Kostprijs waterkering muur

Kostprijs waterkering muurBij oude woningen er doorgaans geen sprake van een waterkering. Dat is vervelend, want het ontbreken van een dergelijke waterkering zorgt er voor dat opstijgend vocht zich zonder enig probleem een weg kan banen tot in uw woning. Het opstijgend vocht kan worden opgenomen door de vloer, maar kan ook door de muren aangezogen worden. Om er voor te zorgen dat dit probleem wordt opgelost kan er voor worden gekozen om alsnog een waterkering te voorzien. Wat er daar precies voor moet gebeuren en welke kosten dit met zich meebrengt wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de concrete prijsinformatie die is terug te vinden op deze pagina.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost een waterkering muur?

Ondanks het feit dat er tegenwoordig haast altijd voor wordt gekozen om een waterkering laag aan te brengen onder een woning was dat vroeger in het geheel niet zo. Wanneer u er voor heeft gekozen om een huis te kopen met als bouwjaar voor 1980 is de kans bijzonder groot dat er geen waterkering laag aanwezig is. In dat geval krijgt opstijgend vocht dus vrij spel en dat kan zeer vervelende gevolgen hebben. Om dit probleem alsnog een halt toe te roepen is het mogelijk om een waterkerende laag onder het huis aan te brengen. Het spreekt echter voor zich dat dit bepaalde kosten met zich meebrengt.

Type werkzaamheid Gemiddelde kostprijs
Plaatsen van een waterkering muur Tussen 80 & 150 euro per lopende meter

De kostprijs die in rekening gebracht voor het uitvoeren van deze opdracht is altijd afhankelijk van de dikte waar de muren over beschikken. Bovendien dient er rekening mee te worden gehouden dat de realisatie van een waterkering muur altijd dient te gebeuren door een echte specialist. Dit zorgt er voor dat u altijd met bepaalde arbeidskosten wordt geconfronteerd.

De prijsopbouw van een waterkering muur

Wat de prijsopbouw van een waterkering muur betreft moet er rekening worden gehouden met drie verschillende kosten. Enerzijds zijn er de kosten voor het indekken van de arbeidsuren. Deze bedragen 65 procent. 30 procent van de kosten zult u moeten betalen voor de materialen die aangekocht dienen te worden en nog eens 5 procent gaat naar het indekken van de voorrijkosten. Deze laatste kunnen beperkt worden door te kiezen voor een bedrijf welke in uw onmiddelijke omgeving is gevestigd.

Keuzes die de kostprijs van een waterkering muur beïnvloeden

Het is van belang om er rekening mee te houden dat de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor de realisatie van een waterkering muur door diverse factoren en keuzes kan worden beïnvloed. Welke dit precies zijn wordt meteen duidelijk aan de hand van het hieronder vermelde overzicht.

Keuze 1: Combineren met injecteren van de muren?

Veel mensen kiezen er voor om het aanbrengen van een waterkering onder hun woning te combineren met het injecteren van de muren die door vocht zijn aangetast. U zou er voor kunnen kiezen om dit te doen, maar eigenlijk is dit niet noodzakelijk. De kans is namelijk werkelijk bijzonder groot dat dit na het plaatsen van de waterkering niet noodzakelijk meer is. In principe betekent dit dat het alsnog laten injecteren van de muren dan een beetje een nutteloze kost is.

Keuze 2: Het type materiaal waarmee de waterkering wordt gemaakt

U dient er altijd rekening mee te houden dat de waterkering die onder uw woning wordt aangebracht kan worden gerealiseerd met tal van uiteenlopende materialen. De materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn met name:

  • Roestvrije metalen golfplaten
  • Halfstijve vochtschermen
  • Hydraulische mortel
  • DPC-folie

Het type materiaal waar u uiteindelijk gebruik van zult maken zal van doorslaggevend belang zijn voor de uiteindelijke totaalprijs die door de vakman in rekening wordt gebracht.

Keuze 3: Eventuele voorbereidende werkzaamheden

De derde en laatste keuze of factor heeft betrekking tot eventuele, extra voorbereidende werkzaamheden welke dienen te gebeuren. Zorg er voor dat de ruimte rondom de woning vrij is en de vakman bij aankomst meteen kan beginnen met het plaatsen van de waterkering. Op deze manier wordt voorkomen dat er nog heel wat extra arbeidsuren extra in rekening worden gebracht.

Keuze 4: De nieuwe afwerking van de muur

De breekwerken die worden uitgevoerd bij een waterkering plaatsen zorgen er voor dat niet alleen de buitenmuur, maar ook de binnenmuur na afloop van de werkzaamheden terug zullen moeten worden afgewerkt. De wijze van afwerking zal op dit vlak bepalend zijn voor de uiteindelijke kostprijs die in rekening zal worden gebracht.

Interessante bespaartips

Het laten realiseren van een waterkering muur kan afhankelijk van de dikte van de muur gepaard gaan met een behoorlijk stevig prijskaartje. Gelukkig bestaan er verschillende, zeer interessante mogelijkheden die er voor kunnen zorgen dat de verschuldigde kostprijs aanzienlijk kan worden ingeperkt.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

In een poging om de voorrijkosten te kunnen drukken is het altijd interessant om gebruik te maken van de diensten van een bedrijf uit uw eigen buurt. De voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Op het einde van de rit kan dit een niet onaanzienlijk verschil betekenen op uw eindfactuur.

  • Recht op tussenkomst van verzekering?

Het loont altijd de moeite om na te gaan of u voor de realisatie van een waterkering muur een tussenkomst kunt verkrijgen van uw verzekeraar. Waterschade wordt veelal ingedekt door de brandverzekering. Het zou dus in principe mogelijk moeten zijn om op z’n minst een deel van uw kosten op deze manier te kunnen recupereren. Dit geldt in het bijzonder wanneer het ontbreken van een waterkering reeds heeft gezorgd voor het ontstaan van vochtproblemen en / of schimmels.

Bespaar tot wel 30% extra op de kosten van uw waterkering muur

Er bestaat buiten het toepassen van de bovenstaande, interessante bespaartips nog een mogelijkheid om de kostprijs van een waterkering muur te drukken. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door een offerte aan te vragen bij verschillende bedrijven. Op deze manier zult u namelijk kunnen vaststellen dat u er de voordeligste optie zo tussenuit kunt halen. Hierdoor kan er in het meest optimale geval een besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot een zeer aantrekkelijke 30 procent.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …