Kosten buitenmuur impregneren

Kosten buitenmuur impregnerenWanneer er sprake is van doorslaand vocht ontstaat dit probleem veelal door een aangetaste gevel of buitenmuur. Uiteraard is dat vervelend, want het zorgt er voor dat u eigenlijk met niet één, maar wel met twee verschillende kosten wordt geconfronteerd. In eerste instantie dient er namelijk een herstel of renovatie van de buitenmuur te gebeuren waarna deze ook nog eens moet worden voorzien van een impregneerlaag. Heeft u ook te maken met doorslaand vocht en zoekt u nog naar concrete prijsinformatie met betrekking tot het impregneren van uw buitenmuur? In dat geval zal de informatie op deze pagina voor u beslist interessant zijn.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een buitenmuur impregneren?

De belangrijkste vraag die u zich ongetwijfeld zult stellen met betrekking tot een buitenmuur impregneren heeft betrekking tot de kosten die hieraan verbonden zijn. Op dit vlak moeten we u echter vertellen dat de kosten voor het impregneren op zich vaak niet de enige zijn waar u rekening mee dient te houden. Doorslaand vocht kan namelijk pas optreden op het ogenblik dat er sprake is van een bepaalde beschadiging aan de buitenmuur in kwestie. Het kan daarbij gaan om voegen die kapot zijn of om bijvoorbeeld stenen die sporen van slijtage vertonen. Dit probleem wordt niet verholpen door het zomaar impregneren van de buitenmuur.

In principe zal er dan ook altijd eerst een renovatie van de gevel plaats moeten vinden vooraleer deze kan worden geïmpregneerd. Het spreekt voor zich dat hier niet zelden zeer aanzienlijke kosten aan verbonden zijn. Wij hebben in ieder geval de diverse kosten waar u bij een buitenmuur impregneren mee geconfronteerd kunt worden voor u op een rijtje gezet.

Type kost bij buitenmuur impregneren Gemiddelde kostprijs
Het impregneren van de buitenmuur Tussen 9 & 13 euro per vierkante meter
Realiseren van nieuw voegwerk in de buitenmuur Tussen 9 & 115 euro per vierkante meter
Gebroken stenen vervangen Gemiddeld zo’n 13 euro per steen
Vervangen van raamdorpels Gemiddeld zo’n 32 à 35 euro per uur

De prijsopbouw van een buitenmuur impregneren

Wanneer we de prijsopbouw van een buitenmuur impregneren meer in detail gaan bekijken zien we dat deze is opgebouwd uit drie verschillende onderdelen. De belangrijkste kost is terug te vinden in het impregneermiddel waar gebruik van wordt gemaakt. Deze neemt zo’n 70 procent van de volledige kostprijs in. De arbeidskosten zijn op hun beurt goed voor 25 procent en met de resterende 5 procent worden de voorrijkosten ingedekt.

Keuzes die de kostprijs van een buitenmuur impregneren beïnvloeden

De kosten die worden aangerekend voor het impregneren van een buitenmuur worden beïnvloed door tal van verschillende keuzes en factoren. Deze kunnen er stuk voor stuk voor zorgen dat een op het eerste zicht financieel toegankelijk karwei alsnog een behoorlijk stuk duurder uitvalt. Welke keuzes en factoren de kosten van een buitenmuur impregneren nu precies kunnen beïnvloeden wordt meteen duidelijk door het raadplegen van het onderstaand overzicht.

Keuze 1: Herstelling of renovatie van de gevel uitvoeren of niet?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven heeft het zomaar impregneren van de buitenmuur geen enkele zin wanneer er sprake is van beschadigingen aan de muur in kwestie. Vooraleer een impregneerlaag aan te brengen is het dan ook altijd een must om eerst de beschadigde buitenmuur te herstellen of deze te laten renoveren. De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht kunnen behoorlijk hoog oplopen, maar gelukkig zijn er ook verschillende karweien die u zelf kunt ondernemen. Met name het uitslijpen van het beschadigde voegwerk is iets dat eigenlijk niet zoveel voeten in de aarde heeft.

Keuze 2: Zelf impregneren of uitbesteden?

In principe kiezen het merendeel van de mensen er voor om het impregneren van hun gevel uit te besteden aan een professionele partij. Dit komt omdat ze niet de nodige machines noch het vereiste middel voor handen hebben om dit zelf te doen. Indien u toch het impregneren van uw buitenmuur zelf zou kunnen doen is het mogelijk om hiermee een besparing te realiseren die gelijk staat aan ongeveer één vierde van de totale kostprijs die voor een buitenmuur impregneren in rekening wordt gebracht.

Interessante bespaartips

Het impregneren van een buitenmuur moet u dan wel geen handenvol met geld kosten, toch is het altijd interessant om er rekening mee te houden dat er verschillende, interessante bespaartips toegepast kunnen worden. De onderstaande tips kunnen u dan ook helpen om het totale kostenplaatje van uw buitenmuur impregneren te verlagen.

  • Eenvoudig verwijderen van graffiti of andere bekladding

Wist u dat u door het impregneren van de buitenmuur deze ook meteen beter wordt beschermd tegen allerhande vormen van bekladding zoals graffiti? Dit levert u misschien geen direct financieel voordeel op, maar het kan de verschuldigde kosten op termijn wel aanzienlijk lager doen uitvallen. Zo slaat u twee vliegen in één klap.

  • Kwantumkorting

Heeft u recent opgevangen dat ook uw buurman te maken heeft met doorslaand vocht en wil hij daarom ook diens muur laten impregneren? In dat geval kunnen jullie de handen in elkaar slaan. Op deze manier hebben jullie beiden immers recht op een kwantumkorting die gemiddeld kan oplopen tot zo’n 10 procent. Het spreekt voor zich dat beide partijen hier ongetwijfeld hun voordeel mee kunnen doen.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen!

Het zelf impregneren van uw buitenmuur kan misschien lastig zijn, dat geldt niet voor enkele herstelwerkzaamheden die mogelijks dienen te worden uitgevoerd. Door deze voor uw eigen rekening te nemen is het mogelijk om een aanzienlijke hoeveelheid aan arbeidskosten uit te sparen.

Bespaar tot 30% extra op de kosten van een buitenmuur impregneren

Wilt u graag naast het toepassen van bovenstaande, interessante bespaartips nog kunnen rekenen op een extra aantrekkelijke besparing? In dat geval is het aan te raden om er voor te kiezen om voor uw buitenmuur impregneren offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Wanneer u deze offertes na ontvangst met elkaar vergelijkt zult u kunnen vaststellen dat het eigenlijk zonder al teveel problemen mogelijk is om een besparing tot wel 30% op de facturatieprijs te kunnen realiseren. Bovendien gebeurt dit zonder dat u moet inleveren op vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid waardoor u twee vliegen in één klap slaat.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …