Kostprijs vochtwering

Kostprijs vochtwering

Vocht in huis is een groot probleem dat bovendien zeer vaak de kop opsteekt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is het ook absoluut niet altijd zo dat een vochtprobleem duidelijk merkbaar is. Vaak gaan de vochtplekken of schimmels dan ook bijvoorbeeld schuil achter vele lagen behangpapier. U zou de eerste niet zijn die meerdere vellen behangpapier van de muur afschraapt om er echter te komen dat ze met elke laag die wordt weggehaald natter wordt. Wanneer u eveneens te maken heeft met een vochtprobleem in huis kan het altijd een aanrader zijn om een bepaalde vorm van vochtwering toe te passen. Hoe u dat precies kunt doen en welke kosten dit bovendien met zich meebrengt wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de informatie die is terug te vinden op deze pagina.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost vochtwering?

De ene wijze van vochtwering is de andere niet, in tegendeel. Dit zorgt er logischerwijs voor dat er onderling tussen de diverse opties sprake is van een bepaald verschil in kostprijs. Om er voor te zorgen dat u een goed beeld hebt van wat vochtwering in de praktijk kan kosten hebben we alvast enkele opties inclusief hun prijskaartje voor u op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Type vochtwering Gemiddelde kostprijs
Waterdichte injecties Gemiddeld zo’n 55 euro per vierkante meter
Drukvaste vochtschermen Gemiddeld zo’n 70 euro per vierkante meter
Kimverstevigingen Gemiddeld zo’n 45 euro per vierkante meter

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om vochtwering uit te besteden aan een echte expert. Dit komt niet alleen omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van speciale machines, daarnaast is het ook nog eens zo dat er schadelijke stoffen worden gebruikt. Het laatste wat u natuurlijk wil is in contact komen met deze stoffen of nog erger, ze inademen. Het uitbesteden van het voorzien van vochtwering in uw huis aan een echte expert is dan ook een absolute aanrader.

De prijsopbouw van vochtwering

De prijsopbouw van vochtwering bestaat in het merendeel van de gevallen uit vier onderdelen. Zoals reeds aangegeven wordt er vaak door eigenaars van een huis voor gekozen om de plaatsing van vochtwering uit te besteden aan een echte expert. Dit zorgt er voor dat er globaal gezien rekening moet worden gehouden met 50 procent arbeidskosten. 40 procent van de totale kostprijs is voorbehouden voor het kopen van het materiaal en de resterende 10 procent wordt opgedeeld in twee keer 5 procent voor het gebruik van machines en het indekken van de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van vochtwering kunnen beïnvloeden

Het prijskaartje dat aan u wordt aangerekend voor het laten plaatsen van vochtwering wordt altijd beïnvloed door meerdere factoren. Dit kan er voor zorgen dat de uiteindelijke facturatieprijs een stuk hoger (of net lager) kan uitvallen dan u in eerste instantie had verwacht. Wij hebben de belangrijkste keuzes die de kostprijs van vochtwering kunnen beïnvloeden in ieder geval reeds even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type vochtwering

Zoals reeds aangegeven in de prijstabel eerder op deze pagina dient u er rekening mee te houden dat er meerdere vormen van vochtwering bestaan. Vaak is het bovendien ook nog eens zo dat er niet zomaar één van de verschillende opties, maar wel meerdere moeten worden toegepast. Dit kan er voor zorgen dat het prijskaartje uiteindelijk heel wat hoger kan uitvallen dan u wellicht in eerste instantie had verwacht. Voorbeelden van types vochtwering zijn bovendien niet alleen degene die we hebben aangegeven in de prijstabel, maar ook:

  • Het impregneren van de buitengevel
  • Het onderkappen van muren
  • Het toepassen van een mechanische ventilatie in huis
  • Het realiseren van een complete kelderafdichting

Wilt u er zeker van zijn dat u een echt goed beeld heeft op de exacte kosten van uw vochtwering? In dat geval is het altijd een aanrader om bij verschillende bedrijven een complete offerte voor alle werkzaamheden aan te vragen.

Keuze 2: De plaatsing van de vochtwering

In principe zou u er voor kunnen kiezen om de gekozen vochtwering zelf te plaatsen in uw woning. Het moet echter gezegd dat dit lang niet altijd interessant is. Voor het toepassen van bepaalde vormen van vochtwering is bovendien een speciale machine vereist die lang niet iedereen zomaar in huis heeft. Wilt u er zeker van zijn dat uw vochtwering op correcte wijze is uitgevoerd? Kies er dan voor om de opdracht uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. U dient hiervoor wel rekening te houden met een meerkost van om en bij de 45 à 50 procent.

Interessante bespaartips

Het laten realiseren van vochtwering kan gepaard gaan met vrij aanzienlijke kosten. Deze kosten kunnen gelukkig op verschillende manieren worden gedrukt, bijvoorbeeld door rekening te houden met de onderstaande, zeer interessante bespaartips.

  • Werkzaamheden combineren

Bij verschillende vormen van vochtwering zoals bijvoorbeeld het impregneren van de gevel is het mogelijk om meerdere werkzaamheden te combineren. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om meteen ook nieuwe isolatie en gevelbekleding aan te brengen op de gevel. Door het samen laten uitvoeren van dergelijke werken is het mogelijk om een mooie besparing op de eindfactuur te realiseren.

  • Zoek een bedrijf uit de buurt

Hou tijdens het vergelijken van de offertes die u heeft ontvangen altijd rekening met de locatie waar het bedrijf zich bevindt. Is deze ver bij u vandaan gelegen? In dat geval is het mogelijk dat u geconfronteerd zult worden met heel wat voorrijkosten. Deze bedragen gemiddeld tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.

Tot wel 30% extra besparen op de kosten van uw vochtwering

Bent u van mening dat de vochtwering die u wenst toe te laten passen veel te duur is, zelfs nadat u rekening heeft gehouden met de hierboven aangegeven, interessante bespaartips? In dat geval is het steeds mogelijk om een extra besparing tot wel 30% te realiseren. Dit kan gebeuren door het aanvragen en vergelijken van offertes bij meerdere bedrijven. Op deze manier haalt u er de voordeligste partij dan ook zo tussenuit en dat zonder dat u rekening moet houden met een verlies aan kwaliteit.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …