Vochtbestrijding kosten per uur

Het is erg vervelend als je moet constateren dat er vocht in je woning aanwezig is. Vocht kan zich uiten in je muren, je vloeren en je plafond en is vaak het gevolg van grotere constructieve problemen. Tref jij vocht aan in je woning dan is het vaak wel verstandig hier direct wat aan te (laten) doen, omdat de ervaring leert dat vochtproblemen zich eigenlijk nooit uit zichzelf oplossen. En hoe langer je het laat zitten, hoe groter het probleem wordt en hoe meer je betaalt om het te laten repareren. Hier lees je over de kosten per uur waar je dan mee te maken kunt krijgen.

De kosten per uur

Eigenlijk vragen weinig vochtbestrijdingsbedrijven een bedrag per uur voor hun diensten. Dit zal praktisch altijd per strekkende meter, per vierkante meter of per andere relevante eenheid worden berekend. Dat komt doordat muren vaste afmetingen hebben naar aanleiding waarvan het berekenen van een prijs veel gemakkelijker is. De enige reden waarom een vochtbestrijder een prijs per uur zou kunnen rekenen is omdat het een klus betreft waarbij geen duidelijke afmetingen aanwezig zijn. Dit is dan direct vaak een ongebruikelijke klus waarvan het vochtbestrijdingsbedrijf ook niet weet hoe anders het eindbedrag te berekenen.

De kosten per eenheid

Als de kosten voor een vochtbestrijder niet per uur worden gerekend, hoe worden ze dan vastgesteld? Dit is volledig afhankelijk van het soort vochtbestrijding er wordt gebruikt. Voor elk type vochtprobleem is een andere methode beschikbaar om deze op te lossen. Dat komt doordat vocht op verschillende manieren je woning binnen kan komen. De onderstaande tabel geeft je deze kosten, inclusief btw, materialen en arbeidsloon, en de bijbehorende eenheden waarmee deze worden verrekend.

Soort vochtprobleem Mogelijke oplossingen Prijs per eenheid
Doorslaand vocht Gevel verven

Gevel opnieuw bekleden

Gevel impregneren

Gevel renoveren

€20 per vierkante meter

€75 per vierkante meter

€10 per vierkante meter

€50 per vierkante meter

Optrekkend vocht Onderkapping

Injectie van de muren

€125 per strekkende meter

€130 per strekkende meter

Condensatievocht Ramen openzetten

Ventilatieroosters plaatsen

Ventilatiesysteem plaatsen

Gratis

€40 per stuk

€3000 per systeem

Koudebruggen Na isoleren

Opnieuw isoleren

€15 – €30 per vierkante meter

€15 – €30 per vierkante meter

Lekkende leiding Leiding vervangen €40 – €600 per leiding
Bouwvocht Woning ventileren

Bouwontvochter

Gratis

€200 voor een ontvochtiger

Vergelijk offertes

Zou je willen weten hoeveel jij zou moeten betalen voor je vochtbestrijding? Open dan via onze website de vergelijkingstool en vul je gegevens in. Je zal daarna snel een stel op maat gemaakte offertes ontvangen specifiek afgesteld op jouw wensen en informatie. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend en helpen je de eerste stap te zetten richting het oplossen van jouw vochtprobleem.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …