Kostprijs gevelrenovatie vochtbestrijding

Kostprijs gevelrenovatie vochtbestrijdingHet is algemeen bekend dat het aanbrengen van een impregneerlaag op de gevel van uw huis enkel en alleen interessant is wanneer eventuele beschadigingen eerst worden hersteld. Dit heeft alles te maken met het feit dat de impregneerlaag zich optimaal aan de onderliggende materialen moet kunnen hechten. Enkel en alleen op deze manier heeft ze de mogelijkheid om een efficiënte bescherming te vormen tegen vocht dat tegen de gevel aanslaat en zich een weg naar binnen in huis probeert te banen. Omwille van deze reden is het in het merendeel van de situaties van belang om eerst een grondige gevelrenovatie door te voeren. Pas wanneer dit is gebeurd kan de gevel vervolgens worden geïmpregneerd. Welke kosten gevelrenovatie vochtbestrijding precies met zich meebrengt zal meteen duidelijk worden wanneer u de informatie op deze pagina raadpleegt.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost gevelrenovatie vochtbestrijding?

Het eerste waar u met betrekking tot gevelrenovatie vochtbestrijding bij stil zult willen blijven staan is de kostprijs die er aan verbonden is. Het totale prijskaartje wordt steeds gevormd door de kosten die voor de verschillende onderdelen van gevelrenovatie in rekening worden gebracht. Op dit vlak zijn er dan ook diverse werkzaamheden die mogelijks uitgevoerd dienen te worden. Denk op dit vlak aan:

  • Het vervangen van beschadigd voegwerk.
  • Het vervangen van beschadigde stenen.
  • Het vervangen van de aanwezige raamdorpels.
  • Het renoveren van de schoorsteen van de woning.

Hoewel het uiteraard onmogelijk is om precies aan te geven hoeveel gevelrenovatie vochtbestrijding u zal kosten krijgt u door middel van de onderstaande prijstabel toch reeds een bepaalde indicatie.

Type gevelrenovatie vochtbestrijding Gemiddelde kostprijs
Vervangen van beschadigd voegwerk Gemiddeld 45 euro per vierkante meter
Vervangen van beschadigde stenen Gemiddeld 15 euro per steen
Vervangen van aanwezige raamdorpels Gemiddeld 35 euro per uur
Renoveren van de schoorsteen Gemiddeld vanaf 500 euro

De prijsopbouw van gevelrenovatie vochtbestrijding

Met betrekking tot de prijsopbouw van gevelrenovatie vochtbestrijding kan er worden vastgesteld dat vooral de arbeidskost in deze zeer hoog ligt. Ze neemt dan ook zomaar even 70 procent van de totale kostprijs in beslag. De materiaalkosten zijn met 28 procent eveneens niet onaanzienlijk te noemen, maar toch zijn ze eenvoudiger te betalen. De overgebleven 2 procent gaat op aan het indekken van de voorrijkosten. Deze laatste kunnen uiteraard worden gedrukt door er voor te kiezen om een bedrijf uit de buurt in te schakelen.

Keuzes die de prijs van gevelrenovatie vochtbestrijding beïnvloeden

Omdat elk renovatieproject anders is, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat meerdere keuzes een niet onaanzienlijke invloed kunnen hebben op de kostprijs die voor gevelrenovatie vochtbestrijding in rekening wordt gebracht. De belangrijkste keuzes en factoren op dit vlak hebben we voor jullie uitgezocht en op een rijtje gezet.

Keuze 1: De exacte onderdelen van de gevel die moeten worden gerenoveerd

Zoals eerder op deze pagina reeds duidelijk gemaakt zullen de exacte onderdelen van de gevel die gerenoveerd moeten worden bepalend zijn voor de uiteindelijke kosten die aangerekend worden. Heeft u kunnen vaststellen dat het vocht zich vooral een weg baant door de voegen van de gevel? In dat geval volstaat het reeds om het voegwerk te vervangen. Zijn ook de stenen beschadigd en wilt u meteen ook de raamdorpels vervangen? In dat geval zullen de totale kosten uiteraard een behoorlijk stuk hoger komen te liggen.

Keuze 2: Renoveren van de schoorsteen of niet?

Wanneer u toch bezig bent met het renoveren van de gevel is het altijd interessant om verder te kijken dan uitsluitend de werkzaamheden welke moeten gebeuren met het oog op het realiseren van vochtbestrijding. Heeft uw huis bijvoorbeeld een schoorsteen en is ook deze aan een herstelbeurt toe? In dat geval is het altijd interessant om deze ook meteen uit te laten voeren.

Interessante bespaartips

Het uitvoeren van gevelrenovatie vochtbestrijding kan gepaard gaan met een stevig prijskaartje. Deze kostprijs is lang niet voor iedereen zomaar even betaalbaar. Om er toch voor te zorgen dat u zelf ook gevelrenovatie vochtbestrijding kunt (laten) uitvoeren hebben we alvast enkele zeer interessante bespaartips voor u op een rijtje gezet.

  • Aanspraak maken op kwantumkorting

Wanneer u niet de enige persoon bent in uw omgeving die er aan denkt om gevelrenovatie vochtbestrijding uit te voeren is het altijd een aanrader om op dit vlak de handen in elkaar te slaan. Door met meerdere mensen de opdracht aan hetzelfde bedrijf toe te kennen kunnen jullie allemaal rekenen op een interessante kwantumkorting. Deze korting kan oplopen tot een aantrekkelijke 10 procent.

  • Zelf de handen uit de mouwen steken

Het volledig uitvoeren van gevelrenovatie is voor veel mensen geen mogelijkheid, maar er zijn wel degelijk bepaalde aspecten waarbij u zelf de handen uit de mouwen kunt steken. Op vlak van gevelrenovatie geldt dat de arbeidskost op de eindfactuur alles behalve onaanzienlijk is. Alle werkzaamheden die u zelf kunt doen zijn dan ook zeker en vast mooi meegenomen. Wilt u dus nog een grote, extra besparing realiseren op de eindfactuur m.b.t. gevelrenovatie vochtbestrijding? Dan is het altijd de moeite waard om ook even zelf de handen uit de mouwen te steken!

  • Schakel een bedrijf uit de buurt in!

Wilt u er zeker van zijn dat u op het einde van de rit niet wordt geconfronteerd met torenhoge voorrijkosten? In dat geval is het altijd een aanrader om een beroep te doen op een bedrijf bij u uit de buurt. Door een lokaal bedrijf in te schakelen zult u merken dat de voorrijkosten zomaar tot een absoluut minimum kunnen worden ingeperkt. In het meest optimale geval worden ze zelfs volledig kwijtgescholden.

Een besparing tot 30% op gevelrenovatie vochtbestrijding realiseren

We hebben op deze pagina reeds verschillende interessante bespaartips op een rijtje gezet. Deze verschillende tips kunnen er stuk voor stuk voor zorgen dat de gemiddelde kostprijs op vlak van gevelrenovatie vochtbestrijding sterk kan worden gedrukt. Er is echter meer. We hebben namelijk nog een extra tip achter de hand waarmee het mogelijk is om nog eens tot een mooie 30 procent aan kosten uit te sparen op de realisatie van gevelrenovatie vochtbestrijding. Het loont dan ook steeds de moeite om er voor te kiezen om offertes bij meerdere vochtbestrijdingsbedrijven op te vragen. Het aanvragen van deze offertes en ze na ontvangst met elkaar vergelijken kan uiteindelijk zorgen voor een aantrekkelijke besparing die zomaar kan oplopen tot een niet onaanzienlijke 30 procent op het prijskaartje van uw gevelrenovatie vochtbestrijding.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …