Kostprijs vochtbestrijding keuken

Het gebeurt niet zelden dat mensen er zich over verbazen hoe snel er vochtproblemen in de keuken kunnen ontstaan. Nochtans is dit helemaal niet zo vreemd. De drie belangrijkste vochtproblemen kunnen in principe stuk voor stuk in uw keuken opduiken. Niet alleen kan er dan ook sprake zijn van optrekkend en / of doorslaand vocht, bovendien kan er ook sprake zijn van een manifestering van condensatievocht. Met welke type van vochtprobleem u ook in uw keuken wordt geconfronteerd, de onderstaande informatie zorgt er voor dat u nooit voor onverwachte kosten zult kunnen komen te staan.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost vochtbestrijding keuken?

Het merendeel van de mensen zijn er tegenwoordig wel van bewust dat het laten verhelpen van een vochtprobleem eigenlijk niet zo’n groot probleem meer hoeft te zijn. Vochtbestrijding keuken kan echter op meerdere manieren gebeuren. Welke van de verschillende mogelijkheden uiteindelijk voor u de oplossing zal betekenen is afhankelijk van de aard van het vochtprobleem. In het merendeel van de gevallen wordt een vochtprobleem in de keuken veroorzaakt door condensatievocht dat zich manifesteert. Het betreft hier vocht welke onder meer tot stand komt door het koken van gerechten. In dit geval kunnen de onderstaande oplossingen er voor zorgen dat het vochtprobleem in de kiem wordt gesmoord:

Vochtbestrijding keuken oplossing Gemiddelde kostprijs
Plaatsing van een ventilatierooster Tussen 17,50 & 30 euro per stuk
Voorzien van een elektrische ventilator Tussen 30 & 75 euro per stuk
Realisatie van een mechanisch ventilatiesysteem Tussen 1.450 & 4.900 euro per stuk

Zoals reeds aangegeven kan ook doorslaand vocht een probleem vormen in uw keuken (indien deze zich direct achter de buitenmuur bevindt) en wat ook te denken van opstijgend vocht? Ook de gemiddelde kosten voor het laten verhelpen van deze vochtproblemen in uw keuken hebben we uiteraard even voor u op een rijtje gezet.

Vochtbestrijding keuken oplossing Gemiddelde kostprijs
Injecteren van de muren bij optrekkend vocht Vanaf gemiddeld 100 à 110 euro per lopende meter
Impregneren van de muren bij doorslaand vocht Vanaf gemiddeld 110 à 160 euro per lopende meter

De prijsopbouw van vochtbestrijding keuken

Wat de prijsopbouw betreft van vochtbestrijding keuken moet er rekening worden gehouden met twee verschillende soorten kosten. In eerste instantie zijn er de materiaalkosten die een slordige 65 procent van het totale prijskaartje in beslag nemen. De overige 35 procent is voorbehouden voor het indekken van de arbeidskosten waar ook de voorrijkosten bij zijn inbegrepen. Mochten we deze nog eens uitsplitsen, dan zou deze goed zijn voor 5 procent van het totale bedrag dat voor vochtbestrijding keuken in rekening wordt gebracht.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding keuken beïnvloeden

Vochtbestrijding keuken kan op meerdere manieren worden uitgevoerd en dat zorgt er voor dat er ook diverse invloeden op de kostprijs ontstaan. Omdat deze er zomaar voor kunnen zorgen dat de kostprijs op vlak van vochtbestrijding keuken gevoelig kan worden verhoogd of verlaagd is het absoluut de moeite waard om rekening te houden met het hieronder geplaatste overzicht:

Keuze 1: Het type vochtbestrijding keuken

De aard van het vochtprobleem in uw keuken zal altijd de basis leggen voor de kosten m.b.t. vochtbestrijding keuken. Op dit vlak onderscheiden we drie verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • Optrekkend grondvocht
  • Doorslaand vocht
  • Condensatievocht

Eventueel zou er eveneens sprake kunnen zijn van een vochtprobleem in uw keuken welke wordt veroorzaakt door een lek in één van de waterleidingen. Wanneer de oorzaak van het vochtprobleem in uw keuken niet meteen duidelijk is kan het interessant zijn om een lekdetectie uit te laten voeren. Let wel, in dit geval bent u al snel een bedrag tot zo’n 400 euro kwijt.

Keuze 2: De ernst van het vochtprobleem

De ernst van het vochtprobleem zal altijd een zeer aanzienlijke impact hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het uitvoeren van vochtbestrijding keuken. Omwille van deze reden wordt het dan ook ten allen tijde aangeraden om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Alleen op deze manier kunt u voorkomen dat het vochtprobleem zich manifesteert en blijft het uitvoeren van vochtbestrijding keuken ten allen tijde betaalbaar.

Interessante bespaartips

Het uitvoeren van vochtbestrijding keuken is vaak een noodzakelijk kwaad. Waarschijnlijk heeft u ook helemaal geen rekening gehouden met de extra kosten die daarvoor in rekening worden gebracht. Wilt u de hoogte van de kostprijs m.b.t. het laten uitvoeren van vochtbestrijding keuken zoveel als mogelijk is beperken? In dat geval raden we u aan om gebruik te maken van de hieronder aangegeven, interessante bespaartips.

  • Lekdetectie laten uitvoeren of niet?

Zoals u reeds eerder op deze pagina heeft kunnen lezen kan het laten uitvoeren van een lekdetectie gepaard gaan met vrij aanzienlijke kosten. Het laten uitvoeren van een dergelijk onderzoek is gelukkig lang niet altijd een vereiste, in tegendeel. Wees er dus zeker van dat een dergelijke detectie niet zonder reden wordt uitgevoerd. Is dat wel het geval? Dan kunt u zomaar te maken krijgen met 400 euro aan nutteloze kosten.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen

Moet er gewoon een ventilatierooster worden geplaatst? En is er sprake van schimmel aan de muur welke dient te worden verwijderd? Deze beide karweien kunnen perfect door uzelf worden uitgevoerd. Het enige waar u in principe rekening mee moet houden is dat de schimmel nat moet worden verwijderd. Door zelf deze karweien uit te voeren is het in de praktijk mogelijk om zomaar even tot 35 procent aan arbeidskosten uit te sparen. Zo wordt uw vochtbestrijding keuken financieel heel wat toegankelijker.

Tot 30% extra besparing realiseren op vochtbestrijding keuken

Valt de kostprijs van uw vochtbestrijding keuken zelfs na het toepassen van de bovenstaande, interessante bespaartips nog steeds (veel) te hoog uit? In dat geval hebben we nog een extra mooi tip voor u in petto. Het is namelijk zonder probleem mogelijk om nog een extra besparing te realiseren tot wel 30 procent op de kostprijs van uw vochtbestrijding keuken. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door contact op te nemen met meerdere vochtbestrijdingsbedrijven en bij hun een offerte aan te vragen. Door het vergelijken van deze offertes zult u uiteindelijk kunnen vaststellen dat de kosten op vlak van vochtbestrijding keuken meer dan behoorlijk kunnen worden gedrukt. Zo wordt het verhelpen van uw vochtprobleem financieel veel interessanter.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …