Kostprijs vochtbestrijding slaapkamer

Kostprijs vochtbestrijding slaapkamerMenig aantal slaapkamers worden getroffen door een vochtprobleem. Veel mensen denken dan ook dat het helemaal niet nodig is om hun slaapkamer te ventileren. Dat is echter niet correct. Sterker nog, het voorzien van een goede ventilatie in de slaapkamer is van cruciaal belang om te kunnen spreken van echt gezonde slaapomstandigheden. Heeft u er net als zoveel anderen voor gekozen om geen ventilatie te voorzien in uw slaapkamer en wordt u bijgevolg geconfronteerd met een bepaald vochtprobleem? In dat geval is het altijd meer dan de moeite waard om de informatie m.b.t. de vochtbestrijding kosten voor de slaapkamer op deze pagina te raadplegen. Zo weet u precies aan welke kosten u zich kunt verwachten.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost vochtbestrijding slaapkamer?

Buiten de badkamer en de keuken is ook de slaapkamer een ruimte in huis waar (misschien een beetje opvallend) heel wat vocht in wordt veroorzaakt. Voor dit vocht zijn wij als mensen zelf verantwoordelijk. Heeft u tijdens de winter nog nooit opgemerkt dat er zich condens op het glas van de ramen in uw slaapkamer bevindt? Dit komt doordat we tijdens het slapen continue vochtige lucht uitademen. Dit zorgt er voor dat niet alleen in een badkamer, maar ook in een slaapkamer al snel sprake kan zijn van condensatievocht welke zich manifesteert.

Het spreekt voor zich dat condensatievocht lang niet het enige type vochtprobleem is waarvan sprake kan zijn in uw slaapkamer. Wat met name ook te denken van doorslaand of opstijgend vocht? Ook dit zijn twee vochtproblemen die niet zelden voorkomen bij een (gelijkvloerse) slaapkamer. Met welk type vochtprobleem u ook te maken krijgt, het spreekt voor zich dat u steeds een goed beeld zult willen hebben op de kosten die voor het verhelpen van het probleem in rekening kunnen worden gebracht. Dit wordt meteen duidelijk aan de hand van de hieronder geplaatste prijstabel.

Type vochtbestrijding slaapkamer Gemiddelde kostprijs
Plaatsen van een ventilatierooster in de slaapkamer Tussen 17,50 & 30 euro per stuk
Realisatie van een elektrisch ventilatiesysteem Tussen 30 & 80 euro per stuk
Mechanisch ventilatiesysteem Tussen 1.600 & 4.900 euro per stuk
Impregneren van de buitenmuur Tussen 9 & 11 euro per vierkante meter
Injecteren van de muur van de slaapkamer Tussen 60 & 65 euro per lopende meter

De prijsopbouw van vochtbestrijding slaapkamer

Het loont absoluut de moeite om ook even de nodige aandacht te besteden aan de vochtbestrijding slaapkamer. Deze is opgebouwd uit drie delen. Het eerste deel is terug te vinden onder de vorm van de arbeidskosten. Deze zijn goed voor ongeveer 30 procent van de totale kostprijs. 65 procent van de kosten gaan naar het materiaal welke u zult moeten kopen en de overgebleven 5 procent is vereist om de voorrijkosten in te dekken.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding slaapkamer beïnvloeden

Bent u eveneens op zoek naar een concrete oplossing op vlak van vochtbestrijding slaapkamer, maar wilt u er zeker van zijn dat u niet teveel zult betalen? In dat geval is het belangrijk om rekening te houden met de onderstaande keuzes en factoren. Stuk voor stuk kunnen ze namelijk een niet onaanzienlijke invloed uitoefenen op de totale facturatieprijs met betrekking tot het uitvoeren van vochtbestrijding slaapkamer.

Keuze 1: De aard van het vochtprobleem in uw slaapkamer

Elk type van vochtbestrijding gaat gepaard met diens eigen, specifieke kostprijs. Zoals reeds aangegeven is het namelijk zo dat u in uw slaapkamer geconfronteerd kunt worden met tal van verschillende vochtproblemen. Het gaat hierbij om:

  • Doorslaand vocht welke via de gevel uw slaapkamer binnen komt.
  • Opstijgend vocht die wordt geabsorbeerd door de vloer en / of de muren in uw slaapkamer.
  • Condensatievocht welke ontstaat door een gebrek aan een goede ventilatie.

In principe is het probleem van condensatievocht het eenvoudigst en bovendien ook het voordeligst op te lossen.

Keuze 2: De ernst van de situatie

Wilt u de kosten met betrekking tot vochtbestrijding slaapkamer zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is het belangrijk om het probleem zo snel mogelijk in de kern aan te pakken. Hoe langer een vochtprobleem bestaat, des te ernstiger ze zich kan manifesteren. Dit betekent dat er een meer doorgedreven oplossing is vereist welke altijd hogere kosten met zich meebrengt.

Keuze 3: Zelf de vochtbestrijding uitvoeren of uitbesteden?

Afhankelijk van het type vochtprobleem is het mogelijk om uw vochtbestrijding slaapkamer zelf uit te voeren. Dit geldt niet in het minst voor bijvoorbeeld de plaatsing van een ventilatierooster. Door zelf dit karwei uit te voeren is het toch mogelijk om in de praktijk een niet onaanzienlijke 30 procent aan arbeidskosten uit te sparen.

Interessante bespaartips

Bent u op zoek naar mogelijkheden om de kosten met betrekking tot uw vochtbestrijding slaapkamer te verlagen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Wij hebben enkele razend interessante bespaartips voor u op een rijtje gezet.

  • Doe het plaatsen van eenvoudige karweien zelf. Het toepassen van vochtbestrijding slaapkamer is absoluut niet altijd een lastig karwei, in tegendeel. Wanneer er sprake is van condensatievocht is het niet zelden reeds voldoende om er voor te kiezen om een ventilatierooster te voorzien. Dit kunt u in principe perfect zelf doen. Op deze manier kunt u de arbeidskosten voor deze oplossing uitsparen.
  • Maak aanspraak op 10% kwantumkorting. Heeft u opgevangen dat er nog iemand in uw omgeving te maken heeft met vocht in de slaapkamer? Zou u dan ook graag de vochtbestrijding slaapkamer samen willen laten toepassen? Dat is zeker de moeite waard. Hierdoor kan er namelijk voor beide partijen een kwantumkorting worden verkregen tot wel 10 procent.
  • Beperk de voorrijkosten tot een absoluut minimum. De derde en laatste bespaartip heeft betrekking tot de voorrijkosten die aangerekend kunnen worden door een vochtbestrijdingsbedrijf. Deze kosten bedragen 0,50 tot 1 euro per kilometer en kunnen worden beperkt of zelfs volledig worden voorkomen door te kiezen voor een lokaal vochtbestrijdingsbedrijf.

Een besparing tot 30% realiseren op vochtbestrijding slaapkamer

Wilt u graag nog extra kunnen besparen op de kosten die worden aangerekend voor vochtbestrijding slaapkamer? Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Het wordt namelijk aangeraden om er voor te kiezen om niet zomaar één, maar wel meerdere offertes bij verschillende vochtbestrijdingsbedrijven aan te vragen. Op deze manier is het in principe vrij eenvoudig mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot een niet onbelangrijke 30 procent. Dit zorgt er voor dat ook uw vochtbestrijding slaapkamer een flink stuk voordeliger kan worden gemaakt zonder kwaliteitsverlies.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …