Kostprijs chemisch vocht bestrijden

Kostprijs chemisch vocht bestrijdenVeel mensen zitten met de handen in het haar wanneer ze in hun woning worden geconfronteerd met een bepaald vochtprobleem. Uiteraard is een vochtprobleem zeer vervelend en wilt u deze zo snel mogelijk kunnen verhelpen, maar hoe? Wanneer u te maken heeft met opstijgend vocht kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een chemische oplossing toe te passen. In dit geval wordt er voor gekozen om een chemisch middel in de muur te injecteren waardoor het optrekkend vocht zich niet meer tot in de woning kan doorzetten. Chemisch vocht bestrijden klinkt misschien een beetje ingrijpend, maar dat is het niet. Bovendien is het ook nog eens zo dat de kosten in de praktijk heel wat lager uitvallen dan veel mensen in eerste instantie vrezen. Meer weten over de kosten van chemisch vocht bestrijden? Lees dan snel verder en u komt er alles over te weten op deze pagina!

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost chemisch vocht bestrijden?

Wanneer er sprake is van optrekkend vocht spreekt het voor zich dat u meteen alle mogelijke oplossingen onder de loep zult willen nemen m.b.t. het verhelpen van dit probleem. Dat is logisch, want hoe lang het probleem aanwezig is, des te intenser deze zich kan manifesteren met alle gevolgen van dien. Chemisch vocht bestrijden wordt het vaakst toegepast wanneer er sprake is van optrekkend vocht. Dat komt niet alleen omdat het een efficiënte oplossing is, daarnaast is ze ook nog eens betaalbaar. Dit laatste wordt meteen duidelijk wanneer u er voor kiest om de onderstaande prijstabel te raadplegen.

Chemisch vocht bestrijden Gemiddelde kostprijs
Injecteren van een chemische vloeistof in uw muren Gemiddeld zo’n 100 à 110 euro per meter
Injectie van chemische vloeistof + herstellen Tussen 260 & 300 euro per meter

Bent u toch eerder op zoek naar een niet chemisch alternatief voor het aanpakken van uw opstijgend vochtprobleem? In dat geval is het altijd nog een mogelijkheid om er voor te kiezen om uw muren te laten onderkappen. U dient er in deze situatie wel rekening mee te houden dat er aanzienlijke werkzaamheden zijn vereist. In het merendeel van de gevallen gebeurt het onderkappen van de muren dan ook uitsluitend bij grootschalige renovatieprojecten.

De prijsopbouw van chemisch vocht bestrijden

Het loont uiteraard de moeite om ook even stil te blijven staan bij de precieze prijsopbouw waarvan sprake is bij chemisch vocht bestrijden. Op dit vlak maken we een onderscheid uit drie verschillende kosten. De belangrijkste kost is deze voor het kopen van de gebruikte materialen en / of producten. Deze neemt dan ook zomaar even 60 procent van het totale kostenplaatje in beslag. 35 procent van de kosten moeten worden betaald voor de voorrijkosten en de resterende 5 procent is vereist voor het betalen van de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van chemisch vocht bestrijden beïnvloeden

De kosten die voor chemisch vocht bestrijden worden aangerekend zullen altijd gebaseerd zijn op meerdere factoren. Hoe groot is bijvoorbeeld het oppervlak dat moet worden behandeld, dienen er extra werkzaamheden te worden uitgevoerd en ga zo maar door. Om er zeker van te zijn dat u geen enkele van deze keuzes en factoren over het hoofd ziet hebben we ze even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De grootte van de oppervlakte die moet worden behandeld

In eerste instantie is er de grootte van de oppervlakte die moet worden geïnjecteerd met een chemisch product. Het is namelijk perfect mogelijk dat er niet zomaar één, maar wel meerdere muren te maken hebben met optrekkend vocht. In dit geval is het uitsluitend behandelen van één muur uiteraard niet zo interessant. Wees er bovendien zeker van dat u alle getroffen muren in één keer laat injecteren. Alleen op deze manier kan de eindfactuur zoveel als mogelijk is worden gedrukt. Bovendien zult u ook slechts één keer rekening moeten houden met een beetje overlast.

Keuze 2: Eventuele extra werkzaamheden

Het chemisch vocht bestrijden door het injecteren van een vochtwerend, chemisch middel is niet de enige kost waar u bij opstijgend vocht rekening mee dient te houden. De gaten die in de muren worden geboord dienen immers uiteraard ook terug te worden afgewerkt. Dit gebeurt doorgaans gewoon met een witte pasta waardoor het gat wordt opgestopt. Wilt u echter dat de muur terug volwaardig wordt afgewerkt en deze vervelend ogende vlekken verdwijnen? In dat geval zult u toch rekening dienen te houden met een zekere meerprijs.

Interessante bespaartips

Bent u op zoek naar verschillende, zeer interessante bespaartips om toe te passen voor het verlagen van de kostprijs van chemisch vocht bestrijden? In dat geval is het absoluut een aanrader om er voor te kiezen om rekening te houden met het onderstaande lijstje.

  • Probeer zoveel mogelijk zelf te doen

Veel mensen die geconfronteerd zijn met een vochtprobleem door optrekkend vocht vragen aan een gespecialiseerd bedrijf om de ontstane schimmel te verwijderen. Dat is uiteraard een mogelijkheid, maar hierdoor wordt u geconfronteerd met heel wat extra arbeidskosten. Het verwijderen van schimmel heeft niet veel voeten in de aarde, zolang het maar nat gebeurt. Op deze manier kunt u weer wat arbeidskosten uitsparen.

  • Recht op kwantumkorting?

De kosten voor chemisch vocht bestrijden kunnen eveneens worden gedrukt wanneer u er voor kiest om de handen in elkaar te slaan met bijvoorbeeld één van uw buren. Zijn ook zij namelijk op zoek naar een oplossing op vlak van chemisch vocht bestrijden? Dan kan het samen verstrekken van de opdracht aan hetzelfde bedrijf er voor zorgen dat er een aantrekkelijke korting van 10 procent kan worden ontvangen.

Een extra besparing tot 30% realiseren op chemisch vocht bestrijden

Wist u dat er tot slot nog een mogelijkheid bestaat om nog een extra 30 procent uit te sparen op de kosten die worden aangerekend m.b.t. chemisch vocht bestrijden? Dit kan gebeuren door het aanvragen van offertes bij tal van verschillende vochtbestrijdingsbedrijven. Hoe meer offertes u ontvangt en kunt vergelijken, des te eenvoudiger het wordt om een grote, extra besparing te realiseren. Uw kosten op vlak van chemisch vocht bestrijden nog meer naar omlaag halen? Het kan perfect gebeuren op deze manier!

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …