Kostprijs vochtbestrijding kelder

Kostprijs vochtbestrijding kelderHeeft u te maken met vocht in uw kelder? In dat geval zijn er twee nadelen waar u rekening mee dient te houden. In eerste instantie wordt de uitstraling van de kelder aangetast, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat vocht- en schimmelplekken nefast zijn voor de personen die in huis leven. Gelukkig is het tegenwoordig zonder al teveel probleem mogelijk om verschillende vormen van vochtbestrijding kelder toe te passen. Dit zorgt er voor dat elk type vochtprobleem in de kelder in principe vrij eenvoudig kan worden verholpen. Bent u eveneens van plan om een bepaald type van vochtbestrijding kelder toe te passen, maar wilt u daarvoor eerst een goed zicht hebben op de kosten die hiervoor aangerekend kunnen worden? Raadpleeg dan zeker en vast de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost vochtbestrijding kelder?

Het spreekt voor zich dat de totale kost welke in rekening kan worden gebracht op vlak van vochtbestrijding kelder sterk kan worden beïnvloed door meerdere factoren. Niet alleen de ernst van de situatie speelt op dit vlak een cruciale rol, wat bovendien ook te denken van de oorzaak evenals de oppervlakte die het vochtprobleem beslaat? In ieder geval, om er voor te zorgen dat u toch reeds een bepaald beeld krijgt van de gemiddelde kosten op vlak van vochtbestrijding kelder hebben we de onderstaande prijstabel opgemaakt.

Oplossing voor vochtbestrijding kelder Gemiddelde kostprijs
Coaten van de muren in de kelder Gemiddeld zo’n 550 euro voor kelders tot maximum 9 vierkante meter.
Injecteren van de muren in de kelder Gemiddeld zo’n 950 euro voor een keldermuur met 10 strekkende meters.
Waterdicht maken van een kelder Gemiddeld zo’n 2.100 euro voor kelders met een oppervlakte tot 16 vierkante meter.

De prijsopbouw van vochtbestrijding kelder

Wat de prijsopbouw van vochtbestrijding kelder betreft moet er rekening worden gehouden met twee belangrijke kosten. De eerste belangrijke kost heeft betrekking tot de materialen die aangekocht dienen te worden. Deze nemen zo’n 80 procent van de totale factuur in beslag. De overgebleven 20 procent moet dan uiteindelijk worden betaald voor het indekken van de arbeidskosten. Deze laatste valt gelukkig wel nog op verschillende manieren sterk te drukken.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding kelder beïnvloeden

Zoals reeds aangegeven op deze pagina is het zo dat er meerdere keuzes of factoren een directe impact kunnen hebben op de gemiddelde kostprijs die wordt aangerekend voor vochtbestrijding kelder. Om er voor te zorgen dat geen enkele van deze zaken aan uw zicht wordt onttrokken hebben we er voor gekozen om ze hieronder even voor u op een rijtje te zetten.

Keuze 1: Het type vochtbestrijding kelder welke wordt toegepast

Uiteraard is er in eerste instantie het type vochtbestrijding kelder waar gebruik van wordt gemaakt. Wat dat betreft bestaan er drie verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • Het coaten van de muren in de kelder
  • Het injecteren van de muren in de kelder
  • Het waterdicht maken van de kelder

De eerder op deze pagina aangegeven prijstabel geeft het vaak niet onaanzienlijke prijsverschil tussen de diverse mogelijkheden weer. In bepaalde gevallen is het wel mogelijk dat er een combinatie van werkzaamheden zal moeten worden uitgevoerd. Hier dient u dan ook zeker en vast rekening mee te houden.

Keuze 2: Verwijderen van schimmel uit de kelder

Wanneer uw kelder gedurende lange tijd is blootgesteld aan vochtproblemen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er schimmel kan ontstaan. Dergelijke schimmel is niet alleen nefast voor de uitstraling van uw kelder, wat bovendien ook te denken van de impact op de gezondheid van de lucht in huis? Om er zeker van te zijn dat beide nadelen tot een minimum kunnen worden beperkt is het de moeite waard om schimmel die is ontstaan te verwijderen. U kunt er voor kiezen om dit zelf te doen, maar het is eveneens mogelijk om dit uit te besteden. In het laatste geval wordt hiervoor gemiddeld zo’n 160 euro aangerekend voor een oppervlakte van ongeveer 3 vierkante meter.

Interessante bespaartips

Afhankelijk van de ernst van de situatie is het mogelijk dat de te betalen kosten m.b.t. het uitvoeren van vochtbestrijding kelder aanzienlijk hoger uitvallen dan u mogelijks in eerste instantie had verwacht. Omwille van deze reden is het de moeite waard om rekening te houden met de hieronder aangegeven, interessante bespaartips.

  • Indekken van waterschade door verzekering

Heeft u te maken met waterschade in uw kelder en / of de rest van uw woning? In dat geval dient u er rekening mee te houden dat u mogelijks een deel van de schade kunt verhalen in uw brandverzekering. Hierdoor wordt het uitvoeren van vochtbestrijding kelder meteen een behoorlijk stuk betaalbaarder gemaakt.

  • Besparen op de voorrijkosten

Wilt u een extra besparing op de factuur van uw vochtbestrijding kelder kunnen realiseren zonder kwaliteitsverlies? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een lokaal vochtbestrijdingsbedrijf. Op deze manier zult u kunnen vaststellen dat de voorrijkosten van gemiddeld tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer aanzienlijk lager zullen uitvallen. In het meest optimale geval kunnen ze zelfs volledig worden voorkomen.

  • Steek zelf ook de handen uit de mouwen!

Het loont altijd de moeite om ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Door bijvoorbeeld zelf een ventilatierooster of een ventilatiesysteem in de kelder te plaatsen zult u kunnen vaststellen dat er toch weer iets kan worden uitgespaard op de arbeidskosten. Zelf de karweien uitvoeren die mogelijk zijn is dan ook altijd een aanrader.

Tot 30% (extra) besparing op uw vochtbestrijding kelder!

Wilt u graag nog een extra besparing kunnen realiseren op de kostprijs van uw vochtbestrijding kelder? In dat geval is het de moeite waard om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende partijen. Op deze manier zult u kunnen vaststellen dat één enkele vergelijking u zomaar een bedrag tot wel 30% kan besparen. Als dat niet mooi meegenomen is! Ook de scherpste prijs voor uw vochtbestrijding kelder realiseren? Zorg er dan altijd voor dat er meerdere offertes worden opgevraagd en u deze op objectieve wijze kunt vergelijken!

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …