Kostprijs vochtbestrijding verf

Vochtproblemen vormen één van de vaakst gehoorde problemen waar mensen die eigenaar zijn van een woning mee geconfronteerd worden. Omwille van deze reden is het dan ook normaal dat met name woningeigenaars op zoek gaan naar mogelijkheden om hun huis beter te beschermen tegen een dergelijk probleem. Dat kan onder meer gebeuren door het toepassen van een vochtwerende verf. Dit type van verf maakt het mogelijk om uw muren of gevel een extra beschermingslaag te geven waardoor vocht zich niet meer zo snel zal weten te manifesteren. Bent u eveneens op zoek naar mogelijkheden op vlak van vochtbestrijding verf, maar wilt u ook graag een goed zicht hebben op de kosten waar u op dit vlak rekening mee dient te houden? In dat geval is de informatie op deze pagina het doornemen alvast meer dan waard!

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost vochtbestrijding verf?

De kosten waar u rekening mee dient te houden op vlak van vochtbestrijding verf zijn altijd sterk afhankelijk van het type verf waarvoor u kiest. Kiest u voor een vochtwerende kwaliteitsverf? In dat geval kunt u rekenen op een gemiddeld prijskaartje van zo’n 250 euro voor 10 liter. Wanneer u van plan bent om het schilderen van uw muren met vochtwerende verf uit te besteden dienen er uiteraard ook nog arbeidskosten te worden betaald.

Type kostprijs Gemiddelde kostprijs
Vochtwerende kwaliteitsverf (10 liter) Gemiddeld zo’n 250 euro
Uurtarief schilder (binnenshuis) Gemiddeld zo’n 35 euro per uur
Uurtarief schilder (buitenshuis) Gemiddeld zo’n 40 euro per uur

De prijsopbouw van vochtbestrijding verf

De prijsopbouw van vochtbestrijding verf is opgebouwd uit twee delen. In eerste instantie is er uiteraard de materiaalkost die niet uitsluitend de verf op zich omvat, maar ook alle benodigdheden evenals het zogenaamde voorstrijkmiddel. Omwille van deze reden is de materiaalkost goed voor in totaal 70 procent van de volledige kosten met betrekking tot vochtbestrijding verf. De overgebleven 30 procent is voorbehouden voor het indekken van de arbeidskosten wanneer het schilderen wordt uitbesteed aan een professionele vakman.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding verf kunnen beïnvloeden

Wanneer vochtbestrijding verf voor u eveneens als muziek in de oren klinkt is het van belang om er rekening mee te houden dat meerdere factoren evenals keuzes de kostprijs hiervan kunnen beïnvloeden. We hebben de belangrijkste alvast even voor u in een handig overzicht geplaatst:

Keuze 1: Apart aanbrengen van voorstrijkmiddel of niet?

Wanneer u de voorkeur geeft aan goedkopere uitvoeringen zult u kunnen vaststellen dat daar het zogenaamde voorstrijkmiddel niet apart bij dient te worden gebruikt. Dat lijkt op het eerste zicht natuurlijk zeer interessant, maar in de praktijk is het dat eigenlijk helemaal niet. Dergelijke goedkopere middelen zijn dan ook enkel en alleen geschikt om toe te passen bij een lichte vochtproblematiek. Is er sprake van grondvocht dat zich een weg tot in de muren probeert te banen? In dat geval zult u alleen maar kunnen vaststellen dat dit type van vochtwerende verf geen sluitende oplossing zal bieden, in tegendeel.

Keuze 2: Zelf de vochtwerende verf aanbrengen of niet?

Met het kopen van een vochtwerende verf gaan uiteraard bepaalde kosten gepaard, dat spreekt voor zich. Zoals de prijsopbouw eerder op deze pagina duidelijk heeft gemaakt zijn er echter eveneens een aantal arbeidskosten waar u rekening mee zult willen houden. Deze arbeidskosten nemen gemiddeld zo’n 30 procent in beslag. Door er voor te kiezen om zelf de muren te schilderen kunt u dus iets meer dan één vierde van de totale kosten op vlak van vochtbestrijding verf uitsparen.

Interessante bespaartips

Indien u er voor kiest om een vochtwerende verf te kopen dient u er altijd rekening mee te houden dat dit gepaard gaat met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Om er voor te zorgen dat vochtbestrijding verf toch ook voor u financieel toegankelijk blijft is het alvast de moeite waard om rekening te houden met de hieronder aangegeven, interessante bespaartips.

  • Kies voor een kwalitatieve vochtbestrijdende verf

Vandaag de dag zijn er op de markt tal van verschillende soorten vochtbestrijdende verven terug te vinden. Het is altijd een aanrader om te kiezen voor een echt kwalitatieve uitvoering. Alleen op deze manier zult u kunnen rekenen op precies die kwaliteit waar u naar op zoek bent. Minder kwalitatieve vochtbestrijdende verven weten doorgaans geen goede bescherming te bieden tegen vocht waardoor ze hun doel eigenlijk een beetje voorbij schieten.

  • Recht op kwantumkorting?

Het gebruik van een vochtwerende verf is door de jaren heen alleen maar populairder geworden. Ook vandaag de dag kiezen nog steeds zeer veel mensen er voor om van een dergelijke soort verf gebruik te maken. Heeft u recent opgevangen dat er nog iemand in uw buurt met dit idee speelt? In dat geval is het altijd interessant om de verf samen te kopen of het karwei aan hetzelfde bedrijf uit te besteden. Hierdoor is het voor beiden mogelijk om een besparing tot wel 10 procent te ontvangen.

  • Verf zelf de muren in uw woning!

U zou er uiteraard voor kunnen kiezen om het laten schilderen van uw muren uit te besteden  aan een professionele schilder, maar het is vaak heel wat interessanter om zelf de handen uit de mouwen te steken. Schilderen is dan ook helemaal geen lastige opdracht en bovendien kunt u op deze manier heel wat geld besparen. Bent u dus ook van plan om gebruik te maken van een vochtwerende verf? Kies er dan bij voorkeur voor om zelf de handen uit de mouwen te steken!

Bespaar tot wel 30% extra op vochtbestrijding verf

Ondanks het feit dat we hierboven reeds enkele uitstekende bespaartips voor u op een rijtje hebben gezet moet het gezegd dat er nog een extra mogelijkheid bestaat om te besparen op de kosten van vochtbestrijding verf. Het gebeurt nog steeds erg vaak dat veel mensen er zomaar voor kiezen om met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan voor wat het kopen en / of laten aanbrengen van vochtwerende verf betreft. Dat is niet interessant, niet in het minst omdat u op deze manier geen enkel zicht heeft op de gangbare marktprijs. Door offertes op te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken zult u kunnen vaststellen dat het perfect mogelijk wordt om tot 30% extra te besparen op het kopen en / of laten aanbrengen van vochtwerende verf.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …