Kostprijs vochtbestrijding gevel

Kostprijs vochtbestrijding gevelDe gevel vormt net als het dak één van de meest vatbare onderdelen van een woning. Dat lijkt omwille van het imposante karakter van beide delen van een huis misschien wat vreemd, maar dat is het absoluut niet. Het dak en de gevel zijn namelijk de twee elementen die het meest worden blootgesteld aan de grillen van de natuur. Omwille van deze reden komt het dan ook zeer vaak voor dat er sprake is van doorslaand vocht door de gevel. Het betreft hier letterlijk water dat tegen de gevel aanslaat en zich op die manier een weg naar binnen probeert te banen. Heeft u ook te maken met een dergelijk vochtprobleem en wilt u graag meer te weten komen over de kosten die zijn verbonden aan vochtbestrijding gevel? In dat geval bent u daarvoor op deze pagina aan het juiste adres!

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost vochtbestrijding gevel?

Wanneer het aankomt op vochtbestrijding gevel dient er altijd te worden gekeken in de richting van het aanbrengen van een impregneerlaag. Het betreft hier een onzichtbare beschermingslaag die er voor zorgt dat de weerbaarheid van de gevel tegen penetrerend vocht wordt versterkt. Het gevolg daarvan is dat regen dat zich tegen de gevel aan gooit niet zomaar tot binnen in huis door kan dringen. Er is echter een belangrijk aandachtspunt. Vooraleer de gevel kan worden geïmpregneerd moet u er namelijk honderd procent zeker van zijn dat ze in een uitstekende staat verkeerd. Hier knelt nu meestal net het schoentje.

In het bijzonder indien u er voor heeft gekozen om een oudere woning te kopen zult u kunnen vaststellen dat de gevel door de tand des tijds is aangetast. Het gewoon aanbrengen van een impregneerlaag heeft in deze situatie werkelijk geen enkele zin. De laag zal zich niet goed kunnen hechten waardoor er nog steeds sprake zal zijn van een bepaald vochtprobleem. Wilt u een efficiënte vochtbestrijding gevel toepassen? In dat geval is het altijd belangrijk om rekening te houden met de verschillende, onderstaande kosten.

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Voorbereiden voor vochtbestrijding gevel door toepassen van gevelrenovatie. Tussen 20 & 250 euro per vierkante meter
Aanbrengen van een impregneerlaag op de gevel van uw woning. Tussen 9 & 13 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van vochtbestrijding gevel

Wanneer we de prijsopbouw van vochtbestrijding gevel gaan evalueren kan er worden vastgesteld dat deze er enigszins complex uitziet. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze werkzaamheden eigenlijk worden opgesplitst in twee groepen. Enerzijds zijn er de preventieve werken en anderzijds zijn er de kosten voor het impregneren van de gevel. Dit zorgt er voor dat de totale materiaalkost op 60 procent komt te liggen. 38 procent van de kosten gaan dan naar de arbeidskosten die moeten worden uitgevoerd en de overige 2 procent is voorbehouden voor het betalen van de voorrijkosten die er aan u zullen worden aangerekend.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding gevel kunnen beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat de ene situatie waarin er vochtbestrijding gevel moet worden toegepast de andere niet is. Het is in de praktijk dan ook zo dat meerdere keuzes de uiteindelijke kostprijs van vochtbestrijding gevel sterk kunnen beïnvloeden. Wij hebben de belangrijkste alvast even voor u verzameld en opgelijst.

Keuze 1: De inspectie van de gevel

In eerste instantie zal er vooraleer er vochtbestrijding gevel wordt toegepast altijd een controle worden uitgevoerd van de gevel. Deze inspectie moet onder meer aan het licht brengen of de gevel in haar huidige staat wel geschikt is om te impregneren. Is dat niet het geval, dan zal er meteen worden aangegeven welke actie(s) er moeten worden ondernomen om de gevel klaar te maken voor het impregneren. U dient er wel rekening mee te houden dat deze werkzaamheden doorgaans gepaard gaan met stevige kosten.

Keuze 2: Voorbereidende werken voor vochtbestrijding gevel

Het toepassen van vochtbestrijding gevel gebeurt altijd door het aanbrengen van een zogenaamde impregneerlaag. Omdat deze laag zich goed moet kunnen hechten is het evenwel van belang dat de gevel in een goede staat verkeerd. Dat is lang niet altijd het geval, in het bijzonder niet wanneer de gevel bijvoorbeeld is aangetast door de tand des tijds. In deze situatie is het erg belangrijk dat er een grondige renovatie of herstelling wordt uitgevoerd vooraleer de daadwerkelijke vochtbestrijding wordt toegepast.

Interessante bespaartips

In eerste instantie lijkt het er naar uit te zien dat de kostprijs van vochtbestrijding gevel best wel meevalt. In de praktijk kan dat echter veelal anders uitpakken. Dit zorgt er voor dat het waterdicht maken van een gevel lang niet voor iedereen op financieel vlak tot de mogelijkheden behoort, tenzij men er voor kiest om op enkele manieren te proberen besparen. Indien dat eveneens voor u geldt zijn de onderstaande, interessante bespaartips het bekijken ongetwijfeld meer dan waard.

  • Recht op kwantumkorting of niet?

Woont u in een buurt waar er heel wat oudere woningen zijn terug te vinden? In dat geval is de kans erg groot dat u niet de enige persoon bent die er aan denkt om vochtbestrijding gevel toe te passen. Ga dus gerust even rondhoren en probeer op dit vlak de handen in elkaar te slaan. Op deze manier zult u kunnen vaststellen dat er voor beide partijen een aantrekkelijke kwantumkorting tot wel 10% kan worden ontvangen.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen

Het zelf impregneren van een gevel is uiteraard geen eenvoudig karwei, maar een deel van de voorbereidende werken zou u eventueel wel voor uw eigen rekening kunnen nemen. Dit kan zeer interessant zijn, want op deze manier kunt u de arbeidskosten die moeten worden betaald structureel verlagen. U moet er uiteraard wel zeker van zijn dat u zelf over de nodige kennis beschikt om deze werken uit te voeren.

Bespaar tot 30% extra op de kosten van uw vochtbestrijding gevel

Tot slot, wilt u graag nog een extra bedrag tot wel 30% kunnen uitsparen op de kostprijs van uw vochtbestrijding gevel? In dat geval hebben we nog een extra interessante tip voor u in petto! Het is namelijk altijd mogelijk om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Door het toepassen van deze werkwijze wordt er voor gezorgd dat u er in een mum van tijd de voordeligste optie zo tussenuit kunt halen. In de praktijk is het dan ook vaak zonder enig probleem mogelijk om een (extra) besparing tot wel 30 procent te realiseren.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …