Kostprijs vochtbestrijding toilet

toiletOndanks het feit dat een toilet doorgaans slechts een kleine ruimte betreft is het helemaal niet ondenkbaar dat u hierin geconfronteerd wordt met een bepaald vochtprobleem. Wanneer uw toilet op het gelijkvloers van uw huis is gelegen kunt u bijvoorbeeld worden geconfronteerd met opstijgend vocht op de toiletmuren. Bovendien is er ook nog het gevreesde probleem van condensatievocht. Veel mensen denken dat deze uitsluitend badkamers en keukens treft, maar dat is zeker en vast niet correct. Ook in uw toilet kunnen dus verschillende soorten vochtproblemen voorkomen waardoor het toepassen van een (efficiënte) vochtbestrijding altijd een absolute aanrader is. Welke kosten vochtbestrijding toilet precies met zich mee kan brengen wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de informatie op deze pagina.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost vochtbestrijding toilet?

Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om hun toilet niet meer in hun badkamer te integreren. Men doet dit omdat er op deze manier meer comfort ontstaat en bovendien wordt ook een verhoogde privacy gerealiseerd voor de leden van het gezin. Het apart realiseren van een toilet is dus interessant, maar u moet er wel rekening mee houden dat ook de kleinste kamer van het huis niet wordt gevrijwaard van vochtproblemen, in tegendeel. De gemiddelde kosten waar u op vlak van vochtbestrijding toilet rekening mee dient te houden worden duidelijk gemaakt door middel van de onderstaande prijstabel.

Type vochtbestrijding toilet Gemiddelde kostprijs
Plaatsen van een rooster in het toilet Tussen 17,50 & 30 euro per stuk
Voorzien van een elektrische ventilator Tussen 30 & 80 euro per stuk
Impregneren van de muren in het toilet Tussen 9 & 11 euro per vierkante meter

Is er reeds sprake van schimmel op één of meerdere muren van uw toilet? In dat geval zult u er voor willen kiezen om deze schimmel te (laten) verwijderen. Indien u dit karwei gaat uitbesteden kunt u er rekening mee houden dat er hiervoor al snel zo’n 25 euro per vierkante meter in rekening wordt gebracht. Doet u het verwijderen van de schimmel zelf? Wees er dan zeker van dat dit nat gebeurt. Anders gaan de schimmelsporen zich verder verspreiden over het oppervlak van uw toilet.

De prijsopbouw van vochtbestrijding toilet

Wat de prijsopbouw van vochtbestrijding toilet betreft moet er rekening worden gehouden met een aantal verschillende kosten. De materiaalkost neemt zo’n 60 procent van het totale kostenplaatje in beslag. 35 procent van de kosten zijn voorbehouden voor de arbeid die moet worden uitgevoerd en de overige 5 procent gaat op aan de voorrijkosten die door het vochtbestrijdingsbedrijf worden aangerekend.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding toilet kunnen beïnvloeden

Het is vanzelfsprekend dat een groot aantal verschillende keuzes en factoren een niet onbelangrijke impact kunnen hebben op de kostprijs die voor vochtbestrijding toilet in rekening wordt gebracht. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes en factoren in een duidelijk overzicht geplaatst.

Keuze 1: Het soort vochtprobleem

In eerste instantie is er uiteraard het soort vochtprobleem welke een niet onaanzienlijke invloed heeft op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Het spreekt immers voor zich dat het verhelpen van condensatievocht veel voordeliger is dan wanneer er voor moet worden gekozen om de muren te injecteren en eventuele schimmel te verwijderen.

Keuze 2: De ernst van het vochtprobleem

Het wordt altijd aangeraden om bij een bepaald type vochtprobleem zo snel mogelijk actie te ondernemen. Dit komt omdat de hardnekkigheid van het vochtprobleem een niet onaanzienlijke invloed kan hebben op de kosten voor het verhelpen er van. Zo snel mogelijk actie ondernemen zal u dan ook altijd het meeste financieel voordeel opleveren.

Keuze 3: Zelf doen of uitbesteden?

Buiten de materiaalkosten moet er toch ook rekening worden gehouden met zo’n 35 procent aan arbeidskosten die aangerekend worden door het vochtbestrijdingsbedrijf. Zou het niet mooi zijn mocht u deze kunnen voorkomen? Dat is perfect mogelijk door er voor te kiezen om de gewenste vochtbestrijding zelf uit te voeren. Op deze manier kan er heel wat worden bespaard en zeg nu zelf, een ventilatierooster plaatsen kan toch eigenlijk iedereen? Ook het verwijderen van schimmel op één of meerdere van de muren van uw toilet hoeft absoluut geen probleem te zijn, in tegendeel.

Interessante bespaartips

Ondanks de vrij beperkte omvang van een toilet kan het nog steeds zo zijn dat de kosten voor vochtbestrijding toilet heel wat hoger uitvallen dan u misschien wel had verwacht. Dat is op zich vrij eenvoudig op te lossen door rekening te houden met de hieronder aangegeven, interessante bespaartips.

  • Kies voor een lokaal vochtbestrijdingsbedrijf

De keuze voor een lokaal vochtbestrijdingsbedrijf is er eentje die u moet maken wanneer u de voorrijkosten zo beperkt mogelijk wenst te houden. Voor de voorrijkosten geldt dat ze doorgaans zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer (gemiddeld) waardoor ze vrij hoog kunnen oplopen indien u kiest voor een vochtbestrijdingsbedrijf welke ver bij u vandaan is gelegen.

 

  • Maak aanspraak op een kwantumkorting

Wanneer u een bepaald type van vochtbestrijding wenst toe te passen in uw huis is het altijd de moeite waard om even rond te horen bij de buren of zij met eenzelfde idee spelen. Is dat het geval? Dan kunnen jullie beiden mogelijks aanspraak maken op een zogenaamde kwantumkorting. Met een beetje geluk kan deze oplopen tot 10 procent.

  • Doe het zelf

Een derde bespaartip heeft betrekking tot zelf de handen uit de mouwen steken. Het plaatsen van een ventilatierooster in uw toilet is een eenvoudig karwei en ook het eventueel verwijderen van de bestaande schimmel kunt u zelf doen. Op deze manier kan er heel wat op vlak van arbeidskosten worden uitgespaard.

Bespaar tot 30% extra op de kosten van vochtbestrijding toilet

Zou u graag nog een extra besparing willen realiseren op uw vochtbestrijding toilet? Dat is mogelijk. Het wordt op dit vlak steeds aangeraden om er voor te kiezen om offertes aan te vragen bij verschillende vochtbestrijdingsbedrijven. Alleen door het aanvragen van meerdere offertes en door deze op objectieve wijze met elkaar te vergelijken bent u namelijk verzekerd van de best mogelijke prijs. Ook tot 30% extra besparen op de kosten van uw vochtbestrijding toilet? Dan is het aanvragen en vergelijken van meerdere offertes absoluut een must!

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …