Kostprijs vochtbestrijding zolder

Kostprijs vochtbestrijding zolderDe zolder is een ruimte in huis die vaak een beetje aan haar lot over wordt gelaten. Dit heeft als gevolg dat ze niet alleen vaak een verwaarloosde indruk geeft, daarnaast kunnen er zich ook veel eenvoudiger bepaalde, specifieke problemen manifesteren. Een bekend voorbeeld hiervan is uiteraard een vochtprobleem. Een dergelijk probleem kan door tal van verschillende factoren worden veroorzaakt en kan ernstige gevolgen hebben. Niet alleen is het namelijk mogelijk dat hierdoor de uitstraling van uw ruimte wordt beïnvloed, daarnaast komt ze ook de kwaliteit van de lucht in huis absoluut niet ten goede. Heeft u ook te maken met een bepaald vochtprobleem op zolder en bent u op zoek naar concrete prijsinformatie m.b.t. de mogelijkheden op vlak van vochtbestrijding? In dat geval zal de informatie op deze pagina u daar ongetwijfeld bij kunnen helpen.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost vochtbestrijding zolder?

Vooraleer u vochtbestrijding zolder gaat toepassen spreekt het voor zich dat u een goed beeld zult willen hebben van de kosten die er u hiervoor in rekening kunnen worden gebracht. Dat is erg begrijpelijk, niet in het minst omdat de kosten van vochtbestrijding zolder behoorlijk uiteenlopend kunnen zijn. Dit heeft alles te maken met het feit dat er meerdere oorzaken aan de basis kunnen liggen van het vochtprobleem, namelijk:

  • Doorslaand vocht welke door de gevel binnendringt in de zolderkamer.
  • Condensatievocht welke wordt veroorzaakt door een slechte ventilatie.

Met welke van de hierboven aangegeven vochtproblemen u uiteindelijk ook wordt geconfronteerd, de onderstaande prijstabel zal er voor zorgen dat u meteen een degelijke indruk krijgt van de gemiddelde kosten waar u rekening mee kunt houden.

Type vochtbestrijding zolder Gemiddelde kostprijs
Verhelpen van condensatievocht door plaatsing van ventilatierooster. Tussen 17,50 & 30 euro per stuk
Verhelpen van condensatievocht door realisatie van een mechanisch ventilatiesysteem op zolder. Tussen 1.500 & 4.900 euro per systeem
Het impregneren van de buitenmuur tegen doorslaand vocht dat de zoldermuur penetreert. Tussen 9 & 11 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van vochtbestrijding zolder

Wat de prijsopbouw van vochtbestrijding zolder betreft dient er rekening te worden gehouden met drie verschillende aspecten. In eerste instantie is er uiteraard het prijskaartje van het materiaal dat moet worden aangekocht. Deze neemt zo’n 60 procent in beslag. 30 procent van de kosten zijn dan weer voorbehouden voor de arbeid die moet worden verricht en de resterende 5 procent gaat naar de voorrijkosten welke betaald dienen te worden.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding zolder beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat de totale kostprijs die in rekening wordt gebracht voor vochtbestrijding zolder sterk afhankelijk is van meerdere factoren. De belangrijkste aspecten die van invloed (kunnen) zijn op de kostprijs van vochtbestrijding zolder hebben we alvast even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Hoe wordt het vochtprobleem veroorzaakt?

De eerste keuze die de kostprijs van vochtbestrijding zolder beïnvloedt heeft betrekking tot de aard van het vochtprobleem in uw zolder. Is er bijvoorbeeld sprake van doorslaand vocht of is het probleem tot stand gekomen door de manifestatie van condensatievocht? Het verhelpen van dit laatste vochtprobleem is doorgaans niet alleen het eenvoudigst, maar ook nog eens het voordeligst.

Keuze 2: De ernst van het probleem

Veel mensen laten een vochtprobleem veel te lang aanslepen. Dat geldt in het bijzonder voor vochtproblemen die de kop opsteken in de zolder. Lang niet iedereen maakt namelijk actief gebruik van deze ruimte in huis waardoor het risico bestaat dat een mogelijk vochtprobleem enige tijd aan het zicht van de inwoners onttrokken blijft. Toch is het belangrijk om bij een vochtprobleem op zolder zo snel mogelijk actie te ondernemen. Hoe langer het vochtprobleem immers de tijd heeft om zich te manifesteren, des te moeilijker ze te verhelpen is. Het spreekt voor zich dat ook dit het kostenplaatje van vochtbestrijding zolder aanzienlijk de hoogte in kan stuwen.

Interessante bespaartips

Het is op meerdere manieren mogelijk om een besparing te realiseren op de kosten voor vochtbestrijding zolder. Het mooie aan deze mogelijkheden is dat ze er niet voor zorgen dat er moet worden ingeboet op vlak van efficiëntie voor wat de oplossing betreft. Wij hebben in ieder geval de meest interessante bespaartips voor u nog even opgelijst.

  • Kies voor een lokaal vochtbestrijdingsbedrijf. Veel mensen staan er niet bij stil, maar er voor kiezen om een lokaal vochtbestrijdingsbedrijf onder de arm te nemen kan u altijd een (extra) interessant financieel voordeel opleveren. Dit komt omdat de voorrijkosten dan tot een absoluut minimum kunnen worden ingeperkt. Deze bedragen toch tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Een bedrijf inschakelen welke ver bij u vandaan is gevestigd kan dus de uiteindelijke factuur sterk verhogen.
  • Steek zelf de handen uit de mouwen! Wordt het probleem op uw zolder gewoon veroorzaakt door condensatievocht? In dat geval is het vaak voldoende om gewoon een goede ventilatie te voorzien. Er voor kiezen om een ventilatierooster te plaatsen kan dan ook reeds heel wat narigheid voorkomen. Dit is bovendien in principe een karwei dat u perfect zelf kunt uitvoeren waardoor er geen rekening moet worden gehouden met (extra) arbeidskosten.
  • Luister even bij uw buren of mensen uit de omgeving. De kans bestaat dat u niet de enige persoon bent uit uw straat of omgeving die wordt geconfronteerd met een vochtige zolder. Ga te luisteren bij andere mensen uit uw omgeving en ontdek op die manier of jullie de handen niet in elkaar kunnen slaan. Is dat mogelijk? Dan kunnen jullie beiden zomaar rekenen op een kwantumkorting die tot wel 10 procent kan bedragen.

Bespaar tot wel 30% extra op uw vochtbestrijding zolder

Wist u dat er buiten de bovenstaande bespaartips nog een extra mogelijkheid bestaat om de kosten m.b.t. vochtbestrijding zolder te drukken? Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door een offerte aan te vragen bij niet één, maar wel meerdere vochtbestrijdingsbedrijven. Bij ontvangst van de offertes kunt u deze op objectieve wijze vergelijken waardoor het meteen duidelijk wordt welke partij u de scherpste prijs weet te garanderen. Het is onnodig om te zeggen dat u door het toepassen van deze werkwijze altijd een bijzonder aantrekkelijke, extra korting kunt realiseren. In het beste geval kan deze dus oplopen tot een zeer interessante 30 procent.

 

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …