Kostprijs kimlekkage

Kostprijs kimlekkageVeel mensen die over een kelder onder hun woning beschikken worden geconfronteerd met water of vocht in deze ruimte. Dat is bijzonder vervelend, want op deze manier kan ze haar functie uiteraard niet of slechts gedeeltelijk invullen. Een bekende oorzaak van een vochtige, niet bruikbare kelder is terug te vinden onder de vorm van een zogenaamde kimlekkage. Het betreft hier een slechte verbinding van de grond en de muur. Ondanks het feit dat dit probleem eenvoudig op te lossen is moet u uiteraard wel weten hoe. Bovendien is het ook altijd interessant om een goed beeld te hebben van de kosten die hieraan verbonden zijn. Al deze informatie zetten we graag uitgebreid voor u op een rijtje op deze pagina.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost het oplossen van kimlekkage?

In de basis is het laten oplossen van een kimlekkage eigenlijk helemaal niet zo duur. Toch zult u merken dat het totale kostenplaatje heel wat hoger kan uitvallen dan u misschien in eerste instantie had verwacht. Hoe komt dat? Zeer eenvoudig. Het komt namelijk slechts zelden voor dat een kimlekkage het enige (vocht)probleem vormt in uw kelder. Daarnaast zijn er vaak meerdere ingrepen nodig om uw kelder echt helemaal gebruiksklaar te krijgen. Al deze verschillende factoren samen zorgen er uiteindelijk voor dat u rekening moet houden met een toch vrij aanzienlijk prijskaartje. Alle verschillende kosten met betrekking tot kimlekkage hebben we in de onderstaande prijstabel voor u op een rijtje gezet.

Type oplossing voor kimlekkage Gemiddelde kostprijs
Het injecteren van de keldermuur Tussen de 100 & 125 euro per lopende meter
Het toepassen van randdrainage Tussen 2.500 & 5.000 euro
Realiseren van een complete kelderdichting Tussen 5.000 & 10.000 euro

Zoals u kunt vaststellen liggen de kosten voor het verhelpen van een kimlekkage vaak zeer ver uit elkaar. Veel is op dit vlak afhankelijk van de ernst van de situatie. Is er sprake van een grote kelder waarbij niet alleen rand-, maar bijvoorbeeld ook vloerdrainage dient te worden uitgevoerd? In dat geval zullen de kosten uiteraard heel wat hoger uitvallen. Volstaat het om uitsluitend randdrainage uit te voeren bij een kelder met geringe afmetingen? Dan zult u met een budget van 2.500 euro waarschijnlijk (ruim) voldoende hebben.

De prijsopbouw van kimlekkage

Inmiddels mag u dan wel een zicht hebben op de verschillende kosten die aangerekend kunnen worden voor het verhelpen van een kimlekkage in uw kelder, maar hoe ziet de indeling van deze kostprijs er precies uit? Zeer eenvoudig. In principe zijn er drie kosten waar u bij stil moet blijven staan. De eerste kost heeft te maken met de arbeid die moet worden verricht. Deze is goed voor een percentage van 50% van de totaalprijs. Het materiaal / middel dat is vereist voor het verhelpen van de kimlekkage is goed voor 40 procent van de kosten. De overgebleven 10 procent dekt het machinegebruik in. Dit laatste is onder meer noodzakelijk wanneer er een drainage van de kelder dient te gebeuren.

Keuzes die de kostprijs van kimlekkage beïnvloeden

De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het verhelpen van kimlekkage is steeds afhankelijk van meerdere factoren. Om er zeker van te zijn dat u op dit vlak niets over het hoofd ziet hebben we de verschillende keuzes die het prijskaartje van kimlekkage kunnen beïnvloeden alvast even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?

Voor het oplossen van kimlekkage zelf volstaat het doorgaans om de muur in kwestie te injecteren. Dit zorgt er voor dat het vocht niet meer door de muur in kwestie wordt geabsorbeerd. Hierdoor komen de vochtplekken en de schimmels te verdwijnen. Voor het injecteren van de keldermuur kan rekening worden gehouden met een kostprijs welke is gelegen tussen de 100 en 125 euro per lopende meter. Dienen er ook nog andere werkzaamheden te worden uitgevoerd, bijvoorbeeld omdat u moet vaststellen dat het vochtprobleem in uw kelder hiermee niet is opgelost? In dat geval kunnen de kosten uiteraard een flink stuk hoger uitvallen.

Keuze 2: Zelf doen of uitbesteden aan een professional?

In principe is het nagenoeg onmogelijk om zelf de kimlekkage in uw kelder op te lossen. Dit betekent concreet dat er in meer dan 80 procent van de gevallen een beroep wordt gedaan op een echte expert. Hierdoor kunt u er van op aan dat het oplossen van uw kimlekkage op een efficiënte wijze gebeurt, maar daar staat dan wel een verhoging van de kostprijs met 50 procent tegenover. Heeft u hier geen probleem mee en wilt u vooral uw kelder eindelijk kunnen gebruiken waarvoor ze in eerste instantie was bedoeld? Dan is het uitbesteden van het karwei om uw kimlekkage op te lossen altijd een aanrader.

Interessante bespaartips

Heeft u ook te maken met kimlekkage in de kelder van uw woning en wilt u dit probleem laten verhelpen? Vallen de standaard kosten echter te hoog uit waardoor u op zoek bent naar mogelijkheden om te besparen? Dat kan door gebruik te maken van deze interessante bespaartips:

  • Doe een beroep op een bedrijf uit de buurt

Veel mensen houden er bij het vergelijken van ontvangen offertes geen rekening mee, maar er worden ook veelal zogenaamde voorrijkosten aangerekend. Deze kosten bedragen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer en kunnen behoorlijk hoog oplopen. Wilt u deze kosten voorkomen of in ieder geval sterk kunnen beperken? Dan is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op een bedrijf uit uw eigen buurt.

  • Laat meerdere werkzaamheden in één keer uitvoeren

Wordt duidelijk dat het gewoon injecteren van de keldermuur geen sluitende oplossing biedt? Dienen er bijgevolg meerdere werkzaamheden te worden uitgevoerd? In dat geval doet u er goed aan om deze samen uit te laten voeren. Hierdoor kunt u namelijk aanspraak maken op een aantrekkelijke kwantumkorting die de eindfactuur toch enigszins (verder) kan verlagen.

Bespaar tot wel 30% op de kosten voor het verhelpen van kimlekkage

Het laten verhelpen van kimlekkage kan behoorlijk veel geld kosten, in het bijzonder wanneer blijkt dat dit niet de enige oorzaak is waardoor uw kelder onder water komt te staan. De bovenstaande bespaartips kunnen er voor zorgen dat het kostenplaatje dat u hiervoor dient te betalen aanzienlijk naar omlaag kan worden bijgesteld, maar toch kan dit voor veel mensen of gezinnen onvoldoende zijn. Er bestaat echter nog een mogelijkheid om een extra besparing tot wel 30% uit te voeren. Dit kan gebeuren door het opvragen van meerdere offertes en deze met elkaar te vergelijken. Een objectieve vergelijking uitvoeren maakt het verhelpen van uw kimlekkage dan ook financieel zomaar even nog flink wat interessanter.

 

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …