Schimmel op de muur verwijderen

Schimmel op de muur is een vervelend probleem. Niet alleen is het mogelijk schadelijk voor de gezondheid maar het is geen smakelijk gezicht. De oorzaak van schimmel op de muur is in veel gevallen slechte ventilatie, hierdoor trekt waterdamp in de muren en ontstaan vochtige plekken. Schimmel komt daarom vaak voor in de badkamer en in de keuken waar dagelijks veel waterdamp is.

 

*Tip:
U kunt tot 40% besparen op een vochtbestrijding bedrijf door via onze dienst gratis en vrijblijvend 6 offertes te vergelijken voor het behandelen van vochtige muren. Vind snel en makkelijk de beste deal!

Kan in de schimmel zelf verwijderen?

De schimmel kunt u in veel gevallen zelf behandelen. Het is mogelijk om hier een bestaand bestrijdingsmiddel voor te kopen maar een huisgemaakt remedie is ook mogelijk. Door soda op te lossen in water de plek met een harde borstel schoon te maken kunt u de schimmel op de muur verwijderen.

Hoe voorkom ik schimmel op de muur?

Ventilatie is het belangrijkste aandachtspunt. Als de problemen zich in de badkamer voordoen kunt u deze tips toepassen:

  • Zet een raam open na het douchen
  • Laat de deur na het douchen een tijdje open staan

Mocht dit op lange termijn niet het probleem oplossen en komt de schimmel op de muur terug is het aan te raden om een ventilatiesysteem te installeren. Als de schimmels in een andere ruimte dan de badkamer vormen is het aan te raden om vochtvangers in de hoeken te plaatsen om de luchtvochtigheid te verlagen.

Schimmels voorteken van grotere vochtproblemen

Wanneer de schimmels aan de onderkant van de muur vormen kan dit een teken zijn van opstijgend vocht. Het schimmel op de muur verwijderen alleen is dan niet voldoende. Opstijgend vocht komt vaak voor in kelders omdat deze dicht bij het grondwater staan. Dit water kan door de muren of de vloer van de kelder doorsijpelen. Vermoed u dat u problemen die u heeft niet enkel met slechte ventilatie te maken hebben schakel dan meteen een specialist in.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …