Kostprijs vochtdiagnose

Kostprijs vochtdiagnoseGeconfronteerd worden met een vochtprobleem in huis is altijd vervelend. In de praktijk is dit extra het geval omdat de plaats waar het probleem zich manifesteert niet altijd gelijk staat aan de locatie waar de oorzaak van het vochtprobleem is terug te vinden. Om te kunnen bepalen van welk type vochtprobleem er precies sprake is wordt er dan ook veelal voor gekozen om een zogenaamde vochtdiagnose uit te voeren. Een dergelijk diagnose heeft als belangrijkste doel om aan het licht te brengen van welk type vochtprobleem er precies sprake is waardoor er meteen een passende oplossing kan worden aangeboden. Wilt u ook graag een vochtdiagnose laten uitvoeren, maar heeft u er geen idee van wat dit precies kost? In dat geval kan de informatie op deze pagina daar meer duidelijkheid in scheppen.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een vochtdiagnose?

Het laten toepassen van een vochtdiagnose is bijzonder belangrijk wanneer u het vermoeden heeft dat er op één of misschien zelfs meerdere plaatsen in huis sprake is van een bepaald vochtprobleem. U moet er bovendien rekening mee houden dat niet zomaar elk vochtprobleem meteen duidelijk zichtbaar is, in tegendeel. Vaak gaan de vochtplekken eerst nog enige tijd schuil achter de afwerking van de muren waardoor ze aan het zicht van de mens onttrokken worden. In dit geval kan het laten uitvoeren van een vochtdiagnose de perfecte oplossing bieden, maar welke kosten zijn er hier nu precies aan verbonden? Dat wordt meteen duidelijk gemaakt door het raadplegen van de onderstaande prijstabel.

Type karwei Gemiddelde kostprijs
Uitsluitend uitvoeren van een vochtdiagnose Gemiddeld tussen 125 & 300 euro
Vochtdiagnose uitvoeren gecombineerd met het verhelpen van het vochtprobleem De vochtdiagnose is doorgaans gratis.

Hoe kan het precies dat in bepaalde situaties de vochtdiagnose die moet worden uitgevoerd gratis is? Zeer eenvoudig. Dat is het geval wanneer u er na het laten uitvoeren van de diagnose voor kiest om met hetzelfde bedrijf in zee te gaan voor wat het aanpakken van het vochtprobleem betreft. Indien u er na het laten uitvoeren van een vochtdiagnose voor kiest om alsnog een ander bedrijf in te schakelen zult u de kostprijs van tussen de 125 en 300 euro dus wel altijd moeten betalen. Dit is toch een extra kost.

De prijsopbouw van vochtdiagnose

De prijsopbouw met betrekking tot het uitvoeren van een vochtdiagnose is opgebouwd uit twee onderdelen. 90 procent van de kosten van vochtdiagnose gaan naar de arbeid die door de expert wordt verricht. In principe zou u hier het gebruik van de eventuele vereiste toestellen uit kunnen halen, maar dat is een beetje overbodig. De resterende 10 procent wordt aangerekend voor het indekken van de voorrijkosten. Kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf uit uw eigen buurt kan op dit vlak helpen om de te betalen kosten te drukken.

Keuzes die de kostprijs van vochtdiagnose beïnvloeden

Wanneer u een vochtdiagnose laat uitvoeren dient u er rekening mee te houden dat meerdere keuzes het uiteindelijke kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht kunnen beïnvloeden. We hebben al deze toch niet onbelangrijke factoren alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type vochtdiagnose die moet gebeuren

Een vochtdiagnose kan worden uitgevoerd op tal van verschillende manieren. Ook het soort systeem waar hierbij gebruik van wordt gemaakt kan sterk verschillen. Het type vochtdiagnose welke wordt uitgevoerd kan dan ook in de praktijk altijd een niet onaanzienlijke impact hebben op de kostprijs die u moet betalen. Wees er dus zeker van dat u op voorhand aan de expert vraagt welk type van vochtdiagnose er door hem wordt geadviseerd en welke kosten deze met zich meebrengt. Alleen zo komt u vervelende verrassingen voorkomen.

Keuze 2: Uitbesteden van vochtprobleem oplossen of niet?

De handige doe-het-zelver wil er nog wel eens aan denken om de oorzaak van diens vochtprobleem na het laten uitvoeren van een vochtdiagnose zelf aan te pakken. Op het eerste zicht is dat financieel uiteraard zeer interessant, maar dan moet u er wel rekening mee houden dat de kosten voor het laten uitvoeren van de vochtdiagnose zelf moeten worden betaald. Anders wordt deze in mindering gebracht op de factuur van de expert. Op deze manier kunt u dus toch geconfronteerd worden met zo’n 300 euro aan kosten die u sowieso moet betalen.

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat u voor het laten uitvoeren van een vochtdiagnose geen torenhoge bedragen hoeft te vrezen is elke prijs die voor veel mensen moet worden betaald er één teveel. Indien dit eveneens geldt voor u hoeft u nog niet meteen te vrezen, in tegendeel. De onderstaande, interessante bespaartips kunnen u namelijk ongetwijfeld verder helpen.

  • Recht op kwantumkorting?

Wanneer u nog niet zo lang geleden van uw buurman heeft opgevangen dat ook hij te maken heeft met een bepaald vochtprobleem in huis kan het de moeite waard zijn om de vochtdiagnose samen aan te vragen bij hetzelfde bedrijf. Dit zorgt er namelijk voor dat de expert in kwestie twee werken heeft op min of meer dezelfde locatie. Hierdoor kan een kwantumkorting worden verkregen die tot wel 10 procent kan bedragen. Deze kan eventueel zelfs nog worden doorgetrokken op de daadwerkelijke uitvoering van het verhelpen van het vochtprobleem waarvan sprake is.

  • Kies voor een expert uit uw eigen buurt

Zoals u heeft kunnen afleiden uit de prijsopbouw van vochtdiagnose eerder op deze pagina worden er zo’n 10 procent aan voorrijkosten in rekening gebracht bij het laten uitvoeren van een vochtdiagnose. U kunt deze voorrijkosten in principe sterk beperken of zelfs volledig voorkomen door er voor te kiezen om in zee te gaan met een bedrijf uit uw eigen omgeving. Dit is bovendien ook heel wat praktischer.

Bespaar tot 30% extra op de kostprijs van uw vochtdiagnose

Bieden de hierboven vermelde bespaartips toch nog een onvoldoende besparing op de kostprijs van uw vochtdiagnose? In dat geval hebben we nog één gouden tip voor u in petto. Wist u namelijk dat er nog een mogelijkheid bestaat om een extra 30 procent te besparen op de kosten van uw vochtdiagnose? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door een offerte voor vochtdiagnose aan te vragen bij verschillende partijen en deze met elkaar te vergelijken. Op deze manier haalt u er de scherpst geprijsde offerte zo tussenuit waardoor u zonder kwaliteitsverlies heel wat geld kunt besparen.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …