Kelder dichten

Kelder dichtenEen kelder dichten op de juiste manier is erg belangrijk. Te vaak doet men zelf een verkeerde diagnose en probeert daarmee de vochtproblemen op te lossen. Een verkeerde aanpak kan betekenen dat de problemen alleen maar moeilijker worden om op te lossen. Een expert kan de juiste diagnose doen en de kelder dichten zodat vocht niet meer kan insijpelen in uw kelder.

*Tip

Door gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen van lokale kelderdichting bedrijven kunt u tot 40% besparen op de prijs. Gebruik onze vergelijkingsdienst om snel de beste deal te vinden.

Een kelder dichten kan met enkele of een combinatie van verschillende methoden:

  • Muren injecteren
  • Vloerdrainage
  • Randdrainage
  • Bekuiping

Muren injecteren

Het injecteren van de muren met een vochtwerende gel bestrijdt opstijgend vocht. De gel trekt in de muur en zorgt ervoor dat het materiaal het water niet langer opneemt.

Vloerdrainage

Vloerdrainage wordt toegepast wanneer de ondergrondse waterdruk te hoog is. Een kelder dichten met andere methoden is op lange termijn moeilijk als er geen systeem is om de waterdruk te reguleren. Een waterpomp helpt de waterdruk in peil te houden. Er wordt ook een membraam in de vloer gemetseld zodat water beter afgevoerd kan worden.

Randdrainage

Randdrainage is nodig wanneer er veel vocht trekt in de naden van de kelder. Er moet dan een goot van waterdicht van cement worden geïmplementeerd om het vocht op de juiste manier af te voeren. Bij deze methode wordt ook gebruik gemaakt van een waterpomp.

Bekuiping

Bekuiping is de meest voorkomende methode om een kelder te dichten. Hierbij wordt de afgekapt tot de zuivere ondervloer. Hierdoor zijn lekken makkelijk op te sporen en te dichten. Er wordt vervolgens nieuwe cementering op de ondervloer aangebracht in verschillende lagen om de infiltratie van vocht tegen te gaan.
Een kelder dichten kan complex zijn en is sterk afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Laat daarom altijd een diagnose doen door een expert zodat de juiste aanpak kan worden gebruikt voor het waterdicht maken van uw kelder.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …