Kostprijs vochtbestrijding muren

Kostprijs vochtbestrijding murenWanneer u wordt geconfronteerd met vochtige muren in uw huis is dat uiteraard bijzonder vervelend. Niet alleen kunnen er bij vochtige muren namelijk vochtplekken en schimmels ontstaan, daarnaast is het ook nog eens zo dat het leefklimaat in huis er aanzienlijk door wordt verslechterd. De schimmels die zich kunnen aftekenen op vochtige muren zijn namelijk werkelijk nefast voor de gezondheid van de mens en kunnen op termijn ademhalingsproblemen veroorzaken. Bent u ook in uw huis geconfronteerd met vochtige muren en bent u op zoek naar interessante oplossingen op vlak van vochtbestrijding muren? Wilt u graag meteen ook weten welke kosten er voor deze oplossingen in rekening kunnen worden gebracht? Lees dan snel verder en u komt er alles over te weten!

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost vochtbestrijding muren?

De kosten die in rekening worden gebracht voor vochtbestrijding muren zijn altijd afhankelijk van het soort vochtbestrijding dat moet worden toegepast. Op dit vlak onderscheiden we meerdere mogelijkheden, namelijk:

  • Vochtbestrijding muren door injecteren
  • Vochtbestrijding muren door impregneren

Er wordt voor gekozen om muren te injecteren wanneer er sprake is van opstijgend vocht. Het gaat hierbij om vocht dat zich in de grond bevindt welke zich een weg naar boven probeert te banen tot ze de muren of de vloer van uw woning bereikt.

Het impregneren van de muur gebeurt dan weer op het ogenblik dat bijvoorbeeld de gevel van het huis vatbaar is voor doorslaand vocht. Dit kan het geval zijn omdat de gevel door de tand des tijds is aangetast en er bijvoorbeeld scheuren in de voegen zijn ontstaan. Ook kapotte stenen kunnen hiervan aan de basis liggen.

Voor welk type van vochtbestrijding muren u in de praktijk ook moet kiezen, wij hebben de kosten die er aan zijn verbonden alvast even uitbreid voor u op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Type vochtbestrijding muren Gemiddelde kostprijs
Vochtbestrijding muren door injecteren Vanaf 100 à 125 euro per lopende meter
Vochtbestrijding muren door impregneren Vanaf 9 à 13 euro per vierkante meter

Wanneer er sprake is van opstijgend vocht zou u er eventueel nog voor kunnen kiezen om de muren te onderkappen. Het betreft hier echter zeer ingrijpende werkzaamheden waarbij de woning als het ware wordt opgelift. Omwille van deze reden wordt er doorgaans uitsluitend voor deze oplossing gekozen op het ogenblik dat er grootschalige renovatiewerken worden uitgevoerd. De gemiddelde kostprijs voor het onderkappen van muren is gelegen tussen de 125 & 150 euro per lopende meter.

De prijsopbouw van vochtbestrijding muren

Wanneer het aankomt op vochtbestrijding muren zijn er meerdere kosten waar u rekening mee dient te houden. In eerste instantie zijn er de arbeidskosten. Deze kosten hebben betrekking tot ongeveer 50 procent van het volledige kostenplaatje. 40 procent van de kosten gaan naar het kopen van de vereiste materialen en middelen. De overgebleven 10 procent delen we op in twee gelijke delen van telkens 5 procent. De ene 5 procent moet worden betaald voor het vergoeden van de machines terwijl de overige 5 procent gaat naar het indekken van de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding muren beïnvloeden

Meerdere keuzes, maar ook factoren kunnen het uiteindelijke kostenplaatje van vochtbestrijding muren beïnvloeden. U doet er dan ook steeds goed aan om rekening te houden met de onderstaande aandachtspunten.

Keuze 1: Het type vochtprobleem

Zoals eerder op deze pagina reeds duidelijk gemaakt bestaan er tegenwoordig verschillende soorten vochtproblemen waarvoor u vochtbestrijding muren kunt toepassen. De aard van het vochtprobleem en het type oplossing zullen uiteindelijk bepalend zijn voor de uiteindelijke facturatieprijs. Globaal gezien is het verhelpen van opstijgend vocht het voordeligst. Wanneer er sprake is van doorslaand vocht zijn de kosten voor het verhelpen van het probleem doorgaans een behoorlijk stuk aanzienlijker.

Bovenstaande komt omdat het impregneren van een beschadigde buitenmuur geen afdoende oplossing biedt tegen doorslaand vocht. De kern van het probleem wordt daarmee namelijk niet aangepakt. In eerste instantie zal er dan ook een renovatie van de gevel moeten gebeuren. U kunt er voor kiezen om een compleet nieuwe gevelbekleding aan te brengen of de beschadigde onderdelen zoals de stenen of de voegen kunnen worden hersteld. Pas daarna kan er een impregneerlaag worden aangebracht.

Keuze 2: Vochtbestrijding muren zelf doen of uitbesteden?

Verschillende aspecten op vlak van vochtbestrijding muren zou u in principe zelf kunnen doen. Wanneer er bijvoorbeeld een renovatie van de gevel dient te gebeuren is het aan te raden dat u dit zoveel als mogelijk is zelf doet. Hetzelfde geldt ook voor het verwijderen van mogelijke obstakels en / of het herstellen van beschadigde voegen bij doorslaand vocht. Dit zijn op zich niet zo’n lastige werkzaamheden. Het zelf uitvoeren van deze karweien kan u dan ook in de praktijk heel wat financiële voordelen opleveren.

Interessante bespaartips

Bent u op zoek naar één of meerdere mogelijkheden om een besparing te realiseren op de kosten met betrekking tot het uitvoeren van vochtbestrijding muren? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Elk bedrijf dat bij u een oplossing op vlak van vochtbestrijding muren moet komen toepassen zal bepaalde voorrijkosten in rekening brengen. Hoe verder het bedrijf in kwestie bij u vandaan is gevestigd, des te hoger deze totale kosten zullen uitvallen. Gemiddeld kunt u wat dit betreft rekenen op een prijs van tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Hier rekening mee houden is dan ook zeker aan te raden.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen

De arbeidskosten die worden aangerekend op vlak van vochtbestrijding muren zijn zoals u reeds heeft kunnen lezen alles behalve onaanzienlijk te noemen. Alleen door zelf de handen uit de mouwen te steken kunt u deze aanzienlijk beperken. Op deze manier kan er in het beste geval een besparing plaatsvinden die kan oplopen tot een slordige 50 procent. Dit maakt uiteraard een meer dan behoorlijk verschil.

Tot 30% extra besparen op de kosten van vochtbestrijding muren

Het is uiteraard mogelijk dat de hierboven vermelde bespaartips een onvoldoende besparing opleveren op de verschuldigde kostprijs. In dat geval bestaat er nog één extra mogelijkheid om te besparen. Het gebeurt nog steeds erg vaak dat mensen er zomaar voor kiezen om meteen akkoord te gaan met de eerste, de beste vochtbestrijding muren offerte die ze ontvangen. Dat kan natuurlijk, maar in de praktijk levert u dit zelden de beste prijs op. Alleen door het aanvragen van offertes bij verschillende bedrijven bent u dan ook verzekerd van de scherpst mogelijke kostprijs. Op deze manier kan er zeer eenvoudig tot een mooie 30 procent extra worden bespaard.

 

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …