Kostprijs zelf vocht bestrijden

Kostprijs zelf vocht bestrijdenVocht bestrijden is een karwei die, in het bijzonder door het gebruik van allerhande materialen en producten heel wat geld kan kosten. Om er voor te zorgen dat de kosten toch enigszins binnen de perken kunnen worden gehouden kiezen steeds meer mensen er voor om hun vochtprobleem in huis zelf aan te pakken. Is dat echter wel zo interessant als het lijkt en kunt u er bijgevolg echt veel geld mee besparen? We vertellen u op deze pagina graag hoe u zelf vocht kunt bestrijden en welke kosten hier precies aan verbonden zijn.

*Tip:
Wat is de exacte prijs voor uw klus? Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale vochtbestrijders, vergelijk en bespaar tot 30%.

Hoeveel kost zelf vocht bestrijden?

Zoals de inleiding van deze pagina eigenlijk reeds aangeeft is het niet zo dat de arbeidskost de belangrijkst kost is die in rekening wordt gebracht bij het toepassen van vochtbestrijding. Dit zorgt er meteen voor dat het zelf uitvoeren van vochtbestrijding slechts een vrij beperkte impact zal hebben op het te betalen kostenplaatje. Het spreekt namelijk voor zich dat u ook bij het zelf uitvoeren van vochtbestrijding nog steeds zult moeten overgaan tot het kopen van bepaalde materialen en / of producten. Daar verandert er dan ook helemaal niets aan. Om u duidelijk te maken wat de gemiddelde kosten voor het zelf bestrijden van vocht kunnen zijn hebben we verschillende voorbeelden opgenomen in de onderstaande prijstabel.

Type vochtbestrijding Gemiddelde kostprijs
Zelf muren injecteren Gemiddeld 70 à 80 euro per lopende meter
Zelf de buitenmuur impregneren Gemiddeld tussen 6 & 10 euro per vierkante meter

U dient er wel rekening mee te houden dat u om bijvoorbeeld zelf uw muren te injecteren bijzondere materialen ter beschikking dient te hebben. Wanneer u deze moet gaan kopen of huren is het zomaar mogelijk dat het uitbesteden van het karwei aan een vakman u meer financiële voordelen zal opleveren. Dit is dan ook zeker en vast iets om bij stil te blijven staan.

De prijsopbouw van zelf vocht bestrijden

Zelf vocht bestrijden zorgt er voor dat de prijsopbouw niet langer onderhevig is aan de arbeidskosten, maar uitsluitend bestaat uit de materialen en producten die aangekocht dienen te worden. Voor het kopen van de vereiste producten kunt u doorgaans rekening houden met zo’n 40 procent aan kosten. De prijs voor het huren of kopen van machines of andere vereiste materialen neemt de overige 60 procent in beslag. Zoals hierboven reeds aangegeven is het altijd belangrijk om na te gaan of de huurprijs van bepaalde machines of materialen uiteindelijk niet duurder uitvalt ten opzichte van het uitbesteden van het karwei aan een vakman.

Keuzes die de kostprijs van zelf vocht bestrijden beïnvloeden

Ook indien u er voor kiest om zelf het vochtprobleem in uw huis aan te pakken spreekt het voor zich dat u er rekening mee dient te houden dat meerdere keuzes en factoren de uiteindelijke kostprijs kunnen beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat u op dit vlak niet voor vervelende verrassingen komt te staan hebben we de belangrijkste van deze zaken alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type vochtbestrijding

Het soort vochtbestrijding is uiteraard ook bij zelf vocht bestrijden van grote invloed op de uiteindelijke kostprijs die er aan u zal worden aangerekend. Voor bijvoorbeeld het injecteren van uw muren in huis zijn niet alleen speciale producten, maar ook materialen vereist. Hoe meer materialen er moeten worden gekocht (of gehuurd?) en hoe meer producten er dienen te worden besteld, des te hoger de uiteindelijke kostprijs uiteraard zal komen te liggen.

Keuze 2: De omvang van het project

Het is perfect mogelijk dat u in uw huis te maken heeft met niet één uitgesproken type van vochtprobleem, maar wel met meerdere. Zo kunt u niet alleen te maken hebben met optrekkend vocht, maar ook met doorslaand vocht en condensatievocht. Eventueel is het dus mogelijk dat u niet uitsluitend impregneermiddel zult moeten kopen, maar ook bijvoorbeeld één of meerdere ventilatieroosters. Door alle vereiste materialen en / of producten in één keer bij hetzelfde bedrijf te kopen is het doorgaans wel mogelijk om een aantrekkelijke kwantumkorting te ontvangen.

Keuze 3: Vochtdetectie laten uitvoeren of niet?

U kunt het bestrijden van het vochtprobleem in uw huis dan wel voor uw eigen rekening nemen, dat neemt niet weg dat eerst de oorzaak van het probleem duidelijk moet zijn. Dat is lang niet altijd zomaar het geval, in tegendeel. In bepaalde situaties is het dan ook een vereiste om eerst een vochtdetectie uit te laten voeren. Dit is uiteraard geen probleem, maar de gemiddelde kostprijs daarvoor ligt al snel tussen de 325 en 400 euro.

Interessante bespaartips

Ook wanneer u zelf het vocht in uw huis gaat bestrijden spreekt het voor zich dat er bepaalde kosten in rekening gebracht zullen worden. Deze kosten kunnen voor veel mensen nog steeds te hoog uitvallen waardoor ook het zelf uitvoeren van vochtbestrijding financieel niet haalbaar kan zijn. Gelukkig kunnen de onderstaande, interessante bespaartips op dit vlak misschien wel de oplossing betekenen.

  • Haal de materialen en producten zelf op

Kies er niet voor om de aangekochte materialen of producten te laten leveren, maar haal ze zelf op. De transportkosten die door bedrijven in rekening worden gebracht overschrijden niet zelden grandioos de werkelijke brandstofkost. Door zelf de vereiste materialen en producten voor het toepassen van uw vochtbestrijding af te halen kunt u dus behoorlijk wat geld uitsparen.

  • Recht op kwantumkorting?

Hoe groter de bestelling is die u plaatst, des te lager de uiteindelijke kostprijs per product of type materiaal zal uitvallen. Gaat uw buurman ook zelf de vochtbestrijding in zijn huis voor zijn rekening nemen? In dat geval is het altijd een aanrader om alle vereiste producten en materialen in één keer bij hetzelfde bedrijf te bestellen. Op deze manier kunnen jullie beiden namelijk genieten van de best mogelijke prijs.

Bespaar tot 30% op de kosten van zelf vocht bestrijden

Wist u dat er tot slot nog een extra mogelijkheid bestaat om te besparen op de kostprijs van zelf vocht bestrijden? U doet er namelijk altijd goed aan om een offerte voor het kopen van de vereiste producten en materialen aan te vragen bij verschillende partijen. Alleen door deze offertes vervolgens met elkaar te vergelijken is het uiteindelijk mogelijk om er de voor u goedkoopste optie tussenuit te kunnen halen. Met een beetje geluk kunt u door het toepassen van deze werkwijze nog eens tot een mooie 30% extra op de totale kosten besparen!

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …