedrijf zelf heeft ontvangen. Er zijn er een groot aantal keurmerken beschikbaar en hier doe je zelf het beste wat onderzoek naar. Hier vind je alvast een aantal voorbeelden:

  • KOMO-keurmerk: het KOMO-keurmerk wordt uitgeven door stichting KOMO en wordt toegepast in de Nederlandse bouw. Bedrijven mogen dit keurmerk aanbrengen als het product, dienst of proces dat het gebruikt voldoen aan de eisen die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit.
  • Bouwgarant keurmerk: het bouwgarant keurmerk wordt uitgegeven door de SKG-IKOB en onderscheidt naar eigen zeggen ‘klusbedrijven van beunhazen’. Een bedrijf met dit keurmerk wordt gecontroleerd op verzekeringen, de kwaliteit van het opleveringsrapport en offertes. Deze ondernemingen zijn dus betrouwbaar en leveren vakmanschap en kwaliteit.
  • Stichting Keurmerk Erkende Vochtexperts: erkende vochtbestrijders zijn lid van de SKEV en moet daarvoor bijvoorbeeld aantonen dat ze professionele apparatuur gebruiken, dat ze financieel gezond zijn, dat ze minimaal drie jaar ervaring hebben, dat ze een goede klanttevredenheid laten zien en dat ze werken met gekwalificeerd personeel. Het keurmerk zal duidelijk aangegeven staan op de website van de vochtbestrijder.
  • Keurmerk Milieuvriendelijk: als de producten die de vochtbestrijders gebruiken het Keurmerk Milieuvriendelijk hebben ontvangen dan weet je zeker dat ze duurzame producten gebruiken.

Waarom keurmerken bekijken?

Het voordeel van bedrijven met keurmerken is dat je zeker weet dat deze door een onafhankelijke stichting worden getest op een aantal belangrijke punten. Om het keurmerk te krijgen moeten ze aan strenge kwaliteitseisen voldoen en hier worden ze dan daarna ook nog regelmatig op gecontroleerd. Voldoen ze hier dan niet meer aan, dan mogen ze het keurmerk ook niet meer voeren. Erkende bedrijven zijn lid van een vakvereniging en hiervoor moeten ze wederom bewijs leveren van vakmanschap en kwaliteit. Daarnaast heb je als consument dan ook een aantal andere zekerheden, zoals een goede garantieregeling, beschikking over een onafhankelijke geschillencommissie en de zekerheid dat jouw klus wordt afgemaakt door een erkend bedrijf als het originele bedrijf hier niet toe in staat is.

Garanties voor vochtbestrijders

Een andere manier om te controleren of een vochtbestrijder kwaliteit levert is door de kijken naar de garantieregeling. Deze verschilt per bestrijdingsmethode, maar als deze goed is dan weet je dat het bedrijf zelf ook vertrouwen heeft in het product dat ze gebruiken en het vakmanschap dat ze leveren. Een korte garantieperiode geeft daarentegen aan dat het bedrijf niet langer garant wil staan voor de werkzaamheden en het gebruikte product dan nodig. Gemiddeld kun je rekenen op een garantieregeling van zeker 30 jaar voor bijvoorbeeld muurinjectie, 10 jaar garantie als je je muren hebt laten impregneren en ook 10 jaar op een gevelrenovatie.

Waarom garanties bekijken?

Garanties kunnen je dus veel vertellen over een bedrijf, maar deze zijn daarnaast natuurlijk ook erg handig. Er kan altijd een foutje zijn gemaakt en dit moet dan professioneel worden verholpen. Impregneermiddelen hebben een bepaalde levensduur en als ze dit niet halen heb je als klant recht op een correctie. Hetzelfde geldt voor de waterkerende gel die gebruikt wordt bij injecties. Door een bedrijf uit te kiezen met een goede garantieregeling, zorg je ervoor dat je mogelijke fouten niet zelf hoeft te rectificeren maar dat dit gedaan wordt door degene die de fout heeft gemaakt. Dit is wel zo eerlijk.

Vergelijk offertes

Wil je in contact gebracht worden met een kwalitatief vochtbestrijdingsbedrijf? Dan kunnen wij je helpen. Open onze vergelijkingstool, vul je gegevens in en je zal van een aantal betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving een offerte ontvangen die je kunt gebruiken tijdens je marktonderzoek. Zo weet je zeker dat je niet te veel zal betalen en dat je een goede specialist aanneemt voor het oplossen van jouw vochtprobleem.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …