Kostprijs vochtbestrijding muren

In een woning kunt u op tal van verschillende manieren geconfronteerd worden met bepaalde problemen of schade. Vochtproblemen liggen aan de basis van enkele van de vaakst optredende schadegevallen. Dat is vervelend, want niet alleen kunnen vochtproblemen de uitstraling van uw interieur aanzienlijk aantasten, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze zorgen voor een aanzienlijke verslechtering van de levensomstandigheden in huis. Niet zelden kunnen agressieve schimmels die het gevolg zijn van vochtproblemen zelfs zorgen voor ademhalingsproblemen. Heeft u ook te maken met een bepaald vochtprobleem en bent u daarvoor op zoek naar een concrete oplossing? Wilt u zich echter niet laten verrassen door de kosten die deze oplossing met zich meebrengt? In dat geval zal de informatie over de kosten vochtbestrijding muren op deze pagina voor u ongetwijfeld bijzonder interessant zijn.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost vochtbestrijding muren?

Door de jaren heen zijn er tal van verschillende manieren uitgedokterd om de meest uiteenlopende vochtproblemen aan te pakken. Dit zorgt er voor dat het uitvoeren van vochtbestrijding muren geen enkel probleem meer hoeft te vormen. Anderzijds stellen veel mensen zich wel de vraag met welke kosten ze op dit vlak nu precies rekening dienen te houden. De prijs die wordt aangerekend voor het uitvoeren van vochtbestrijding muren is altijd afhankelijk van situatie tot situatie. Niet alleen het type vochtprobleem zal namelijk haar invloed uitoefenen op de eindprijs, wat bovendien ook te denken van de ernst van het vochtprobleem? In ieder geval hebben wij de belangrijkste kosten met betrekking tot het uitvoeren van vochtbestrijding muren voor u op een rijtje gezet middels de hieronder terug te vinden prijstabel.

Type vochtbestrijding muren Gemiddelde kostprijs
Injecteren van buitenmuur Gemiddeld zo’n 750 à 800 euro per 8 strekkende meters incl. BTW.
Injecteren van binnen- en buitenmuur Gemiddeld zo’n 1.450 à 1.550 euro per 8 strekkende meters incl. BTW.
Impregneren van buitenmuur Gemiddeld zo’n 950 euro voor 100 vierkante meter.
Reinigen en impregneren van gevel Gemiddeld zo’n 1.750 euro voor 100 vierkante meter.

De prijsopbouw van vochtbestrijding muren

Wanneer het aankomt op de kosten op vlak van vochtbestrijding muren zult u rekening moeten houden met verschillende prijzen die in rekening worden gebracht. Allereerst zijn er de materiaalkosten. Deze kunnen tot wel 60 procent in beslag nemen. De arbeidskosten zijn op hun beurt dan weer goed voor 30 procent aan kosten en de resterende 10 procent is voorbehouden voor de voorrijkosten die moeten worden betaald. Uiteraard kan de exacte prijsopbouw van vochtbestrijding muren voor uw situatie worden beïnvloed door de keuzes die u zelf heeft gemaakt.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding muren beïnvloeden

Meerdere factoren en keuzes kunnen er voor zorgen dat de kosten op vlak van vochtbestrijding muren worden beïnvloed. Wij hebben de belangrijkste van deze zaken alvast even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type vochtbestrijding muren

Zoals reeds aangegeven op deze pagina kan het uitvoeren van vochtbestrijding muren op twee verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie kan er bijvoorbeeld voor worden gekozen om een muur te injecteren, maar ook het impregneren van de muren van uw woning is een mogelijkheid. Zoals de prijstabel eerder op deze pagina duidelijk maakt is er tussen deze verschillende soorten van vochtbestrijding muren steeds sprake van een bepaald, niet onaanzienlijk prijsverschil. Hier rekening mee houden is dan ook zeker en vast aan te raden.

Keuze 2: Verwijderen van schimmel van de muren

Is het vochtprobleem waarmee u bent geconfronteerd opgelost? In dat geval zult u de mogelijks beschadigde muren terug willen herstellen en afwerken. Het verhelpen van de vochtplekken of het verwijderen van de aanwezige schimmel kan worden uitbesteed, maar u kunt dit in principe ook zelf doen. Gaat u dit karwei uitbesteden aan een expert? In dat geval kunt u er rekening mee houden dat er tussen de 140 en 150 euro aan kosten per 3 vierkante meter kan worden aangerekend.

Keuze 3: Eventueel vervangen van het beschadigde voegwerk

Is er sprake van doorslaand vocht in uw huis? In dat geval bestaat de kans dat er beschadigingen zijn opgetreden aan de gevel van uw woning. In het merendeel van de gevallen baant het vocht zich een weg door beschadigd voegwerk. Het laten herstellen van het voegwerk is van cruciaal belang vooraleer er een impregneerlaag kan worden voorzien. Voor het herstellen of opnieuw laten voegen van de gevel wordt er een kostprijs in rekening gebracht van tussen de 20 & 25 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Zou u graag een besparing willen realiseren op de kostprijs die voor vochtbestrijding muren in rekening wordt gebracht? In dat geval is het beslist de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Kwantumkorting bij vochtbestrijding muren

Wist u dat er een extra korting kan worden gerealiseerd tot 10 procent voor het uitvoeren van vochtbestrijding muren? Dit is mogelijk door er voor te kiezen om meerdere opdrachten in één keer aan hetzelfde vochtbestrijdingsbedrijf uit te besteden. Op deze manier kan er tot 10 procent (extra) worden bespaard zonder dat er op ook maar enige wijze moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit.

  • Kiezen voor een lokaal bedrijf drukt de voorrijkosten

Is een vochtbestrijdingsbedrijf welke ver bij u vandaan is gevestigd het voordeligst? Hou dan ook altijd rekening met de voorrijkosten die moeten worden betaald. Deze kosten kunnen er op het einde van de rit zomaar voor zorgen dat een op het eerste zicht goedkope offerte een behoorlijk stuk duurder uitvalt. De gemiddelde voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer die moet worden afgelegd.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen

In principe bestaat er altijd een mogelijkheid om bij vochtbestrijding muren te besparen op de arbeidskosten. Door zelf de handen uit de mouwen te steken en bijvoorbeeld uw gevel te reinigen is het in de praktijk mogelijk om een besparing tot wel 30 procent te realiseren. Uiteraard is een beetje handigheid en / of ervaring in deze situatie wel een absolute vereiste.

Tot wel 30% besparen op de kostprijs van vochtbestrijding muren

De bovenstaande bespaartips maken het reeds mogelijk om een aantrekkelijke besparing te realiseren op uw vochtbestrijding muren, maar er is meer. Wist u namelijk dat er nog eens tot 30 procent extra kan worden bespaard, alleen al door het aanvragen van offertes bij verschillende vochtbestrijdingsbedrijven? Op deze manier is het mogelijk om de kosten sterk te drukken en dat zonder dat er rekening moet worden gehouden met ook maar enig verlies aan kwaliteit. Zo slaat u twee vliegen in één klap.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …