Kostprijs Carebrick

Kostprijs CarebrickDoor de jaren heen is door verschillende experts getracht om enkele nieuwe oplossingen uit te dokteren met betrekking tot het aanpakken van allerhande vochtproblemen. Eén van de meest veelbelovende, vrij recente technieken is het zogenaamde Carebrick-systeem. Bij dit systeem wordt er gebruik gemaakt van keramische kokers welke in vochtige muren worden geplaatst. Het is de functie van deze kokers om de vochtige muren van binnen uit beter te kunnen ventileren. Dit blijkt een efficiënte oplossing tegen vocht in de muren, maar welke kosten zijn er nu precies aan dit systeem verbonden? We vertellen er u graag alles over op deze pagina!

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost het Carebrick-systeem toepassen?

Indien u er voor kiest om gebruik te gaan maken van het Carebrick-systeem zult u merken dat er in eerste instantie de nodige gaten in de muur worden gemaakt. In deze gaten worden keramische kokers geplaatst. Dit gebeurt op een hoogte van zo’n 35 centimeter boven het maaiveld. De afstand tussen de verschillende kokers dient ongeveer een halve meter te bedragen. De Carebrick-elementen dienen verplicht over het hele buitenoppervlak van de gevel te worden geplaatst. Enkel en alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om de geldende vochtproblemen te verhelpen. Het toepassen van het Carebrick-systeem is in vergelijking met tal van andere systemen zowel mogelijk bij enkelsteens- als bij spouwmuren.

De uiteindelijke kosten die zullen worden aangerekend voor de realisatie van het Carebrick-systeem in uw muur zijn altijd afhankelijk van meerdere factoren. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan de aard van het vochtprobleem evenals de oppervlakte van de muur die moet worden behandeld. Omdat we u toch graag reeds een bepaalde indruk willen geven van de kostprijs die is verbonden aan het toepassen van het Carebrick-systeem hebben we even de onderstaande prijstabel opgemaakt.

Type vochtbestrijding Gemiddelde kostprijs
Toepassen van Carebrick-systeem Tussen 100 & 125 euro per lopende meter

De prijsopbouw van het Carebrick-systeem

Op het ogenblik dat we het gaan hebben over de prijsopbouw van het Carebrick-systeem is het van belang om goed te kijken naar de onderverdeling tussen de materialen die moeten worden aangekocht en de arbeidskosten die in rekening worden gebracht. Specifiek voor de materialen geldt dat deze een zeer aanzienlijk deel van de koek innemen, zomaar even meer dan 65 procent om precies te zijn. 33 procent van de kosten zijn vereist voor het indekken van de arbeidsuren en de overgebleven 2 procent gaat naar het vergoeden van de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van het Carebrick-systeem kunnen beïnvloeden

Indien u er voor kiest om gebruik te gaan maken van het Carebrick-systeem is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat diverse keuzes en factoren de uiteindelijke kostprijs aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Omdat het voor u ongetwijfeld van belang is dat u op dit vlak niet voor vervelende verrassingen komt te staan hebben we alvast even de belangrijkste keuzes en factoren voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De ernst van het vochtprobleem

Het type, maar ook de ernst van het vochtprobleem zijn grotendeels bepalend voor de uiteindelijke kosten die in rekening worden gebracht voor het toepassen van het Carebrick-systeem. Het moet echter gezegd dat het gebruik van dit systeem bij met name opstijgend vocht misschien wel interessanter is in vergelijking met het injecteren van de muren. Dit laatste kan eveneens zorgen voor een oplossing, maar brengt als nadeel met zich mee dat de vochtwerende gel na verloop van tijd in functie zal afnemen. Dit zorgt er voor dat u onnodig met nieuwe kosten kunt worden geconfronteerd. Indien u er voor kiest om gebruik te maken van het Carebrick-systeem zal dit probleem zich niet voordoen.

Keuze 2: Zelf de handen uit de mouwen steken of niet?

Verschillende vormen van vochtbestrijding kunnen in principe deels door de eigenaar van de woning zelf gebeuren. Dat geldt helaas niet voor het toepassen van het Carebrick-systeem. Bovendien is het van belang dat de plaatsing van de keramische kokers altijd op correcte wijze gebeurt. Alleen op deze manier kan de werking van het systeem namelijk echt worden gewaarborgd.

Interessante bespaartips

Afhankelijk van de situatie is het mogelijk dat het toepassen van het Carebrick-systeem gepaard gaat met niet onaanzienlijke kosten. Het is lang niet voor iedereen zomaar mogelijk om deze kosten te betalen, in tegendeel. Omwille van deze reden hebben we een aantal interessante bespaartips voor u verzameld die u kunnen helpen om het toepassen van dit systeem betaalbaarder te maken.

  • Recht op mogelijke kwantumkorting

Het Carebrick-systeem heeft omwille van haar efficiënte werking door de jaren heen steeds meer mensen weten te overtuigen. Dit zorgt er voor dat de kans bestaande is dat er ook één of meerdere mensen uit uw buurt interesse kunnen vertonen in het laten plaatsen van dit systeem. Sla in dat geval gerust de handen in elkaar en profiteer zo allemaal van een interessante kwantumkorting tot wel 10 procent.

  • Kies voor een plaatselijk vochtbestrijdingsbedrijf

Het loont altijd de moeite om er voor te kiezen om een beroep te doen op een vochtbestrijdingsbedrijf uit uw eigen buurt. Dit is niet alleen zeer praktisch, want het maken van een afspraak kan in geen tijd gebeuren, daarnaast is het ook nog eens financieel bijzonder interessant. Door te kiezen voor een vochtbestrijdingsbedrijf uit uw buurt is het namelijk mogelijk om de voorrijkosten die worden aangerekend tot een absoluut minimum te beperken. Niet zelden worden ze zelfs volledig kwijtgescholden wanneer het bedrijf in kwestie in de eigen buurt aan de slag kan.

Bespaar tot 30% extra op de kosten van het Carebrick-systeem

Ondanks de hierboven aangegeven, zeer interessante bespaartips bestaat het risico dat u nog steeds wordt geconfronteerd met te hoge kosten. In dat geval hebben we nog één extra tip voor u in petto. Wist u namelijk dat het altijd de moeite waard is om een offerte voor het toepassen van het Carebrick-systeem aan te vragen bij verschillende bedrijven? Door deze verschillende offertes na ontvangst met elkaar te vergelijken zult u kunnen vaststellen dat het in het beste geval mogelijk is om een extra mooie besparing tot wel 30% te realiseren.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …