Vochtbestrijding camper

Campers staan er bekend om problemen te kunnen ontwikkelen met vocht. Dat komt doordat ze niet het gehele jaar worden gebruikt en dus ook niet constant worden onderhouden. Er is niets vervelender wanneer je uitziet naar een vakantie, je je camper uit de stalling haalt en uitvindt dat deze muf ruikt, dat je kussens klam aanvoelen en dat zich hier natte plekken en schimmel in hebben gevormd. Dit zal je dan wel eerst moeten verwijderen voordat je op pad kunt gaan. De schimmel kan anders meer schade aanrichten en dan ben je letterlijk verder van huis. Hier lees je over veel voorkomende vochtproblemen in campers en hoe je deze kunt voorkomen.

Campers en vocht

De allergrootste bijdrager aan vochtproblemen in campers is de plek waarop ze worden gestald als ze niet worden gebruikt. Hier zullen ze vele maanden staan, dus het is belangrijk dat dit veilig en beschermd is. De beste stalling is verwarmd en overdekt. Als dit niet het geval is, dan is de camper overgelaten aan de weersomstandigheden en zal neerslag en ander water vroeg of laat naar binnen kunnen dringen. Is de ruimte niet verwarmd, dan zal een hoge luchtvochtigheid voor problemen met condensatie zorgen. Je textiel zoals je kussens, gordijnen en beddengoed zal klam aanvoelen, er zal vocht trekken in je hout, er kan roest ontstaan waardoor de camper niet meer waterdicht is en het fineerwerk kan door het water worden aangetast.

Hoe kun je dit voorkomen?

Je kunt vochtproblemen in je camper eigenlijk op twee manieren voorkomen. De meest belangrijke van de twee is dat je hem op een geschikte plek stalt en de tweede is om er zorg voor te dragen dat de luchtvochtigheid op peil blijft.

  • De stalling: omdat je camper meerdere malen op één plek zal staan om de winter door te komen, is het belangrijk dat deze plek beschutting en bescherming biedt. Het minste dat nodig is, is dat de camper overdekt staat zodat water uit de neerslag er niet bij kan komen. Verder is het altijd goed als de ruimte ook verwarmd is, omdat er anders een grote kans is dat er zich condens gaat ontwikkelen binnen.
  • Een ontvochtiger: is het niet mogelijk voor jou om een stalling te vinden die verwarmd is, dan kun je ook een ontvochtiger in je camper plaatsen. Deze zal de luchtvochtigheid naar beneden halen waardoor condensatie niet mogelijk is en je camper niet klam zal worden van binnen.

De schade herstellen

Als je toch vochtproblemen hebt aangetroffen in je camper, dan kun je deze het beste laten onderzoeken en herstellen voordat je op vakantie gaat. Schimmels zijn lelijk en schadelijk voor de gezondheid terwijl waterschade ook structurele problemen op kan leveren. Schakel daarom ook voor je camper een vochtbestrijder in. Deze kan kijken waar het vocht vandaan komt en hoe je dit het beste op kunt lossen. Is alles gerepareerd en in orde gevonden, dan kun je met een gerust hart op vakantie. Zorg er daarna wel voor dat je een geschikte stalling regelt, zodat je de camper volgend jaar droog en onbeschadigd weer voor de dag kunt halen.

Vergelijk offertes

De beste manier om er achter te komen wat je zou moeten betalen om de vochtschade in je camper te laten herstellen is door offertes op te vragen. Met onze vergelijkingstool kun je dit snel en gemakkelijk doen. De service is gratis en verplicht je niet tot aankoop.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …