Vochtbestrijding Gent

Problemen met vocht kunnen huiseigenaren nachtmerries bezorgen. Tref je vocht aan in je woning dan is het vaak het gevolg van een constructieve fout en die zijn niet goedkoop om te herstellen. In België hebben we veel problemen met vocht, vooral in oudere woningen en ook in de omgeving Gent zal je ongetwijfeld een kwalitatieve specialist vinden die je verder kan helpen. Maar hoe onderscheid je een goede vochtspecialist van een slechte? Hier vind je enkele punten en tips die je kunt gebruiken bij het vinden van een vochtbestrijder in Gent.

Kwaliteit

Hoe weet je of jouw vochtbestrijder uit Gent kwalitatieve materialen gebruikt en vakkundig werk levert? Dit kun je zeker niet aflezen van een website of een offerte. Is kwaliteit een eigenschap in een vochtbestrijder die erg belangrijk is, dan zijn er gelukkig enkele manieren waarop je dit kunt controleren.

  • Keurmerken: controleer of de vochtbestrijder bepaalde keurmerken mag voeren. Deze worden gegeven aan bedrijven en aan producten. Om een keurmerk te krijgen moeten deze aan veel belangrijke kwaliteitseisen voldoen en om deze te behouden moeten ze dit blijven bewijzen. Keurmerken worden vaak onderaan de homepage van de vochtbestrijder vermeld.
  • Een vakvereniging: een vochtbestrijder die lid is van een bepaalde vakvereniging zal een aantal punten moeten bewijzen voordat ze lid mogen worden. Zo moeten ze kunnen laten zien dat ze financieel gezond zijn, dat ze een bepaalde klantvriendelijkheidsscore hebben, dat ze een aantal jaren ervaring hebben in het vak of dat ze met gekwalificeerd personeel werken. Dit moeten ze blijven bewijzen anders wordt het lidmaatschap ingetrokken.

Werkethiek

Zoek je een eerlijke en betrouwbare vochtbestrijder in Gent, dan zal je dit ook niet van een website of prijsopgaaf af kunnen lezen. Is werkethiek belangrijk voor je, dan kun je dit op verschillende manieren achterhalen.

  • Hoor en wederhoor: niemand kan je beter vertellen hoe het is om met een bepaalde expert te werken dan iemand die je voor is geweest. Vraag dus rond in je familie en vriendenkring of ze een vochtbestrijder kunnen aanraden.
  • Klantenrecensies: ken je niemand die met een vochtbestrijder heeft gewerkt, dan zijn er altijd de klantenrecensies. Houd er rekening mee dat de meeste mensen liever klagen dan een goede recensie plaatsen. Als er helemaal geen klachten zijn dan is dit ook verdacht. Laat je door de klachten niet afschrikken, maar kijk hoe de vochtexpert heeft gereageerd en heeft geprobeerd het op te lossen. Dit kan je veel vertellen over de werkethiek van een bepaald vochtbestrijdingsbedrijf.

Garantieregeling

Een goede vochtbestrijder zal geen problemen hebben om je ook een nette garantieregeling aan te bieden. Is deze overtuigd van de kwaliteit van de geleverde werkzaamheden en met de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt, dan is hij of zij ook niet bang om hier garant voor te staan. Een goede garantieregeling is sowieso handig, omdat hardnekkige vochtproblemen moeilijk op te lossen zijn en vaak terugkomen.

Dienstverlening

Misschien is het belangrijk voor jou dat je door de vochtbestrijder uit Gent netjes te woord wordt gestaan en dat deze je goed inlicht over de mogelijkheden en te nemen acties. Je kunt dan kijken naar de klantvriendelijkheidsscore die ze krijgen en de meeste bedrijven laten deze zien op de website. Vandaag de dag gaat het meer op snelheid en wordt dit punt door bedrijven wel eens over het hoofd gezien.

De prijs

Als laatste is het natuurlijk goed om te kijken hoe deze punten in relatie staan met de prijs die er gevraagd wordt. De prijs kun je achterhalen door verschillende vochtbestrijders uit Gent om een offerte te vragen. Het is de bedoeling dat je het bedrijf uitkiest dat je uiteindelijk voor een bepaalde prijs de beste diensten kan bieden. Zoek je kwaliteit, dan betaal je waarschijnlijk graag iets extra’s als je daardoor de garantie hebt dat er een product van hoge kwaliteit wordt gebruikt of dat je vakmensen krijgt met veel ervaring. De beste vochtbestrijder in Gent is dus vaak niet de goedkoopste maar de kandidaat die jou het meeste kan bieden voor de laagst mogelijke prijs.

De kosten

Wil je graag weten wat vochtbestrijding in Gent gemiddeld kost? Dan kun je onderstaande tabel raadplegen. De prijzen geven je een indicatie van de financiële gevolgen waar je mogelijk mee te maken kunt krijgen, inclusief btw. Exacte prijzen verschillen per situatie en per vochtbestrijder, dus deze vraag je het beste op middels offertes. Vergeet niet ook dat er in België voor sommige vormen van vochtbestrijding offertes bestaan.

Soort vochtprobleem Mogelijke oplossingen Prijs per eenheid
Doorslaand vocht Gevel verven

Gevel opnieuw bekleden

Gevel impregneren

Gevel renoveren

€20 per vierkante meter

€75 per vierkante meter

€10 per vierkante meter

€50 per vierkante meter

Optrekkend vocht Onderkapping

Injectie van de muren

€125 per strekkende meter

€130 per strekkende meter

Vocht in de kelder Bekuiping

Drainage

€15 per vierkante meter

€3000 – €10.000 in totaal

Condensatievocht Ramen openzetten

Ventilatieroosters plaatsen

Ventilatiesysteem plaatsen

Gratis

€40 per stuk

€3000 per systeem

Koudebruggen Na isoleren

Opnieuw isoleren

€15 – €30 per vierkante meter

€15 – €30 per vierkante meter

Lekkende leiding Leiding vervangen €40 – €600 per leiding
Bouwvocht Woning ventileren

Bouwontvochter

Gratis

€200 voor een ontvochtiger

Vergelijk offertes

Je kunt hier beginnen met het vinden van de juiste vochtbestrijder in Gent. Open onze vergelijkingstool, vul de gegevens in en ontvang snel een aantal offertes van experts uit deze stad.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …