Kostprijs gevel impregneren

gevel impregnerenEén van de vaakst voorkomende vochtproblemen is doorslaand vocht. Het betreft hier water of vocht welke zich een weg weet te banen doorheen de gevel naar binnen in de woning. Dat is uiteraard zeer vervelend. Niet alleen kunnen op deze manier namelijk lelijke vochtplekken aan de muur verschijnen, daarnaast wordt ook het leefklimaat binnenshuis sterk beïnvloed. Gelukkig valt doorslaand vocht vrij eenvoudig op te lossen, namelijk door het impregneren van de gevel. Het zijn echter vooral de voorbereidende werkzaamheden die er voor kunnen zorgen dat het totale kostenplaatje van een gevel impregneren alsnog vrij hoog kan oplopen. Wilt u graag meer te weten komen over een gevel impregneren en dan in het bijzonder welke kosten dit met zich meebrengt? Ontdek dan snel de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel bedragen de kosten gevel impregneren?

Doorslaand vocht krijgt in principe vrij spel omdat het zich zonder probleem een weg doorheen een beschadigde gevel weet te banen. Om dit probleem aan te pakken dienen er dan ook twee handelingen te worden uitgevoerd, namelijk:

  1. Er dient een herstelling plaats te vinden van de schade aan de gevel.
  2. Er moet een beschermingslaag worden toegepast door middel van een waterafstotende vloeistof.

Specifiek voor een gevel impregneren geldt dat de kosten in principe best meevallen. Uiteraard moet er hierbij wel rekening worden gehouden met de totale oppervlakte waarover de gevel in kwestie beschikt. Het is echter vooral het herstellen van de schade aan de gevel die met hoge kosten kan gaan lopen. Op dit vlak dient er ofwel een grondige renovatie ofwel een herstelling te gebeuren. De werken kunnen de focus leggen op het herstellen van beschadigde stenen, maar ook het verhelpen van beschadigde voegen kan een must zijn. In het meest negatieve geval dienen beide werkzaamheden te worden uitgevoerd. In ieder geval, specifiek voor het impregneren van de gevel kunt u rekening houden met de volgende kosten:

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Impregneren van de gevel Tussen 9 & 13 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van een gevel impregneren

Wanneer we de prijsopbouw van een gevel impregneren onder de loep gaan nemen kunnen we alleen maar vaststellen dat het vooral de materiaalkost is die bijzonder hoog oploopt. De totale materiaalkost neemt dan ook zomaar even een slordige 75 procent in beslag. 23 procent van de kosten zijn voorbehouden voor het indekken van de arbeidskosten en de resterende 2 procent dient te worden betaald aan voorrijkosten. Het spreekt voor zich dat de exacte prijsopbouw enigszins onderhevig kan zijn aan de situatie en de keuzes die u maakt.

Keuzes die de kostprijs van een gevel impregneren kunnen beïnvloeden

Het prijskaartje dat wordt aangerekend voor het impregneren van een gevel is altijd afhankelijk van een aantal verschillende keuzes en factoren. Door rekening te houden met het onderstaande overzicht wordt er op deze manier voor gezorgd dat u nooit nodeloos teveel moet betalen.

Keuze 1: De voorbereidende werkzaamheden

Het totale kostenplaatje van een gevel impregneren bestaat dus niet uitsluitend uit het impregneren zelf. Er dient eveneens rekening te worden gehouden met de voorbereidende werkzaamheden onder de vorm van bijvoorbeeld gevelrenovatie of herstelling. Dit neemt meteen de hoogste kosten in beslag. U kunt er op dit vlak rekening mee houden dat er sprake kan zijn van een kostprijs per vierkante meter gaande van 40 tot zomaar even meer dan 250 euro. Uiteraard zal het type afwerking bepalend zijn voor de totale kosten op dit vlak.

Keuze 2: De oppervlakte van de gevel

De tweede keuze die uiteraard ook een niet onaanzienlijke impact kan hebben op de totale kostprijs van een gevel impregneren heeft te maken met de oppervlakte waar de gevel over beschikt. Hoe groter de gevel, des te hoger het uiteindelijke bedrag zal uitvallen welke voor een gevel impregneren dient te worden betaald.

Interessante bespaartips

Gaat u, uw gevel eveneens impregneren? In dat geval is het niet meer dan normaal dat u zult willen onderzoeken hoe u de kostprijs van dit karwei zo beperkt mogelijk kunt houden. Omwille van deze reden hebben wij alvast enkele interessante bespaartips voor u verzameld en op een rijtje gezet.

  • Doe de voorbereidende werken zelf

Zoals reeds aangegeven kan een gevel impregneren niet gebeuren zonder dat er eerst voorbereiden werken gebeuren m.b.t. het herstellen van de beschadigde gevel. Door deze werken zelf, of in ieder geval zoveel als mogelijk zelf te doen is het mogelijk om reeds een aanzienlijke hoeveelheid aan kosten uit te sparen. Op deze manier kan het totale prijskaartje heel wat lager uitvallen dan u oorspronkelijk had verwacht.

  • Kies voor een lokaal bedrijf

De prijsopbouw van een gevel impregneren heeft duidelijk gemaakt dat er ook steeds een bepaalde hoeveelheid voorrijkosten in rekening worden gebracht. Deze kosten kunnen worden gedrukt door te kiezen voor een bedrijf uit de buurt. Bovendien is dit eigenlijk ook de meest praktische oplossing. Ook het maken van een afspraak met een regionaal bedrijf is namelijk doorgaans heel wat eenvoudiger dan wanneer u er voor kiest om een bedrijf die verder bij u vandaan is gevestigd onder de arm te nemen.

  • Kwantumkorting

Het is zeker en vast mogelijk dat één of meerdere andere personen uit uw omgeving er eveneens aan denken om hun gevel te laten impregneren. Is dat het geval? Sla dan gerust de handen in elkaar en ken de opdracht samen toe. Hierdoor zijn jullie beiden doorgaans verzekerd van een interessante kwantumkorting die tot wel 10 procent kan bedragen.

Tot wel 30% besparen op de kosten van een gevel impregneren

Het impregneren van een gevel op zich mag dan niet zoveel geld kosten, de extra, voorbereidende werken kunnen het totale prijskaartje erg hoog laten uitvallen. Omwille van deze reden is het voor veel mensen een absolute must om te proberen de verschuldigde kosten te drukken. Dit kan buiten de hierboven aangehaalde interessante bespaartips ook gebeuren door het aanvragen van offertes bij meerdere vochtbestrijdingsbedrijven. Na ontvangst van de offertes en nadat u deze grondig heeft vergeleken is het zomaar mogelijk om een extra besparing tot wel 30 procent te verkrijgen. Als dat niet mooi meegenomen is!

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …